NFT-bommen har anlänt, med mainstream-antagande

NFT-bommen har anlänt, med mainstream-antagande

Köpa Bitcoins
februari 25, 2021 by Bitcoinera
17
NFT-industrin har vuxit massivt under de första två månaderna 2020. Non Fungible Tokens (NFT) används främst för att hävda ägande av digital konst och samlarföremål. Icke-fungibelt indikerar att dessa tokens inte är utbytbara mot varandra eftersom de har unika egenskaper. 2021 har NFT: er fått stor uppmärksamhet, med initiativtagare som Mark Cuban som till och
BIC_non_fungible_token_NFT_gaming.jpg.optimal.jpgNFT-industrin har vuxit massivt under de första två månaderna 2020. Non Fungible Tokens (NFT) används främst för att hävda ägande av digital konst och samlarföremål.

Icke-fungibelt indikerar att dessa tokens inte är utbytbara mot varandra eftersom de har unika egenskaper. 2021 har NFT: er fått stor uppmärksamhet, med initiativtagare som Mark Cuban som till och med kallar dem ”spelförändrande”.

NFT-försäljning genom taket

Enligt uppgifter från CryptoSlam har krypto-samlarobjekt sålt mer än 200 miljoner dollar under de senaste sju dagarna. NBA Top Shot, plattformen skapad av Dapper Labs i samarbete med National Basketball Association (NBA), tar lejonparten av dessa försäljningar och uppgår till 144,68 miljoner dollar.

CryptoPunks är den näst mest använda NFT-plattformen med $ 83,8 miljoner i försäljning sedan starten, varav mer än 50% av dessa försäljningar ($ 45,4 miljoner) kom just under de senaste sju dagarna.

Forskning utförd av NonFungible.com i samarbete med L’Atelier BNP Paribas visade att antalet aktiva plånböcker som transaktioner i NFT har ökat 97% 2020 till 222 179 från 112 731 2019.

Rapporten avslöjade också att det totala värdet av transaktioner på NFT-marknaden ökade med 300% från 62,8 miljoner dollar 2019 till 250,84 miljoner dollar.

NFT: er får vanlig uppmärksamhet på grund av unikt förslag

På grund av denna plötsliga tillväxt på NFT-marknaden och NBA Top Shots som är förknippade med en högprofilerad organisation som NBA har NFT fått stor uppmärksamhet från de stora mediehusen och till och med högkända kändisar som LeBron James och Lindsay Lohan.

Som rapporterats av CNBC uppgav Nadya Ivanova, chef för L’Atelier, ett BNP Paribas-stöttat forskningsföretag, hur dessa samlarobjekt digitala tillgångar kan ses som en bättre version av en MP3-fil. Hon fortsätter med att säga att eftersom musiker har kämpat för att tjäna vinster på sitt arbete i en digital ekonomi, flyttar vissa till NFT som bevis på att de äger sitt arbete och som en extra inkomstkälla.

För vissa påminner dock den snabba ökningen av NFT-marknaden om ICO-bubblan Initial Coin Offering (2017) när flera parter samlade in pengar genom symboliska erbjudanden. Billy Rennekamp, ​​bidragsansvarig på blockchain-forskningsföretaget Interchain Foundation, fortsatte med att berätta för CNBC att han:

“Skulle inte bli förvånad om vi går igenom en hel tjurmarknad och björnmarknad”

Ändå fortsätter NFTs att snöboll medan dessa spekulationer fortsätter. Även Microsoft har gått ihop med Enjin blockchain för att avslöja ett NFT-baserat belöningssystem för att hedra och berömma kvinnan inom vetenskapen. Faktum är att ett digitalt konstverk skapat av Mark Winklemann (aka Beeple) är det första helt digitala, NFT-baserade konstverket som någonsin sålts av ett stort auktionshus. Beeple-konstverk kommer att auktioneras på utan tvekan det mest prestigefyllda auktionshuset i världen, Christie’s.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link