Områdesbundet Bitcoin-pris öppnar dörren för altcoins att gå högre

Områdesbundet Bitcoin-pris öppnar dörren för altcoins att gå högre

Bitcoin Sverige
maj 3, 2021 by Bitcoinera
2
Ether (ETH) tog ansvaret när en ny månad börjar och den näst största kryptovalutan med börsvärde ökade till en ny rekordhög nivå på 3 338 dollar. Detta har många analytiker som ropade att en ny ‘altcoin-säsong’ har börjat. Under tiden fortsätter Bitcoin (BTC) -priset att möta motstånd runt $ 56.000 till $ 58.000. Data från
1200_aHR0cHM6Ly9zMy5jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMjEtMDUvNGQ0NjIwYWQtMTg3MC00NDBiLTg2ZGItYTczMTJlMWM0ZjgyLmpwZw.jpg


Ether (ETH) tog ansvaret när en ny månad börjar och den näst största kryptovalutan med börsvärde ökade till en ny rekordhög nivå på 3 338 dollar. Detta har många analytiker som ropade att en ny ‘altcoin-säsong’ har börjat. Under tiden fortsätter Bitcoin (BTC) -priset att möta motstånd runt $ 56.000 till $ 58.000.

Data från Cointelegraph Markets och TradingView visar att sedan priset på Ether har sjunkit till en lägsta nivå av 2160 dollar den 25 april den 54 maj till ett nytt rekordhögt värde på 3 324 dollar den 3 maj, eftersom måndagens 12% topp ökade den övre altcoinen över $ 3 300-nivån för första gången i historien.

ETH / USDT 4-timmarsdiagram. Källa: TradingView

Medan en majoritet av kryptohandlare firar Eters prisutbrott, vilket har hjälpt till att lyfta projektets grundare Vitalik Buterin till kryptomilliardärklubben, är baisseartade handlare på väg till stora förluster eftersom nästan var och en av de 76 000 säljoptionskontrakten som är inställda på upphör att gälla den 7 april blir värdelös om Ether-priset lyckas ligga över 3100 $.

Och det är inte bara Ether som har presterat bra för sent. Under de senaste två månaderna har altcoin-marknaden som helhet sett sitt värde öka med 119% och vänt 2017-toppen till en ny supportnivå.

Ether HODL-priser ökar

Enligt Glassnode, ett on-chain analysföretag, har mängden eter som hålls långsiktigt ökat sedan slutet av 2020 och detta kan vara en bidragande faktor som driver fler månaders rally.

Ethereum HODL vinkar. Källa: Glassnod

Diagrammet ovan som visar “Ethereum HODL-vågor” indikerar att “mynt verkar mogna från 1 vecka till över 6 månader sedan slutet av 2020 (blå pilar)”, med “andelen mynt i åldern 1 månad till 6 månader gradvis ökar i tjocklek vilket tyder på att HODLing-mynt som ackumulerats på den tidiga tjurmarknaden är fortfarande en favoritstrategi. ”

Glassnode påpekade också att en stor volym eter har tagits bort från utbytesplånböcker 2021, med 10 fall av uttag över 200 000 eter per dag på bara fyra månader när institutionell efterfrågan och decentraliserad finansiering (DeFi) ökar.

Ethereum-leverans i smarta kontrakt kontra balans på börser. Källa: Glassnod

Som framgår av diagrammet ovan har mängden Ether som hålls på börser minskat sedan september 2020, vilket sammanföll med en märkbar ökning av mängden Ether som innehöll i decentraliserade smarta finanskontrakt.

För närvarande överstiger mängden Ether som är låst i smarta kontrakt det belopp som finns i centraliserade valutareserver.

Altcoins överträffar Bitcoin för nu

Med Bitcoin fortfarande kämpar för att säkra en daglig stängning över $ 58.000, fortsätter altcoins att göra fallet för en framväxande högsäsong.

Daglig kryptovalutamarknadsprestanda. Källa: Coin360

Waves (WAVES) var dagens break-star med sitt token-pris som steg 41% till rekordhögt $ 36,41. Ethereum Classic (ETC) samlade också 15% till en ny rekordhög nivå på 50,90 $.

Efter att ha samlat 17,84% till 5 777 dollar under de senaste 24 timmarna är Maker (MKR) nu det topprankade decentraliserade finansieringsprotokollet (DeFi) med ett totalt värde låst på 10,92 biljoner dollar.

Det totala kryptovalutamarknadstaket ligger nu på $ 2,29 biljoner och Bitcoins dominans är 46,6%.

De åsikter och åsikter som uttrycks här är endast författarens och återspeglar inte nödvändigtvis Cointelegraph.com: s åsikter. Varje investerings- och handelsrörelse innebär risk, du bör göra din egen forskning när du fattar ett beslut.