Ny ‘invers’ Bitcoin ETF låter nu investerare få ett kort BTC-pris

Ny ‘invers’ Bitcoin ETF låter nu investerare få ett kort BTC-pris

Bitcoin Sverige
april 17, 2021 by Bitcoinera
4
Bitcoin (BTC) -investerare i Kanada har ytterligare två försäljningsställen för BTC-exponering den här veckan – och kan nu till och med satsa på en priskrasch. I ett pressmeddelande på onsdagen bekräftade Horizons ETF: s förvaltning att dess två nya börshandlade fonder skulle börja handlas på Toronto-börsen på torsdag. Horizons: Bitcoin har “polariserande vyer” Redan en
1200_aHR0cHM6Ly9zMy5jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMjEtMDQvNDJkNWI3NTgtNWM2Yi00MzFhLTk4ZDQtOTRhMmMxZDU5MWMxLmpwZw.jpg


Bitcoin (BTC) -investerare i Kanada har ytterligare två försäljningsställen för BTC-exponering den här veckan – och kan nu till och med satsa på en priskrasch.

I ett pressmeddelande på onsdagen bekräftade Horizons ETF: s förvaltning att dess två nya börshandlade fonder skulle börja handlas på Toronto-börsen på torsdag.

Horizons: Bitcoin har “polariserande vyer”

Redan en pionjär inom det reglerade institutionella investeringsutrymmet för Bitcoin har Kanada nu gett klartecken för den första av en sådan fond tillägnad Bitcoin-prisförluster, inte vinster.

Fonden kallas BetaPro Inverse Bitcoin ETF (BITI) och tillåter investerare att korta Bitcoin-futures. Snarare än ett tecken på baisseartad känsla beskriver dock chefer erbjudandet som ett sätt att fånga episoder av prisvolatilitet.

Dess syster, BetaPro Bitcoin ETF (HBIT), kommer att fungera i mer traditionell mening och komplettera den korta möjligheten.

“Vi vet att det finns polariserande syn på bitcoin och som ett resultat finns det investerare med hög grad av övertygelse om både de hausseartade och baisseartade fallen för tillgångsklassen”, säger Steve Hawkins, VD och koncernchef för Horizons ETF, i släpp.

“När vi lanserar HBIT och BITI är vårt mål att tillhandahålla investeringsverktyg som gör det möjligt för investerare att få likvid tillgång till avkastningen på bitcoin-futures med möjlighet att gå långt eller korta tillgångsklassen, baserat på deras utsikter och övertygelse.”

ETF: er ser stark efterfrågan

Flytten kommer när Bitcoin kretsar om nya heltidsnivåer nära 65 000 dollar och institutionellt intresse växer i takt.

Den här veckan nådde öppet intresse för Bitcoin-futures en ny historisk topp och passerade 25 miljarder dollar innan Coinbase börs noterades på Nasdaq.

Bitcoin futures aggregerat öppet räntediagram. Källa: Skew

Grayscales Bitcoin Trust fortsatte ändå att producera en negativ aktiekurspremie i förhållande till spotpriser och handlades till cirka 14,3% rabatt på torsdagen.

USA: s tillsynsmyndigheter har ännu inte godkänt en enda Bitcoin ETF, vilket ger Kanada en stark fördel trots att marknaden är en bråkdel av grannens.

Syftet med Bitcoin ETF, den första som fick grönt ljus i landet tidigare i år, har nu 1,4 miljarder kanadensiska dollar (1,12 miljarder dollar) i tillgångar under förvaltning.

Som Cointelegraph noterade är emellertid exponering för ETF fortfarande möjlig indirekt i USA.

Syfte Bitcoin ETF-tillgångar under förvaltning jämfört med BTC / USD-diagram. Källa: Bybt