När miljontals drunknar i dagens fattigdomsfälla säger makrostrateg Raoul Pal ‘Bitcoin är en livflotte’ – Economics Bitcoin News

När miljontals drunknar i dagens fattigdomsfälla säger makrostrateg Raoul Pal ‘Bitcoin är en livflotte’ – Economics Bitcoin News

Bitcoin Värde
februari 18, 2021 by Bitcoinera
10
Global Macro Investor CEO, Raoul Pal, diskuterade den nuvarande ekonomin den här veckan och frågade sina 394 000 följare om människor använder fel nämnare när det gäller vissa ekonomiska faktorer. En sak är säkert, lönerna har inte ökat, oavsett vilken gemensamma nämnare människor använder för att mäta dagens löner. Pal tror helhjärtat att bitcoin är
as-millions-drown-in-todays-poverty-trap-macro-strategist-raoul-pal-says-bitcoin-is-a-life-raft.jpg


Global Macro Investor CEO, Raoul Pal, diskuterade den nuvarande ekonomin den här veckan och frågade sina 394 000 följare om människor använder fel nämnare när det gäller vissa ekonomiska faktorer. En sak är säkert, lönerna har inte ökat, oavsett vilken gemensamma nämnare människor använder för att mäta dagens löner. Pal tror helhjärtat att bitcoin är den enda “livflotte” som han känner till som har “möjligheten att ändra detta [issue] över tid.”

Makrostrateg frågar: ‘Har vi fel nämnare?’

Raoul Pal är en bitcoin-tjur och han har sagt många gånger att den decentraliserade kryptotillgången är extremt ”hårda pengar”. Den här veckan på Twitter, Pal diskuterades några nämnare som människor använder för att mäta saker i ekonomin. Han frågade sina sociala medieföljare om de trodde att vi hade fel nämnare eller inte.

Den tidigare Goldman Sachs-chefen och Global Macro Investor CEO, Raoul Pal.

”Många av oss tror att utskrift av Fed-pengar skapar en tillgångsbubbla. Men när vi byter nämnaren till Fed balansräkningar ser aktierna ganska bra ut, konstaterade Pals tråd. När vi tittar på SPX vs M2, det andra måttet folk tittar på, aktier är dyra men inte vilt så … (det är bara att tjäna tillväxt). Guld har gjort mindre bra men ok (typ av [like] aktier minus intjäningstillväxten), sa Pal.

När det gäller guld kontra M2 säger entreprenören att nämnaren har hållit sin mark. M2 är termen som används för en bred beräkning av den lätt konvertibla (likvida) penningmängden som inkluderar kontroll av insättningar och kontanter.

SPX kontra guld är 60% över det 100-åriga genomsnittet sade Pal och enligt hans uppfattning är “guld den bästa långsiktiga nämnaren för tillgångar.” Pal sa då att en devalvering av nämnaren är den verkliga frågan.

”Vi tänker på det som [Federal Reserve] skapar bubblor, men kanske är allt rätt prisat med tanke på förändringen i [the] nämnarens värde? Precis som Venz-aktier stiger när valutan devalverar, säger Pal. “Situationen är dock mycket värre när man tittar på löner som knappt har rört sig på 50 år i reala termer och underpresterar alla tillgångar massiva på grund av massiva demografiska utbuktningar, globalisering och teknik,” tillade han.

Lönerna har inte ökat vid sidan av allt annat parat mot de gemensamma nämnarna. Lönerna har bara hållit jämna steg med några få produkter i USA.

I USA har alla löner överträffat saker som bilar, lastbilar och olja, men när den gemensamma nämnaren är guld ser den sämre ut.

”Ett annat sätt är [to] titta på hur många timmar [of] arbete som krävs för att köpa en uns guld … Lönerna tillåter dig ingen investeringsmöjlighet, betonade den globala makroinvesteraren. Att köpa aktier är ett skämt och väl sagt Pal eftersom medianpersonen får köpa nästan noll. Människor har tappat 90% av sin köpkraft när det gäller att köpa fastigheter han betonade.

Pal fortsatte:

Och det förklarar ökningen av skulden – Hushållen läggs till för att upprätthålla köpkraften … Detta är ett tema som BTC-marknadsaktörerna tog upp för länge sedan. BTC har på ett massivt sätt överträffat både M2 ​​och Fed: s balansräkning. Du kan tolka BTC som en bubbla. Du kan föreslå att den inte har nått sin fulla prisupptäckt så många antar den som sin livflotte när Metcalfes lag börjar.

Bitcoin erbjuder en chans att ändra denna dynamik

Hur som helst kan Pal säga, bitcoin (BTC) har dramatiskt kompenserat “lön / köpkraft / nämnare”. Han sa att han tycker att det är den enda chansen människor har i dag för någon att utvidga sina ekonomiska horisonter.

När det gäller köp av fastigheter har amerikaner tappat 90% av sin köpkraft.

“Det är bokstavligen den enda chansen att medianpersonen har att ändra denna dynamik,” hävdade Pal. “Särskilt unga människor som är i enorm konkurrens om jobb med boomers och sin egen massiva generation och med teknik och arbetare runt om i världen, som också kämpar för att överleva.”

Global Macro Investor-chefen anser att lönefrågan tvingar människor att bli mer upprörda och arga på systemet. Han noterade att människor känner sig fattigare, de är fattigare, de har mer skuld och de måste få mer skuld, vilket är en “oändlig slinga”, betonade Pal.

”Vi har en annan lösning – [Bitcoin] och digitala tillgångar i allmänhet. Det är en helt ny tillgångsklass som har otrolig framtida förväntad avkastning från adoptionseffekter och användningsfall. Det har också chansen att fixa vårt trasiga finanssystem. Det erbjuder också massiva belöningar för entreprenörer, säger Raoul Pal.

Som vanligt tror Pal att bitcoin kan hjälpa, eftersom den genomsnittliga personen inte ingår och det traditionella finansiella systemet växer mindre tillgängligt. “De [average person] kan inte äga tillräckligt med investeringar för att kompensera för skillnaden, sade han.

Pal avslutade:

Det är medelklassens fattigdomsfälla. Bitcoin är den enda livflottan jag känner till som har möjlighet att ändra detta över tid. Det kommer att bli alltför spekulativt, det kommer att spricka men det kommer att stiga igen. Jag ser inte många alternativ eftersom de flesta inte kan vara framgångsrika företagare eller marknadsguider. De behöver något att investera i. Något med hög förväntad framtida avkastning. Eller så kan de sänka sin kostnadsbas via ett skyddsnät.

Pal är extremt hausse om bitcoins framtid och under en längre tid sa den tidigare Goldman Sachs-chefen att han varit “oansvarigt lång” mot bitcoin. Makrostrategen redogjorde för den tiden för att han också var kort på den amerikanska dollarn.

”Min övertygelse i bitcoin stiger varje dag. Jag är redan oansvarigt lång, konstaterade han. Efter dessa uttalanden sa Pal att han bestämde sig för att fördela 10% av företagets balansräkning till innehav av bitcoin och sålde alla sina guldreserver för en portfölj av BTC och ETH.

Vad tycker du om Raoul Pals övertygelse gentemot bitcoin? Låt oss veta vad du tycker i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

Tillgångsbubblor, Bitcoin, Bitcoin (BTC), råvaror, Kryptovaluta, Euro, Fed-balansräkning, Federal Reserve, Global Macro Investor, guld, livflotte, Makrostrateg, Poverty Trap, Precious Metals, Raoul Pal, US dollar, USD, lön , löner

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, Global Macro Investor, Raoul Pal, Twitter,

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller begärande av ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skador eller förluster som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link