Ny sydkoreansk krypto ‘Crackdown’ inte ‘Bluster’ som banktips

Ny sydkoreansk krypto ‘Crackdown’ inte ‘Bluster’ som banktips

Bitcoin Sverige
april 8, 2021 by Bitcoinera
3
Källa: Adobe / Raphaël Bourgeois Den sydkoreanska regeringen har tillkännagett att den kommer att inleda en “slåss” mot olagliga kryptotransaktioner, inklusive de som görs på internationella kryptobörser – efter ett möte med kraftfulla politiska ledare, brottsbekämpare och finansiella tillsynsmyndigheter. Chosun rapporterade att den andra biträdande statssekreteraren Moon Seung-wook hade kallat till ett möte med Financial
ee07a568a3.jpg


Ny sydkoreansk Crypto 'Crackdown' inte 'Bluster' som Banking Ties Strain 101
Källa: Adobe / Raphaël Bourgeois

Den sydkoreanska regeringen har tillkännagett att den kommer att inleda en “slåss” mot olagliga kryptotransaktioner, inklusive de som görs på internationella kryptobörser – efter ett möte med kraftfulla politiska ledare, brottsbekämpare och finansiella tillsynsmyndigheter.

Chosun rapporterade att den andra biträdande statssekreteraren Moon Seung-wook hade kallat till ett möte med Financial Services Commission, ministeriet för strategi och finans, justitieministeriet och Nationella polismyndigheten i ett försök att ta itu med vad regeringen har märkt en “överhettad marknad.” Förra gången Seoul gjorde ljud som dessa följde det upp med en mini-kryptoåtgärd, vilket innebar ett (fortfarande existerande) totalt initialt myntförbud (ICO).

Janet Cho, en IT-journalist baserad i Seoul, berättade Cryptonews.com,

”Det här verkar inte som en bluster för mig. Det finns verkligen många saker som regeringen kan välja att göra för att pressa kryptosektorn. Den verkliga frågan är: ‘Kommer de att skrämma bort investerare som de gjorde 2018?’ Den här gången kanske den strategin inte fungerar – men bara tiden kommer att visa. ”

Hittills har ministerierna varit lite cagey med sina planer och har endast gjort vaga kommentarer om kryptos status som “inte lagligt betalningsmedel” och noterat att symbolernas värde “inte garanteras.”

Åtgärderna som de kommer att vidta hittills låter inte heller jordskakningar – med en ”motverkning av kryptokurvor som används i olagliga aktiviteter som marknadsmanipulation, penningtvätt och skatteflykt” i rörledningarna ”i samarbete med polisen, åklagare och finansiella myndigheter. ”

Men medan tidigare utmaningar har fokuserat på inhemska plattformar, rapporterar Chosun att ministrarna den här gången “svarar på olagliga aktiviteter som bedrivs vid utländska utbyten i samarbete med internationella organisationer som Interpol. ”

Ett större problem kan dock komma från bankvärlden.

Enligt ny lagstiftning måste nu alla kryptobörser följa bankreglerna, med alla växlingskonton kopplade till särskilda riktiga namnautentiserade bankkonton. Men med sydkoreansk kryptofeber blomstrande, finns det tecken på att de tre bankerna som har kommit överens om att arbeta med de “stora fyra” kryptobörserna på bank – nämligen Upbit, Korbit, Bithumb och Coinone – kan ha bitit av mer än de kan tugga.

Som rapporterades igår, en av dessa banker, K-Bank, en nykomling i kryptobankspelet, har redan haft problem på grund av sitt Upbit-kontrakt. En massiv tillströmning av ny kryptoverksamhet i år, medan kärnlåneprodukter och andra utlåningsprodukter har upplevt trög försäljning, har kastat K-Banks monetära modell farligt ur kilter.

Fn News rapporterade att en (icke namngiven) av de tre affärsbankerna hade bett sin kryptobörspartner att sluta acceptera nya kontoansökningsförfrågningar – trots vågor av “crypto moms” och yngre (20-39) investerare som snappade upp bitcoin (BTC) och större altcoins. En kryptomarknadsinträde är ”inte längre valfri” för yngre demografi, hävdade en expert.

Cho förklarade,

”Bankernas roll är nyckeln. Om bankerna blir kalla fötter eller skräms bort av ”tillslag” kan saker och ting eskaleras. ”

På Twitter verkar det som om de flesta inte kommer att skrämmas bort så lätt.

En affisch skrev att de inte ville “skylla regeringen”, men menade att med “galet eskalerande fastighetspriser” var “enda sättet” att undkomma fällan med låga löner och allt dyrare levnadskostnader via krypto.

Kryptomarknader verkar hittills helt obehandlade, med BTC-handel på Upbit för priser på cirka 12% högre än Binanceper Scolkg-data i skrivande stund.
__
Läs mer:
– Här är de sätt som regeringar kan attackera Bitcoin – och ingen av dem låter heta
– Sydkoreaner varnade för att betala skatt på krypto som hålls på utländska börser
– Crypto Community frågar vem som är nästa när SEC träffar decentraliserad LBRY
– Kan du inte slå Crypto Regulators? Utbilda dem
– Spelare i finanssektorn kräver förbättrade KYC-regler
– Uppdaterade FATF-riktlinjer för krypto fortfarande “Predikerad för centraliserad kontroll”

Source link