Moneygram stannar med hjälp av krusning på grund av SEC-rättegång över XRP-kryptovaluta – Reglering av Bitcoin News

Moneygram stannar med hjälp av krusning på grund av SEC-rättegång över XRP-kryptovaluta – Reglering av Bitcoin News

Bitcoin Värde
februari 23, 2021 by Bitcoinera
1
Moneygram har meddelat att det har avbrutits med Ripples plattform på grund av stämningen mot Ripple Labs och dess chefer från US Securities and Exchange Commission (SEC). Förra året tjänade företaget 50,2 miljoner dollar från Ripple för att ha använt plattformen. Moneygram slutar använda Ripples plattform Moneygram International tillkännagav måndag att det har avbrutit handel
moneygram-ripple.jpg


Moneygram har meddelat att det har avbrutits med Ripples plattform på grund av stämningen mot Ripple Labs och dess chefer från US Securities and Exchange Commission (SEC). Förra året tjänade företaget 50,2 miljoner dollar från Ripple för att ha använt plattformen.

Moneygram slutar använda Ripples plattform

Moneygram International tillkännagav måndag att det har avbrutit handel på Ripples plattform. Tillkännagivandet kom som en del av bolagets resultatrapport för fjärde kvartalet och helåret 2020. För året 2020 hade Moneygram en total intäkt på 1 217 miljoner dollar; dess intäkter från penningöverföring var 1 105 miljoner dollar.

Som en del av utsikterna för första kvartalet 2021, som beskrivs i rapporten, skrev Moneygram att det “inte planerar att dra nytta av avgifter för utvecklingen av Ripple-marknaden under första kvartalet”, och tillade:

På grund av osäkerheten kring deras pågående tvister med SEC har företaget avbrutit handel på Ripples plattform.

Hur mycket krusning betalar Moneygram

Moneygram har haft ett kommersiellt avtal med Ripple sedan juni 2019 för att ”använda Ripples valutahandel (FX) blockchain-handelsplattform (ODL) för köp eller försäljning av fyra valutor”, förklarade företaget. Plattformen använder XRP-kryptokurrency. Dess användning av Moneygram subventioneras av Ripple.

I sitt resultatmeddelande på måndagen avslöjade Moneygram att “Under första kvartalet 2020 realiserade företaget en nettokostnadsfördel på 12,1 miljoner dollar från utvecklingsavgifter för Ripple-marknaden.” Under fjärde kvartalet genererade det nettovinsten på $ 8,5 miljoner från Ripples marknadsutvecklingsavgifter på 9,2 miljoner dollar, delvis uppvägs av relaterade transaktions- och handelskostnader på 0,7 miljoner dollar.

Under tiden inkluderar dess finansiella rapporter för år 2020 och 2019 Ripples marknadsutvecklingsavgifter på $ 50,2 miljoner respektive $ 11,3 miljoner. Dessa siffror motverkades delvis av relaterade transaktions- och handelskostnader på 11,9 miljoner USD respektive 0,4 miljoner USD.

Moneygram citerar SEC-rättegången som anledning till att avbryta användningen av Ripples plattform

SEC väckte en rättegång i december mot Ripple Labs Inc., dess VD Brad Garlinghouse, och medgrundare Christian Larsen och anklagade dem för att genomföra ett icke-registrerat värdepapperserbjudande på 1,3 miljarder dollar av XRP-kryptokurrency.

SEC-stämningen hävdar att ”Mycket av inbyggnaden på ODL var inte organisk eller marknadsdriven. Snarare subventionerades den av Ripple. ” Tillsynsmyndigheten beskrev vidare: “Även om Ripple visar ODL som ett billigare alternativ till traditionella betalningsspår, tyckte åtminstone en pengasändare … att den var mycket dyrare och därför inte en produkt som den ville använda utan betydande kompensation från Ripple.”

Utan att nämna den ifrågavarande pengasändaren, redogjorde SEC för ”Pengesändaren har tjänat det huvudsakliga syftet för Ripple i utbyte mot betydande ekonomisk ersättning,” och tillade:

Pengasändaren blev ännu en kanal för Ripples oregistrerade XRP-försäljning på marknaden, med Ripple som fick den extra fördelen att den kunde utnyttja sin oorganiska XRP-användning och handelsvolym för XRP.

Vad tycker du om Moneygrams beslut att sluta använda Ripples plattform? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link