Oroliga NZ Crypto Exchange Cryptopia lider av en annan hack mitt i likvidationsprocessen – Säkerhet Bitcoin News

Oroliga NZ Crypto Exchange Cryptopia lider av en annan hack mitt i likvidationsprocessen – Säkerhet Bitcoin News

Bitcoin Värde
februari 20, 2021 by Bitcoinera
8
Kontrovers kringgår fortfarande ett likviderat Nya Zeelands kryptovalutautbyte, som påstås ha hackats igen. Lägg till de $ 30 miljoner som stulits under 2019, Cryptopia rapporterar att det var målet för en ny stöldincident den 1 februari 2021. Hackare fick tillgång till en vilande plånbok som innehåller XSN-token Enligt Stuff.co.nz tog hackarna cirka 62 000 NZD
troubled-nz-crypto-exchange-cryptopia-suffers-another-hack-in-the-midst-of-liquidation-process.jpg


Kontrovers kringgår fortfarande ett likviderat Nya Zeelands kryptovalutautbyte, som påstås ha hackats igen. Lägg till de $ 30 miljoner som stulits under 2019, Cryptopia rapporterar att det var målet för en ny stöldincident den 1 februari 2021.

Hackare fick tillgång till en vilande plånbok som innehåller XSN-token

Enligt Stuff.co.nz tog hackarna cirka 62 000 NZD (45 000 dollar) i kryptovalutor från det oroliga börsen. Varningen kom först från Stakenet, ett amerikanskt blockchainföretag.

Undersökningen avslöjade att hackare fick tillgång till en plånbok som har varit vilande sedan hacket i januari 2019, där Cryptopia led en förlust på över $ 30 miljoner i kryptos.

Plånboken tillhör Stakenet och är under kontroll av Cryptopias likvidatorer, Grant Thornton. Enligt resultaten höll den vilande plånboken cirka 1,96 miljoner dollar i XSN, Stakenets ursprungliga symbol.

En talesman från det amerikanska blockchainföretaget kommenterade frågan:

Vi hade ingen tidigare varning om någon avsedd rörelse, så naturligtvis kontaktade vi omedelbart [liquidator] Grant Thornton, som ska ha kontroll över dessa tillgångar och ansvarar för att omfördela dem till sina rättmätiga ägare.

Dessutom påpekade Stakenet-talesmannen att Grant Thornton borde klargöra hur händelsen hände, samt varför de inte lyckades förhindra det:

Om denna obehöriga transaktion har hänt under Grant Thorntons övervakning, måste de förklara för användarna varför de inte lyckades säkra … [their] tillgångar som de skulle göra och hur någon kunde komma åt dem.

Tidigare anställd belastad för att ha stulit över 182 000 dollar från börsen

Cryptopias likvidatorer utnämndes i maj 2019 för att starta processen för att stänga kryptobörsen. När det gäller pressen har de inte adresserat det nyligen påstådda hacket offentligt.

Men strängen av problem verkar inte se ett slut på kryptoutbytet. Denna händelse hände bara några månader efter att en tidigare anställd påstås ha stulit mer än 250 000 NZD ($ 182 300) i kryptos plus kunddata från Cryptopia. Nya Zeelands myndigheter lyckades dock återfå de stulna medlen och återlämna dem till Grant Thornton.

Vad tycker du om den senaste händelsen relaterad till Cryptopia? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Source link