Nomura har säkrat Christopher Willcox som ny VD och koncernchef

Nomura har säkrat Christopher Willcox som ny VD och koncernchef

Bitcoin Värde
april 26, 2021 by Bitcoinera
3
Nomura Holdings Inc. tillkännagav att de har säkrat Christopher Willcox som sin nya VD och koncernchef från och med 3rd Maj 2021. Enligt ett pressmeddelande som delas med Finance Magnates har Christopher Willcox, som tills nyligen var VD för JP Morgan Asset Management, utsetts av Nomura Holdings, den japanska finansservicegiganten, till sin nya VD och


Nomura Holdings Inc. tillkännagav att de har säkrat Christopher Willcox som sin nya VD och koncernchef från och med 3rd Maj 2021.

Enligt ett pressmeddelande som delas med Finance Magnates har Christopher Willcox, som tills nyligen var VD för JP Morgan Asset Management, utsetts av Nomura Holdings, den japanska finansservicegiganten, till sin nya VD och koncernchef för Nomura Securities International Inc Dessutom kommer han att utses till Senior Managing Director för Nomura Holding America Inc.

Ser fram emot att träffa dig på iFX EXPO Dubai maj 2021 – Få det att hända!

Willcox har stor ledarskapserfarenhet i en rad olika befattningar, samt djupgående expertis på både köp- och försäljningssidan av marknaden. Han avser att fokusera på att utveckla den amerikanska sidan av verksamheten för att leverera en service i världsklass till sina kunder.

Dessutom sträcker sig hans erfarenhet till valutamarknader, räntebärande marknader och investmentbanker från hela Europa, Asien och Nordamerika.

Föreslagna artiklar

Förstå Bidens skatteplaner Gå till artikel >>

En stor historia och starka värderingar

Innan Nomura tillkännagav tjänade Willcox JP Morgan Asset Management som dess verkställande direktör. Han var ansvarig för cirka 2 biljoner dollar i tillgångar under förvaltning (AUM) över alla tillgångsslag, inklusive offentliga och privata marknader. Tidigare till denna roll ledde han avdelningen Global Fixed Income and Liquidity på JP Morgan Asset Management och Global Head of Rates på JP Morgan’s Investment Bank.

Innan han hade erfarenhet från JP Morgan, fullgjorde han olika ledande befattningar under femton år i Citigroup.

Kommentar till utnämningen Kentaro Okuda, Nomura-koncernchef och koncernchef, sade: ”Vi är glada att välkomna Chris till Nomuras ledarskap i Amerika. Chris anställning är en del av vårt fortsatta engagemang för att växa och stärka vår kapacitet i Amerika. Chris kommer att spela en nyckelroll när vi fortsätter vår strategi att ta Nomura till nästa nivå när det gäller att leverera hållbar tillväxt samtidigt som vi är engagerade i vårt uppdrag att berika samhället genom vår expertis på kapitalmarknaderna. ”

”Jag är stolt över att gå med i ett företag med en stor historia och starka värderingar. Efter att ha arbetat med Nomura i olika befattningar, som motpart, som kund i Nomuras grossistverksamhet och efter att ha tjänat Nomuras avdelningar för detaljhandel och kapitalförvaltning som större kunder i mina tidigare roller, har jag haft mycket samverkan och utvecklat stor respekt för fast. Nu som medlem i gruppen är mitt mål att fortsätta fokusera på att bygga vår Amerikas verksamhet för att leverera excellens till våra kunder globalt. Nyckeln till detta kommer att vara attrahera och behålla talang i världsklass, säger Willcox.

Source link