Morgan Stanley säger att centralbankens digitala valutor inte är en hot mot kryptovalutor – Reglering av Bitcoin News

Morgan Stanley säger att centralbankens digitala valutor inte är en hot mot kryptovalutor – Reglering av Bitcoin News

Bitcoin Värde
april 20, 2021 by Bitcoinera
7
Stora investeringsbanken Morgan Stanley anser att digitalbankens digitala valutor inte är ett hot mot förekomsten av kryptovalutor. Banken tror att båda typerna av digitala valutor kan samexistera eftersom de tjänar olika syften och har olika överklaganden. Kryptovalutor och CBDC kan samexistera Morgan Stanleys analytiker, inklusive chefsekonom Chetan Ahya, diskuterade effekterna av centralbankens digitala valutor (CBDC)
morgan-stanley.jpg


Stora investeringsbanken Morgan Stanley anser att digitalbankens digitala valutor inte är ett hot mot förekomsten av kryptovalutor. Banken tror att båda typerna av digitala valutor kan samexistera eftersom de tjänar olika syften och har olika överklaganden.

Kryptovalutor och CBDC kan samexistera

Morgan Stanleys analytiker, inklusive chefsekonom Chetan Ahya, diskuterade effekterna av centralbankens digitala valutor (CBDC) på bitcoin och andra kryptovalutor i en rapport som publicerades förra veckan. De skrev:

Kryptovalutor kommer fortfarande att finnas, eftersom de fortsätter att tjäna andra användningsfall … Till exempel kan vissa kryptovalutor fungera som en värdebutik … eftersom vissa segment av allmänheten inte lägger sin fulla tro på fiatvalutor.

Analytikerna förklarade att användningen och överklagandet av centralbankens digitala valutor och kryptovalutor är olika. De tillade att kryptovalutor både kan vara en värdebutik, liknar guld och en spekulativ tillgång.

Ett växande antal människor har sagt att bitcoin är en värdeförvaring, inklusive den amerikanska senatorn Cynthia Lummis som är pro-bitcoin och Federal Reserve Bank of Dallas President Rob Kaplan.

Angående varför investerare i allt högre grad är intresserade av bitcoin och andra kryptovalutor beskrev Morgan Stanleys analytiker:

Investerarnas intresse för kryptovalutor har ökat vid sidan av den oöverträffade penningpolitiska och finanspolitiska reaktionen på pandemin.

Däremot sade Morgan Stanley i rapporten att statligt stödda digitala valutor förmodligen utgör den största risken för stallfonder.

Ett växande antal centralbanker är alltmer intresserade av att ge ut sina egna digitala valutor. Bank of International Settlements (BIS) säger att 86% av världens centralbanker studerar digitala valutor i olika steg.

Morgan Stanley tror att CBDC skulle skilja sig från kryptovalutor eftersom de troligen inte kommer att använda blockkedjor. Europeiska centralbanken (ECB) har på liknande sätt sagt att CBDC har lite att göra med kryptovalutor, vilket banken ser som spekulativa tillgångar och inte faktiska valutor.

Tror du att kryptovalutor och centralbankers digitala valutor kan samexistera? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link