Nya Crypto-regler i Thailand kan kräva att handlare visar intäkter innan de öppnar handelskonton – Reglering av Bitcoin News

Nya Crypto-regler i Thailand kan kräva att handlare visar intäkter innan de öppnar handelskonton – Reglering av Bitcoin News

Bitcoin Värde
februari 25, 2021 by Bitcoinera
8
Thailand försöker införa en ny uppsättning regler för kryptoinvesterare i detaljhandeln, särskilt inriktad på dem som vill öppna konton. Den thailändska finansiella vakthunden kan kräva inhemska kryptobörser för att be handlare om intäktsbevis. Thai SEC kan också be Crypto-investerare att bevisa sin kunskap om marknaden Enligt en Bloomberg-rapport förbereder Securities and Exchange Commission (SEC) i
new-thailand-crypto-rules-could-require-traders-to-show-their-income-before-opening-trading-accounts.jpg


Thailand försöker införa en ny uppsättning regler för kryptoinvesterare i detaljhandeln, särskilt inriktad på dem som vill öppna konton. Den thailändska finansiella vakthunden kan kräva inhemska kryptobörser för att be handlare om intäktsbevis.

Thai SEC kan också be Crypto-investerare att bevisa sin kunskap om marknaden

Enligt en Bloomberg-rapport förbereder Securities and Exchange Commission (SEC) i Thailand sannolikt marken för att kräva att investerare visar sina inkomster eller tillgångar innan de öppnar konton.

Ruenvadee Suwanmongkol, generalsekreteraren för landets finansiella vakthund, påpekade att alla som inte får handla kryptovalutor via sina konton kan investera genom licensierade förvaltare. Tillade hon:

Det är ett stort problem eftersom de flesta kryptoinvesterare på inhemska börser är mycket unga, till exempel studenter och tonåringar. Vi inser att dessa människor älskar innovationer och teknik, men investeringar i dessa tillgångar har en enorm risk.

Dessutom sa generalsekreteraren att icke-kvalificerade kryptohandlare bara kunde investera via finansiella rådgivare om de är licensierade av SEC.

Vakthunden kommer att avslöja sina nya regler om kryptohandel under veckan före en offentlig utfrågning som planeras i mars. Tjänstemän som är involverade i mötena förväntas utvärdera rekommendationer från lokala börser och mäklare.

Även om det inte bekräftas föreslog generalsekreteraren att investerare måste bevisa viss kunskap om marknaden innan de får öppna kryptokonton för handel.

Sex licensierade kryptobörser har hittills verkat i Thailand

Retoriken från den thailändska SEC övergår nu till en försiktig mot kryptovalutans risker. Men de fortsätter att bevilja licenser till kryptoföretag i landet. Hittills, när det gäller godkända digitala börser, finns det bara sex som är lagligt verksamma i Thailand.

De är Bitkub, BX, Satang Pro, Huobi Thailand, ERX och Zipmex. Alla sex licensierade kryptobörser är godkända för både kryptovalutor och digitala tokens, förutom ERX, som endast är godkänt för den senare.

SEC utmärker kryptovalutor som “skapade för att vara ett bytesmedel för förvärv av varor, tjänster eller andra rättigheter.”

Å andra sidan skapas digitala tokens “i syfte att specificera en persons rätt att delta i en investering i något projekt eller företag, eller att förvärva specifika varor, tjänster eller andra rättigheter enligt ett avtal mellan emittenten och innehavare ”, sa den finansiella vakthunden.

Vad tycker du om orden från Thai SEC: s generalsekreterare? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Source link