Ny Bitcoin Mining Giant som växer fram i USA med 651 miljoner USD

Ny Bitcoin Mining Giant som växer fram i USA med 651 miljoner USD

Bitcoin Sverige
april 8, 2021 by Bitcoinera
3
Källa: Adobe / Konstantin Yolshin USA-baserade börsnoterade Bitcoin (BTC) gruvföretag Riot Blockchain sa att det köper Whinstone, ägare och operatör av Nordamerikas ledande Bitcoin-anläggning, från Northern Data för 651 miljoner USD. Företaget sa att det redan har tecknat ett slutgiltigt avtal och förväntar sig att avsluta transaktionen under andra kvartalet 2021. Enligt avtalet betalas 80
f1c7418e1e.png


Ny Bitcoin Mining Giant Emerging i USA med USD 651M Deal 101
Källa: Adobe / Konstantin Yolshin

USA-baserade börsnoterade Bitcoin (BTC) gruvföretag Riot Blockchain sa att det köper Whinstone, ägare och operatör av Nordamerikas ledande Bitcoin-anläggning, från Northern Data för 651 miljoner USD.

Företaget sa att det redan har tecknat ett slutgiltigt avtal och förväntar sig att avsluta transaktionen under andra kvartalet 2021. Enligt avtalet betalas 80 miljoner USD kontant och resten i aktier i Riot stamaktier. Efter avslutad transaktion kommer Northern Data, som förvärvade Whinstone 2020, att äga cirka 12% av det totala utestående stamaktiet i Riot, säger företaget.

Riot hävdar att företaget förväntas vara det största börsnoterade Bitcoin-gruv- och värdföretaget i Nordamerika vid slutet av detta förvärv, mätt med den totala utvecklade kapaciteten.

“Whinstone kommer att tjäna som grund för Riots Bitcoin-gruvverksamhet, på vilken vi kommer att driva vårt mål att öka det amerikanska fotavtrycket i det globala Bitcoin-gruvlandskapet”, citerades Jason Les, VD för Riot, i tillkännagivandet.

Whinstones webbplats har en total effektkapacitet på 750 MW, med 300 MW för närvarande utvecklade, per Riot. Whinstone är värd för Bitcoin-gruvdrift för tre institutionella kunder som vid slutet av 2021 förväntas utnyttja upp till 300 MW sammanlagd effektkapacitet.

Whinstone genererar även intäkter från ingenjörs- och byggtjänster från värdklienter på plats, inklusive intäkter från tillverkning och distribution av nedsänkningskylningsteknik för Bitcoin-gruvdrift.

Whinstone-teamet består av cirka 100 anställda som har byggt Whinstones Texas-verksamhet från greenfield till kommersialisering på mindre än tolv månader per Riot.

“Genom att bli minoritetsaktieägare i Riot framöver, genom sitt aktieinnehav i Riot, kommer Northern Data att kunna dra nytta av de synergier som genereras av transaktionen och fortsätter att delta direkt i tillväxten av Bitcoin-värdepotentialen. Samtidigt kommer Northern Data att kunna använda kontantintäkterna från transaktionen för att fokusera på och vidareutveckla dess decentraliserade, flersidiga, skalbara och ESG [environmental, social, and governance]-fokuserad strategi, säger Aroosh Thillainathan, VD för Northern Data.

Separat tillkännagav Riot Blockchain ett storskaligt kontrakt för köp av 42 000 S19j Antminers för USD 138,5 miljoner från tillverkare av gruvutrustning Bitmain. Riots Bitcoin-gruvhashastighet beräknas nu uppgå till 7,7 exahash per sekund (EH / s) när den är helt utplacerad – en ökning med 93% jämfört med företagets tidigare beräknade hashkapacitet på 4,0 EH / s före oktober 2021. Riot är planerad att ta emot minst 3 500 S19j Antminers per månad med början i november och kommer att fortsätta fram till oktober 2022. För närvarande tar det också emot månatliga leveranser som planerat till oktober 2021 från ett tidigare köp också.
____
Läs mer:
– Bitcoin Mining 2021: Tillväxt, konsolidering, förnybara energikällor och reglering
– Bevis om oenighet: Bitcoins arbete kontra Ethereums planerade insats
– Så här försvarade Satoshi Nakamoto Bitcoin Mining och konverterade en skeptiker
– Så hjälper institutionella spelare Bitcoin gruvindustri växa
– Bitcoin Miners använder nya strategier för att säkra risker
___
(Uppdaterad kl 15:28 UTC med sista stycket.)Source link