OFAC eskalerar ryska sanktioner som listar Bitcoin-adresser, US Treasury Crypto Crackdown Rykten sprids – Reglering Bitcoin News

OFAC eskalerar ryska sanktioner som listar Bitcoin-adresser, US Treasury Crypto Crackdown Rykten sprids – Reglering Bitcoin News

Bitcoin Värde
april 18, 2021 by Bitcoinera
8
Rykten om det amerikanska finansdepartementet som slåss mot flera finansinstitut över penningtvätt har spridit sig som en löpeld på sociala medier och forum. Det har inte gjorts något formellt tillkännagivande från den amerikanska enheten och i detta skede betraktas nyheterna allmänt som FUD. Vissa antar dock att hörsägena härrör från det senaste ryska sanktionsmeddelandet förra
russia.jpg


Rykten om det amerikanska finansdepartementet som slåss mot flera finansinstitut över penningtvätt har spridit sig som en löpeld på sociala medier och forum. Det har inte gjorts något formellt tillkännagivande från den amerikanska enheten och i detta skede betraktas nyheterna allmänt som FUD. Vissa antar dock att hörsägena härrör från det senaste ryska sanktionsmeddelandet förra torsdagen. Den 15 april publicerade det amerikanska finansdepartementet ett pressmeddelande som förklarade regeringens eskalerade sanktioner mot den ryska regeringen och tillkännagivandet berör användningen av kryptovaluteadresser för olagliga transaktioner.

US Treasury Rykten översvämmer sociala medier, OFAC slår ner på 16 grupper som påstås utnyttja kryptotillgångar

På sociala medier och kryptovalutaforum, rykten har spridit sig om den amerikanska regeringen att slå ner på kryptoindustrin. Till exempel ett Twitter-konto som heter “Fxhedge” twittrade om US Treasury söndagen den 17 april.

“US Treasury ska ta ut flera finansinstitut för penningtvätt med hjälp av kryptovalutakällor”, förklarade tweeten. Tweeten har retweetats över 5000 gånger sedan den publicerades och ingen kan svara på tweeten. De så kallade ”källorna” nämns inte heller i tweeten, och det finns väldigt lite information som stöder påståendet.

OFAC eskalerar ryska sanktioner som listar Bitcoin-adresser, US Treasury Crypto Crackdown Rykten sprids

Det har inte funnits någon officiell bekräftelse av dessa nyheter när det gäller presstiden, men rykten har spridits vilt på Twitter och Reddit. Vid tidpunkten för publiceringen betraktar ett stort antal kryptoförespråkare finansinspektionens hörsägen som FUD.

OFAC eskalerar ryska sanktioner som listar Bitcoin-adresser, US Treasury Crypto Crackdown Rykten sprids

Under tiden har vissa spekulanter sagt att hörsägen kan ha att göra med de senaste amerikanska sanktionerna mot den ryska regeringen och några få internationella organisationer. US Treasury publicerade ett pressmeddelande på torsdag eftermiddag som förklarade att enheten och Office of Foreign Assets Control (OFAC) slog mot 16 enheter och 16 individer. Pressmeddelandet säger att dessa grupper och personer under ledning av ryska tjänstemän försökte leda det amerikanska valet 2020.

Dessutom skulle digitala valutor ha använts enligt pressmeddelandena. Det amerikanska finansministeriets tillkännagivande säger:

Som en del av dagens notering av SES på OFAC: s lista över specialdesignade medborgare och blockerade personer (SDN-lista) identifierar OFAC också digitala valutadresser som används av SES för att uppfylla kundorder för att hjälpa finansinstitut och deras identitetsverifiering från tredje part tjänster för att identifiera kunder på sina plattformar som har köpt bedrägliga identitetshandlingar.

“Kryptovalutor är en speciell oro”, säger Janet Yellen

När bitcoin (BTC) och kryptoekonomin sväller, tror ett antal skeptiker att den amerikanska regeringen kommer att attackera ekonomin med allt den kan göra för att hindra den från att växa. Miljardär hedgefondförvaltare, Ray Dalio sa nyligen att det fanns en god sannolikhet för att USA skulle göra detta liknande när det förbjudit guld 1933. Den senaste tisdagen talade finansministeriets ledare Janet Yellen om kryptovalutor och berättade för senatens finanskommitté och senator Maggie Hassan hon är orolig.

”Kryptovalutor är ett särskilt problem. Jag tror att många används – åtminstone i transaktionsmässig mening – främst för olaglig finansiering, ”påpekade Yellen. “[The U.S. government should] undersöka hur vi kan begränsa deras användning och se till att [money laundering] inträffar inte genom dessa kanaler, ”tillade Yellen den 13 april 2021.

OFAC eskalerar ryska sanktioner som listar Bitcoin-adresser, US Treasury Crypto Crackdown Rykten sprids
OFAC: s krypteadresslista visar BTC-, ETH-, LTC- och BCH-adresser.

Förutom det amerikanska finansministeriets senaste pressmeddelande om så kallad inblandning av ryska utrikesunderrättelsetjänster och cyberattack från Solarwinds publicerade statskassans OFAC en lista över kryptadresser som myndigheterna tror ligger bakom dessa påtagliga attacker.

Regeringsenheter, kennlar och vanliga medier har obevekligt försökt att binda kryptovalutor till kriminellt beteende och olagliga transaktioner. Trots de många rapporter som visar att blockchains inte är attraktiva för brottslingar och penningtvätt är mycket lättare med ospårbara US-dollar.

Vad tycker du om de senaste rykten om den amerikanska finansinspektionen och OFAC: s pressmeddelande om ryska underrättelsetjänster med hjälp av kryptos? Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

Bitcoin, Bitcoin (BTC), Crypto Addresses, FUD, Fxhedge Tweet, Hearsay, olaglig finansiering, Janet Yellen, Joe Biden, Maggie Hassan, OFAC, OFAC-lista, Office of Foreign Assets Control, Ray Dalio, Reddit, Regulatorer, rykten, Twitter , US Treasury

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, OFAC pressmeddelande,

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller begärande av ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link