Ny altcoin-era? Dogecoin-likvidationer överträffar Bitcoin kort

Ny altcoin-era? Dogecoin-likvidationer överträffar Bitcoin kort

Bitcoin Sverige
april 24, 2021 by Bitcoinera
5
Dogecoin (DOGE) såg fler likvidationer än Bitcoin (BTC) vid ett tillfälle den 24 april. Detta visar att det finns en betydligt hög efterfrågan på handel med meme-kryptokurrency även när Bitcoin och Ether (ETH) kämpar för att återhämta sig. Olika trender och mått, såsom social volym, handelsvolym och likvidationer på terminsmarknaden indikerar att DOGE förblir en
1200_aHR0cHM6Ly9zMy5jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMjEtMDQvYzhmNjU1OWEtYTc4Ni00NTA4LWIwZDYtZWEzYTNiMGJhMWQzLmpwZWc.jpg


Dogecoin (DOGE) såg fler likvidationer än Bitcoin (BTC) vid ett tillfälle den 24 april. Detta visar att det finns en betydligt hög efterfrågan på handel med meme-kryptokurrency även när Bitcoin och Ether (ETH) kämpar för att återhämta sig.

Olika trender och mått, såsom social volym, handelsvolym och likvidationer på terminsmarknaden indikerar att DOGE förblir en av de vanligaste kryptovalutorna på den globala marknaden.

DOGE / USDT 15-minuters pristabell (Binance). Källa: Tradingview.com

Stora likvidationer innebär att DOGE ser verkligen hög efterfrågan

Även om vissa mätvärden, som den dagliga volymen vid småbörser, ofta är överdrivna, är det mycket svårare att uppblåsa futuresmarknadsränta och likvidationsdata.

Enligt Bybt.com, under de senaste 12 timmarna, avvecklades över 44 miljoner dollar i DOGE-positioner.

Som jämförelse såg Bitcoin likvidationer till ett värde av 117,4 dollar, vilket tyder på att handelsintresset runt DOGE är relativt högt.

Likvidationer i kryptovaluta. Källa: Bybt

CoinMarketCaps data visar också att DOGEs dagliga handelsvolym över alla börser är högre än de flesta av de bästa kryptovalutorna

Under det senaste dygnet registrerade DOGE 11,5 miljarder dollar i daglig handelsvolym. Under samma period såg Cardano (ADA), Binance Coin (BNB) och XRP lägre handelsvolym än DOGE trots att de hade större börsvärden.

En stor del av efterfrågan på DOGE kan komma från inflödet av nya aktörer till kryptovalutamarknaden i kölvattnet av tjurmarknaden.

En pseudonym handlare känd som NYUU sa att de flesta av dessa vänner den senaste veckan köpte kryptovalutor.

Inte överraskande var att kryptovalutorna som nyligen köptes var XRP och DOGE. Handlaren sa:

“Det visar sig att varje enskild vän till min köpte #kryptovaluta den här eller förra veckan. Främst $ XRP och $ DOGE mycket nära det höga. Alla jag försökte övertyga om att köpa för 1-2 år sedan och gav upp – är inne nu. Inte säker på hur mycket nya pengar som finns kvar att komma in … “

Förutom den ökande efterfrågan på DOGE från nya investerare som kommer in i kryptovalutautrymmet visar data från TheTie att de sociala mätvärdena för DOGE växer.

30-dagars genomsnittligt sentiment kontra långsiktigt sentiment (DOGE). Källa: TheTie

Sociala medier visar ofta autentiskt intresse för en kryptovaluta på Twitter och andra sociala medieplattformar under en längre period.

Kommer DOGE att se en fortsatt uppåtgående trend?

Analytiker säger att kryptovalutamarknaden konsoliderar innan en eventuell ny uppgång är hälsosam.

John Street Capital, en analytiker som fokuserar på kryptovalutor, sa:

“$ BTC är fortfarande + 75% YTD och ges skum på delar av marknaden med rörelser i $ DOGE etc … konsolidering är hälsosam innan den återupptar den uppåtgående trenden. Det låter också nya företags /” riktiga pengar “

Om Bitcoin och Ether fortsätter att konsolideras bekvämt över $ 50.000 respektive $ 2200, kan det skapa en mer gynnsam miljö för mindre altcoins, som DOGE, att samlas.