Nigeriansk tillsynsmyndighet utfärdar kryptoinvesteringar ‘Extreme Caution’ – Reglering av Bitcoin News

Nigeriansk tillsynsmyndighet utfärdar kryptoinvesteringar ‘Extreme Caution’ – Reglering av Bitcoin News

Bitcoin Värde
april 28, 2021 by Bitcoinera
2
Nigerias ekonomiska och finansiella brottkommission (EFCC) har blivit det senaste organet som varnar för risker i samband med kryptovalutainvesteringar. I en offentlig varning argumenterar brottsbekämpande organet för att investera i kryptos “är en högriskaktivitet eftersom terrängen till stor del är oreglerad och benägen för bedrägeri.” Spridning av bedrägerier Enligt en rapport som citerar Wilson Uwujaren,
nigeria888s00djjjjj.jpg


Nigerias ekonomiska och finansiella brottkommission (EFCC) har blivit det senaste organet som varnar för risker i samband med kryptovalutainvesteringar. I en offentlig varning argumenterar brottsbekämpande organet för att investera i kryptos “är en högriskaktivitet eftersom terrängen till stor del är oreglerad och benägen för bedrägeri.”

Spridning av bedrägerier

Enligt en rapport som citerar Wilson Uwujaren, EFCC-talesmannen, är brottsbekämpningsmyndigheten oroad över “den takt som nigerianerna skickade dem framställningar om bedrägliga investeringar.” Samtidigt beklagar talesmannen också att krypto-bedrägerier fortsätter att spridas “trots verkställighet och offentliga upplysningsinsatser från kommissionen och andra intressenter.”

Uwujaren uppmanar dock fortfarande den nigerianska investeringspubliken att vara mer försiktig när de fattar investeringsbeslut. Han sa:

Även om EFCC kommer att fortsätta att utreda och lagföra personer som är delaktiga i bedrägliga investeringssystem, är det skyldigt för investerare att vara försiktig i sina investeringsbeslut.

Regulatory Pushback

Med denna varning ansluter sig EFCC till Centralbank of Nigeria (CBN) för att offentligt avskräcka nigerianer från att handla eller handla med kryptovalutor. I sin varning tidigare på året, Godwin Emefiele, CBN-guvernören gick så långt som att konstatera att kryptovalutor inte har någon plats i Nigerias monetära system. Han sa också att kryptotransaktioner “inte borde genomföras genom det nigerianska banksystemet.”

På samma sätt har vissa medlemmar i Nigerias delstat angripit användningen av kryptovalutor i landet. En senator, Sani Musa, hävdade att “bitcoin har gjort vår valuta nästan värdelös eller värdelös.”

Trots ökande varningar och negativa kommentarer från tillsynsorgan fortsätter kryptovalutan att växa i Nigeria. Exempelvis rapporterade Bitcoin.com News nyligen att Nigerias peer-to-peer bitcoinhandelsvolymer hade ökat under första kvartalet 2021. Volymökningen inträffade trots ett CBN-direktiv den 6 februari som avskärade kryptovalutahandlare från landets banksystem.

Det återstår att se om EFCC: s varning kommer att förändra allmänhetens syn på kryptovalutor.

Vad tycker du om EFCC: s varning om kryptovalutainvesteringar? Berätta vad du tycker i kommentarfältet nedan?

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link