Mt Gox-fordringsägare att rösta på förvaltarplan om den förlorade BTC

Mt Gox-fordringsägare att rösta på förvaltarplan om den förlorade BTC

Köpa Bitcoins
februari 25, 2021 by Bitcoinera
12
Offren för den ökända Mt Gox-sagan kommer snart att rösta om en plan för att distribuera återstående Bitcoin. Slutet är nära Mt Gox-fordringsägare som led förluster i det ökända 2014-hacket som tog ner kryptovalutabörsen kommer att få en chans att rösta på ett förslag om att återlämna återstående Bitcoin (BTC). Om det godkänns kommer förslaget,
bic_MTgox_.jpg.optimal.jpgOffren för den ökända Mt Gox-sagan kommer snart att rösta om en plan för att distribuera återstående Bitcoin.

Slutet är nära

Mt Gox-fordringsägare som led förluster i det ökända 2014-hacket som tog ner kryptovalutabörsen kommer att få en chans att rösta på ett förslag om att återlämna återstående Bitcoin (BTC).

Om det godkänns kommer förslaget, som innehåller ett utkast till rehabiliteringsplan, att distribuera vad som är kvar av Mt. Gox’s BTC till verifierade fordringsägare.

Dessa fordringsägare kommer att ha möjlighet att rösta online, via post eller personligen inom en inte alltför avlägsen framtid. Det uttalade målet för börsförvaltaren Nobuaki Kobayashi är att lösa processen senast den 20 oktober i år.

Kobayashi föreslog ursprungligen planen i mars förra året och inlämnade den officiellt till Tokyos tingsrätt i december. Domstolen godkände omedelbart planen, så att Kobayashi kunde organisera omröstningen!

Vad hände med Mt Gox?

I början av 2014 Mt. Gox (som då var världens största kryptovalutautbyte) avbröt plötsligt handeln och ansökte om konkurs.

Snabbt följde efter var ett inledande av likvidationsförfaranden. Det visade sig sedan att utbytaren drabbades av en serie uppenbara hack som berövade 850 000 av sina användares BTC.

En utredning av ett japanskt säkerhetsföretag ledde till slutsatsen att en illvillig part stal BTC direkt från kryptovalutans börsplånbok under tre år.

Men intressant, efter det påstådda angreppet “hittade” utredare 200 000 av den förlorade BTC, även om orsakerna till deras återhämtning fortfarande är oklara fram till i dag.

Berörs marknaden?

Även om kryptovalutamarknaden når rekordhöjder överallt, är vissa oroade över att den potentiella dumpningen av Gox-eran BTC kan tanka marknaden.

Faktum är att 200 000 BTC idag är värd cirka 10 miljarder dollar till nuvarande marknadsvärde. Enligt data från tokenlistan CoinGecko representerar det en sjätte av de senaste tjugofyra timmars volymen för BTC.

Man behöver inte vara ekonomisk analytiker för att föreställa sig vilken effekt 10 miljarder dollar i BTC skulle ha. Dessutom kan sannolikheten för en “dumpning” vara hög.

För Mt Gox-borgenärerna skulle 10 miljarder dollar vara ett enormt stormfall, för vissa (om inte de flesta) skulle det förändra livet.

Alla ögon kommer att riktas mot denna omröstning.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link