Myndigheter kvarhåller 62 personer i Turkiet för bedrägeri på 2 miljarder Crypto Exchange

Myndigheter kvarhåller 62 personer i Turkiet för bedrägeri på 2 miljarder Crypto Exchange

Bitcoin Värde
april 24, 2021 by Bitcoinera
11
Turkiska myndigheter har fängslat 62 personer som en del av en storskalig undersökning av krypto-bluff. Thodex, ett av de ledande kryptovalutabörserna i Turkiet, blev tyst tidigare i veckan efter att företaget stoppat handelstjänster och uttag. Enligt den senaste rapporten som publicerades av Associated Press (AP) har Thodex-kryptobörsbedrägeriet påverkat nästan 391.000 kunder. Det totala värdet av


Turkiska myndigheter har fängslat 62 personer som en del av en storskalig undersökning av krypto-bluff. Thodex, ett av de ledande kryptovalutabörserna i Turkiet, blev tyst tidigare i veckan efter att företaget stoppat handelstjänster och uttag.

Enligt den senaste rapporten som publicerades av Associated Press (AP) har Thodex-kryptobörsbedrägeriet påverkat nästan 391.000 kunder. Det totala värdet av de förlorade kryptotillgångarna uppgår till cirka 2 miljarder dollar.

Ser fram emot att träffa dig på iFX EXPO Dubai maj 2021 – Få det att hända!

Enligt få turkiska medierapporter har Thodex-ägaren Faruk Fatih Ozer redan lämnat landet. Turkisk polis och relevanta myndigheter utreder nu ärendet efter att ha mottagit tusentals klagomål från Thodex-användare som förlorat åtkomst till sina kryptotillgångar.

Föreslagna artiklar

Fatta eller bryta beslut: Hitta likviditetsleverantören som är bäst för dig Gå till artikeln >>

Republiken Turkiets centralbank släppte nyligen ett uttalande om kryptovalutatillgångar och nämnde att kryptovalutor inte kan användas som betalningssätt. Centralbanken beskrev också att den finansiella tjänsteleverantören i landet inte kommer att kunna tillhandahålla insättnings- och uttagstjänster till kryptobörser.

Lokala medierapporter i Turkiet länkar det senaste tillkännagivandet från den turkiska centralbanken till den påstådda exitbedrägeriet från kryptobörsen Thodex.

Crypto Market

Det övergripande börsvärdet för digitala valutor tog en stor hit på fredagen efter att kryptomarknaden förlorade mer än 10% av sitt värde på en enda dag. Bitcoin, världens mest värdefulla kryptotillgång, har minskat med mer än 11% under det senaste dygnet eftersom dess marknadsvärde sjönk under 900 miljarder dollar för första gången sedan den 6 mars 2021. I skrivande stund handlar Bitcoin nära $ 49 000 dollar. BTC: s totala marknadsdominans ligger på cirka 51%, den lägsta nivån på nästan 3 år.

I mars 2021 ökade Bitcoin-frågorna i Turkiet mitt i en betydande krasch i Turkiets nationella valuta Lira. Turkiska Lira står för närvarande inför en svår kris eftersom valutan har tappat nästan 20% av sitt värde under de senaste två månaderna.

Source link