Norge börjar förberedelser för CBDC-tester

Norge börjar förberedelser för CBDC-tester

Köpa Bitcoins
april 24, 2021 by Bitcoinera
6
Norges Bank har meddelat att man kommer att testa olika tekniska lösningar för en CBDC (Central Bank Digital Currency) under de kommande två åren. Centralbankens motivation att undersöka CBDC växte starkare eftersom många andra centralbanker över hela världen genomför liknande experiment och vissa går redan igenom tekniska tester. I pressmeddelandet konstaterades att betalningsteknologier utvecklas snabbt
norway-starts-preparation-for-cbdc-tests.png


Norges Bank har meddelat att man kommer att testa olika tekniska lösningar för en CBDC (Central Bank Digital Currency) under de kommande två åren.

Centralbankens motivation att undersöka CBDC växte starkare eftersom många andra centralbanker över hela världen genomför liknande experiment och vissa går redan igenom tekniska tester.

I pressmeddelandet konstaterades att betalningsteknologier utvecklas snabbt och Norge är möjligen den lägsta i världen när det gäller andelen kontanta betalningar.

”Centralbankens kontanter ger betalningssystemet ett antal viktiga attribut som kan vara relevanta för att behålla och utveckla vidare genom att utfärda ett CBDC. Ytterligare kunskap är nödvändig för att vi ska kunna avgöra om det är lämpligt att utfärda ett CBDC, säger guvernör Øystein Olsen.

Norges Banks CBDC-forskning har pågått i fyra år. Det som kommer efter forskningen är den tekniska testningen, kombinerad med en djupare analys av behovet av och de biprodukter som kommer med införandet av CBDC.

För närvarande har tidslinjen kring lanseringen av norska CBDC ännu inte avslöjats.

Source link