N America’s First Bitcoin ETF Booms, Nvidias Surprise To Ethereum + Fler nyheter

N America’s First Bitcoin ETF Booms, Nvidias Surprise To Ethereum + Fler nyheter

Bitcoin Sverige
februari 18, 2021 by Bitcoinera
8
Källa: Adobe / Alberto Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök historierna som flyger under radarn av dagens krypto nyheter. Bitcoin nyheter Nordamerikas första Bitcoin börshandlade fond (ETF), Purpose Bitcoin ETF (BTCC), som investerar direkt i “fysisk / digital bitcoin”, debuterade på Torontobörsen på torsdag, med investerare som växlade USD
ea85311e8d.jpg


N America's First Bitcoin ETF Booms, Nvidias Surprise To Ethereum + Fler nyheter 101
Källa: Adobe / Alberto

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök historierna som flyger under radarn av dagens krypto nyheter.

Bitcoin nyheter

 • Nordamerikas första Bitcoin börshandlade fond (ETF), Purpose Bitcoin ETF (BTCC), som investerar direkt i “fysisk / digital bitcoin”, debuterade på Torontobörsen på torsdag, med investerare som växlade USD 80 miljoner aktier under den första timmen, rapporterade Bloomberg. “Även om det är oklart hur mycket av aktiviteten i BTCC som kommer att leda till inflöden för fonden, ligger handelsvolymerna långt över en ETF: s typiska första dag, även på den mycket större amerikanska marknaden”, säger rapporten.
 • Microsoft grundaren Bill Gates sa att han är “neutral” på bitcoin (BTC) och att han inte äger BTC. Han berättade också för CNBC att “flytta pengar till en mer digital form och få ner transaktionskostnaderna, det är något Gates Foundation gör i utvecklingsländer. “

 • Efter tidigare kritiserar BTC, USA-baserat finans- och investeringsrådgivningsföretag Den brokiga dåren sa att den nu planerar att fördela 5 miljoner dollar av sina egna kontanter till BTC under de kommande veckorna. “Även om bitcoin mycket väl kan fortsätta att vara volatilt på kort sikt, tror vi att det har 10x potential från dagens nivåer på lång sikt som en del av en diversifierad portfölj. Vi planerar att hålla denna bitcoininvestering under många år,” sa de.

Gruvnyheter

 • Nvidia, ett amerikanskt teknikföretag, sa att för att tillgodose de specifika behoven av Ethereum (ETH) gruvdrift tillkännager de NVIDIA CMP, eller, Cryptocurrency Mining Processor, produktlinje för professionell gruvdrift. De uppfyller inte specifikationerna som krävs av en GeForce GPU och påverkar således inte tillgängligheten av GeForce GPU: er för spelare, säger företaget. Enligt dem saknar CMP även skärmutgångar, vilket möjliggör förbättrat luftflöde under gruvdrift så att de kan packas tätare. CMP har också lägre toppspänning och frekvens, vilket förbättrar gruveffektiviteten, tillade företaget.
 • Nordamerikanskt blockchain-teknikföretag Blockcap sa att den har förvärvat 10 000 ytterligare Bitmain S19 gruvarbetare, vilket fördubblade företagets flotta. “Till dagens sekundära marknadspriser är det uppskattade värdet på den nya utrustningen cirka 100 miljoner USD”, sa de.
 • “Amerikanska och europeiska investerare” flyttar sin gruvverksamhet från Kina, Afrika och Latinamerika till Ryssland, enligt anspråk från den ryska gruvgiganten BitRiver. Företagets VD sa i en intervju med Kommersant att dess “befintliga kapacitet” redan är maximerad och tillade att det hoppas kunna nå en gruvkapacitet på 1 GW “under de kommande 18 månaderna.” Företaget gör steg för att “avsevärt öka sin kapacitet” inom en snar framtid med två nya anläggningar som kommer online i Krasnoyarsk (80 MW) och i den sibiriska federala ämnesrepubliken Buryatia (300 MW), med en “första etapp” 100 MW anläggningen vid den senare kommer att tas i drift “i slutet av sommaren.”

Blockchain & decentraliseringsnyheter

 • Cosmos (ATOM), det interoperabla blockchain-ekosystemet, lanserades Stargate, en uppsättning uppgraderingar som ger nya funktioner och prestandaförbättringar för blockkedjor byggda med Cosmos mjukvaruutvecklarpaket (SDK). Bland dessa uppgraderingar är protokollet Inter-Blockchain Communication (IBC), vilket ger interoperabilitet genom att låta blockkedjor prata med varandra.
 • Galaxy Digital, Platshållare, Balaji Srinivasan, Naval Ravikant och andra investerarstödda Rotämne, ett decentraliserat kodsamarbetsnätverk byggt på öppna protokoll, sa att det har släppt sin ursprungliga styrningstoken, “vilket gör det till det första öppen källkod, community-ledda och självförsörjande nätverket för programvarusamarbete.” Starten sa också att den tog upp 12 miljoner USD från sina investerare.
 • Grafen (GRT), indexerings- och frågelagret på den decentraliserade webben, avslöjade en lista med ytterligare Layer 1-blockkedjor som stöds av protokollet: Polkadot (DOT), Near Protocol (NEAR), Solana (SOL) och Celo (CELO ). Dessa blockkedjor kommer att gå med i The Graphs nuvarande stöd för Ethereum och IPFS. Denna expansion öppnar Web3-möjligheter för ett bredare ekosystem av byggare och användare, sa de.

Investeringar nyheter

 • SBI Digital Asset Holdings, det japanska gigantens paraplyföretag för digitala tillgångar SBI Group, kommer att göra en ospecificerad åttasiffrig USD-investering som den ledande investeraren av SygnumDen strategiska insamlingsrundan för investeringar, sa den Schweizbaserade digitala tillgångsbanken. Intäkterna kommer att driva tillväxten av Sygnums kundbas, driva expansionen till nya marknader i Europa och Asien och påskynda lanseringen av nya produkter och tjänster, tillade den.

Utbyter nyheter

 • Klarna, en global betalningsleverantör och shoppingtjänst, och Safello, Sveriges mäklare för kryptovalutor, tillkännagav ett strategiskt partnerskap för att föra Klarna Open Banking till Safellos plattform för kryptohandel. Safellos mer än 180 000 användare kan nu direkt köpa kryptovalutor från sitt bankkonto med Klarnas betalningslösning.
 • USA-baserat kryptoutbyte PayBito sa att den tillfälligt avbryter sin XRP-handelsfunktion mot bakgrund av lagstiftningen Krusning. “PayBito kommer sannolikt att övervaka den juridiska utvecklingen i samband med XRP och uppdatera användarna i enlighet därmed när mer information slås ut”, tillade de.

CBDCs nyheter

 • Chefen för Rysslands centralbank, Elvira Nabiullina, sa att banken kommer att presentera ett mer detaljerat koncept för den nationella digitala valutan till sommaren, rapporterade RT. De flesta långivare stöder en tvånivåmodell av den digitala rubeln, som gör det möjligt för banker att öppna plånböcker för sina kunder på centralbankens plattform och bedriva verksamhet, tillade det.

Crypto adoption nyheter

 • Dagar efter att Raúl Jalil, guvernören för den argentinska provinsen Catamarca, bad president Alberto Fernandez att överväga att utfärda en digital version av fiat peso, har provinsens finansminister bett ett gränsöverskridande planeringsorgan att “studera” användningen av kryptoasseter. Per La Nacion, ministern – Sebastián Beliz – föreslog åtgärden vid ett nyligen möte i EU Consejo Federal de Inversiones (Federal Council of Investment). Förslaget har överlämnats till organets tekniska kommission. Mediavarnet varnade emellertid för att rådsmedlemmarna inte hade “för många förväntningar” på förslaget och hävdade att “säkerligen” centralregeringens finansminister Martín Guzmán “inte skulle godkänna det.”

Skattenyheter

 • Ryska parlamentsledamöter går allt närmare att godkänna en kontroversiell skatteregning – efter att statsduman röstade för det första utkastet till åtgärden, per RIA Novosti. I lagförslaget föreslås att det kriminaliseras brottet att inte rapportera kryptoinkomster på skattedeklarationer och skulle kunna se skatter som tas ut på näringsidkare från och med nästa år. Lagförslaget har fortfarande många floder att korsa, innan det når sin andra behandling i parlamentet. Det kommer att gå tillbaka till kommittéstadiet när juridiska experter försöker ta itu med den taggiga frågan om att skapa juridiska definitioner för termer som ”kryptoasset”.
 • Större kryptobetalningsprocessor BitPay har gått med på att betala 507 375 USD för att lösa sitt potentiella civilrättsliga ansvar för 2 102 uppenbara överträdelser av flera sanktionsprogram, US Treasury Department sa. BitPay tillät personer som verkar ha varit belägna i Krim-regionen i Ukraina, Kuba, Nordkorea, Iran, Sudan och Syrien att göra affärer med köpmän i USA och på andra håll med digital valuta på BitPays plattform trots att BitPay hade platsinformation, tillade de.

Brottsnyheter

 • Kia Motors America har drabbats av en ransomware-attack av DoppelPaymer-gänget och krävde BTC 404 (21 miljoner USD) för en dekrypterare och inte läcka stulna data, rapporterade Bleeping Computer.
 • En federal anklagelse som inte stängdes igår anklagade tre nordkoreanska datorprogrammerare för att ha deltagit i en omfattande kriminell konspiration för att genomföra en serie destruktiva cyberattacker, för att stjäla och utpressa mer än 1,3 miljarder dollar i pengar och kryptovaluta från finansinstitut och företag, för att skapa och distribuera flera skadliga kryptovalutaapplikationer och att utveckla och bedrägligt marknadsföra en blockchain-plattform, USA: s justitieministerium meddelat.

Source link