Nästan hälften av Bitcoin-hashfrekvenssignalering för Taproot-aktivering

Nästan hälften av Bitcoin-hashfrekvenssignalering för Taproot-aktivering

Bitcoin Sverige
maj 5, 2021 by Bitcoinera
5
Vägen till Taproot-uppgraderingen som äntligen kommer 2021 är redan igång, med stora Bitcoin (BTC) gruvpooler som redan signalerar stöd. Enligt data från Taproot.watch, en webbsida som skapats av Bitcoin-utvecklaren Hampus Sjöberg, svarar Taproot-signalering nu för cirka 44% av den totala Bitcoin-hashkraften i skrivande stund. AntPool och F2Pool – de två största Bitcoin-gruvpoolerna med hashfrekvens –
1200_aHR0cHM6Ly9zMy5jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMjEtMDUvZDYxNmRkZDgtNWIwNi00NDJlLWIyZWQtNGU0M2EyMGQ3Njc5LmpwZw.jpgVägen till Taproot-uppgraderingen som äntligen kommer 2021 är redan igång, med stora Bitcoin (BTC) gruvpooler som redan signalerar stöd.

Enligt data från Taproot.watch, en webbsida som skapats av Bitcoin-utvecklaren Hampus Sjöberg, svarar Taproot-signalering nu för cirka 44% av den totala Bitcoin-hashkraften i skrivande stund.

AntPool och F2Pool – de två största Bitcoin-gruvpoolerna med hashfrekvens – är bland de tidigaste anhängarna av Taproot-aktivering på gruvarenan. Andra pooler som stöds är Foundry USA och Slush Pool, med den senare ansvarig för att bryta det första signalblocket.

Baserat på Bitcoins samförstånd fortsätter Taproot-aktivering bara om 90% av alla utvunna block innehåller en aktiveringssignal i ett svårighetsjusteringsfönster (2016 block).

Detta samförståndsavtal måste inträffa i en av svårighetsepokerna fram till och med den 11 augusti för att vara låst som en nätverksuppgradering för november. Som tidigare rapporterats av Cointelegraph började den aktuella svårighetsperioden den 1 maj efter en nedjustering på 12%.

Från publiceringstiden har endast 97 signalblock uppstått i det aktuella fönstret. Under tiden har gruvarbetare som ansvarar för 382 block valt att inte inkludera en “signalbit”.

De “inga rösterna” från dessa gruvarbetare, som står för 19% av de 2016 blocken i det aktuella svårighetsfönstret, innebär att Taproot-aktiveringen inte kan låsas förrän åtminstone nästa epok.

Med tanke på det rapporterade stödet från gruvarbetare för Taproot förväntas aktiveringen – som spioneras vara den mest betydelsefulla för Bitcoin på över fyra år – fortsätta utan lika mycket kontrovers som Segregated Witness-sagan 2016 och 2017.

Taproot som en uppgradering av Bitcoin-protokollet kommer enligt uppgift att göra det möjligt för användare att maskera ytterligare utgiftsvillkor, vilket kan ha betydande konsekvenser för Bitcoins smarta kontraktsfunktioner.

Möjligheten att dölja ytterligare utgiftsvillkor utöver de som utlöstes av de transaktionsparterna kan också förbättra Bitcoins integritet.