NFT: er får dragkraft runt om i världen när den viktigaste milstolpen nås

NFT: er får dragkraft runt om i världen när den viktigaste milstolpen nås

Bitcoin Sverige
februari 17, 2021 by Bitcoinera
7
Ett fragment av ”EVERYDAYS: THE FIRST 5000 DAYS” av Beeple. Källa: En skärmdump, onlineonly.christies.com Året är fortfarande ungt, men det lovar redan att bli en stötfångare 365 dagar för den växande icke-fungibla tokenindustrin (NFT), med genombrott i Storbritannien, Nordamerika, Japan och bortom. I Storbritannien, Christie’s, förmodligen världens mest kända auktionshus, kommer att placera ett NFT-konstverk
d5508c0073.jpg


NFT: er får dragkraft runt om i världen när den viktigaste milstolpen uppfylls 101
Ett fragment av ”EVERYDAYS: THE FIRST 5000 DAYS” av Beeple. Källa: En skärmdump, onlineonly.christies.com

Året är fortfarande ungt, men det lovar redan att bli en stötfångare 365 dagar för den växande icke-fungibla tokenindustrin (NFT), med genombrott i Storbritannien, Nordamerika, Japan och bortom.

I Storbritannien, Christie’s, förmodligen världens mest kända auktionshus, kommer att placera ett NFT-konstverk utan någon fysisk komponent under hammaren från 25 februari till 11 mars. Verket heter “EVERYDAYS: THE FIRST 5000 DAYS” av Beeple, som politiskt medvetna kryptofans kanske kommer ihåg för sitt presidentval i USA 2020, Joe Biden kontra Donald Trump-tema showdown-konstverk.

Christies auktionerade ut ytterligare en NFT-bitbit förra året, ett Satoshi Nakamoto-tema verk som såldes för 130 000 USD. Men avgörande hade den biten en icke-digital komponent som följde dess NFT. Beeple-stycket är däremot ett rent digitalt konstverk.

På Twitter, Beeple hävdade att han var “hedrad och ödmjuk över att representera den digitala konstgemenskapen för denna historiska försäljning.”

Auktionshuset meddelade i ett officiellt meddelande att det hade samarbetat med MakersPlace digital marknadsplats för noteringen.

Under tiden, Dapper Labs, det kanadabaserade företaget bakom basketuppkopplingen NBA Top Shot, är enligt uppgift mitt i en finansieringsrunda på 250 miljoner USD som skulle kunna se företagets värde till cirka 2 miljarder USD.

I Östasien samlar NFT också en ånga. Efter den japanska kryptobörsen Coincheck tillkännagav tidigare denna månad att det hade tagit upp en andel på 100% i Metaps Alpha, operatör av Miime NFTs marknadsplats, har en stor sydkoreansk aktör också gjort ytterligare ett viktigt NFT-drag.

Kakao, per Digital Today, har gått ihop med Quotabook, ett företag som driver en börs för onoterade aktier i startups, och kommer att integrera plattformens erbjudande med en NFT-driven lösning på Klaytn, ett blockchain-protokoll som utvecklats av Kakaos dotterbolag Mark X.

Båda företagen har redan gjort sina NFT-avsikter klara och kastade sina respektive hattar i ringen 2020. Kakao driver en chattapplänkad kryptoplånbok som kan lagra NFT och förra året slöt en samarbetsavtal med handelsplattformen Angel League, vilket också gör det möjligt för handlare att köpa aktier i icke-börsnoterade företag som har design när de lanserar börsintroduktioner.

Coincheck driver sin egen NFT-handelsplattform utöver sina Miime-intressen och hävdade i början av denna månad att de skulle lista ett antal sportstjärniga NFT: er från Chiliz och Socios.

JFT-pop-tema och manga tie-in NFTs säljer också som hotcakes i Japan.

Reaktion på sociala medier har till stor del uppmätts.

Tidigare Monero (XMR) huvudhållare och framstående kryptoförespråkare Riccardo Spagni (aka Fluffypony) delade nyligen ett blogginlägg för 2020 om det verkliga värdet av NFT: er, sammanfattande dess nyckeluppsats således:

“[The] värdet på en NFT = Utility + Ägarförhållande + Framtidsvärde + Liquidity Premium. ”

Vissa kryptosektorsaktörer har beklagat att de flesta NFT: er bygger på Ethereum (ETH) -protokollet och letar efter andra blockchain-nätverksdrivna lösningar.

De Bitfury medgrundare George Kikvadze kommenterade att trots den “massiva” tillväxtpotentialen i NFT-sektorn hade Ethereum “enorma skalningsfrågor” – en faktor som hade lett honom att ge sitt stöd till Flow blockchain egna NFT-initiativ.

Men andra uttryckte fortfarande skepsis över bristen på innovation inom sektorn.

___
Läs mer:
Icke-svampbar 2021: Förbered dina NFT: er för deFi, staking och delning
Mark Cuban Says Crypto är en butik med värde & Redditors rätt att ‘Sparka Wall St. Ass’
‘Traditionell’ konst vs. kryptokonst: hur man värdesätter det





Source link