OKCoin tar bort två Bitcoin-gafflar på grund av “skadlig felinformation” -kampanj

OKCoin tar bort två Bitcoin-gafflar på grund av “skadlig felinformation” -kampanj

Bitcoin Sverige
februari 21, 2021 by Bitcoinera
12
Medan den ursprungliga Bitcoin möter en marknadsvärde på 1 biljon dollar, har två gafflar av världens mest populära kryptovaluta istället förlorat en källa till likviditet då kryptobörsen OKCoin avnoterar BSV och BCH. I ett blogginlägg i dag förklarade OKCoins vd Hong Fang beslutet att ta bort listan som en som fokuserade på att skydda investerare
1200_aHR0cHM6Ly9zMy5jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMjEtMDIvNjdlMTlkYzYtOTMwYi00NDRiLTgwOWEtNmE0MTZiYTE5NjI4LmpwZw.jpgMedan den ursprungliga Bitcoin möter en marknadsvärde på 1 biljon dollar, har två gafflar av världens mest populära kryptovaluta istället förlorat en källa till likviditet då kryptobörsen OKCoin avnoterar BSV och BCH.

I ett blogginlägg i dag förklarade OKCoins vd Hong Fang beslutet att ta bort listan som en som fokuserade på att skydda investerare från ett ”skadligt felinformationskrig”.

Fang noterade att utbytet regelbundet granskade noterade tillgångar över en mängd olika mätvärden, “inklusive utveckling av ekosystem och etos” samt “etiska eller ansedda röda flaggor”, och att de två gafflarna togs bort efter den senaste granskningen. Med tanke på “unik historia och sammanhang” skriver Fang dock att företaget kände sig tvungen att förklara sitt beslut.

”När nyheten slog att Craig Wright – den ökända självutnämnda skaparen av Bitcoin och BSV-supporter – vidtagit åtgärder för att genomdriva upphovsrättsanspråk på Bitcoin-vitboken, befann vi oss inför ett mycket obekvämt dilemma,” läste inlägget.

Medan Fang specificerade att företaget anser att “Bitcoin är en öppen programvara”, och båda meningsskiljaktigheterna mellan individer och hårda gafflar är tillåtna i ett öppet programvarusammanhang, i slutändan “har vi bara svårt att ignorera det skadliga felinformationskriget som Craig Wright och andra högprofilerade medlemmar i [the BCH and BSV] samhällen. ”

”Vi ser båda faktorerna som mycket destruktiva för Bitcoin – hörnstenen i vår bransch. Innan vi har ett bättre sätt att både separera BSV från Wrights angrepp på open source-communityn och att skilja dessa två derivatprotokoll från den ursprungliga Bitcoin på vår plattform, känner vi oss mer bekväma med att ta bort dem, avslutade Fang.

Enligt Coingecko är OKCoin införlivat i USA och handlar 50 miljoner dollar dagligen, med BTC / USD som står för 70% av den volymen. Fram till tillkännagivandet stod BSV endast för $ 30 000 i volym och BCH $ 150 000 per Coingecko, båda i det lägre intervallet av de 32 tillgångarna som OKCoin erbjuder.

BCH har haft ett upp-och-ner-år som leder till avnoteringen. Tidigare i månaden drev Dogecoins vilda prisuppgång BCH ur listan över topp 10-tillgångar per marknadsvärde, men i december förra året kastade entreprenören Kim Dotcom sin vikt bakom Bitcoin-gaffeln och kallade ett prismål på 3000 dollar per mynt. BCH ökade med 70% jämfört med året till 714 USD.

BSV har haft ett tuffare år som jämförelse och minskade med 21% till 241 $. Myntet har haft en del positiv press nyligen, dock: efter ett utseende av Jimmy Nguyen på Fox Business, har vissa spekulerat i att nätverket bokat BSV-förespråkaren av misstag när de försöker få in en expert på den ursprungliga Bitcoin.