Möjlig antagande av Bitcoin-skatt eftersom fler företag citerar inflationsproblem

Möjlig antagande av Bitcoin-skatt eftersom fler företag citerar inflationsproblem

Bitcoin Sverige
april 28, 2021 by Bitcoinera
3
Inte färre än 47 företag har citerat termen ”inflation” i sina resultatförfrågningar för första kvartalet 2021. Enligt en rapport från finansmarknadsleverantören FactSet på måndagen representerar siffran det högsta antalet företag som har gjort det under det senaste decenniet. Tidigare i april släppte United States Bureau of Labor Statistics sin “Producer Price Index” -rapport som visade
1200_aHR0cHM6Ly9zMy5jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMjEtMDQvN2Q3ZjE1MjQtODc0ZC00ZDA1LThjM2YtZDBiZmI1MWI4MWI1LmpwZw.jpgInte färre än 47 företag har citerat termen ”inflation” i sina resultatförfrågningar för första kvartalet 2021.

Enligt en rapport från finansmarknadsleverantören FactSet på måndagen representerar siffran det högsta antalet företag som har gjort det under det senaste decenniet.

Tidigare i april släppte United States Bureau of Labor Statistics sin “Producer Price Index” -rapport som visade en ökning av PPI på 4,2% jämfört med föregående år, den högsta sedan september 2011.

Medan Federal Reserve-ordförande Jerome Powell fortsätter att argumentera för att nuvarande inflation och konsumentprisindex endast är tillfälliga, finns det ett motargument att företag kommer att flytta för att överföra bördan av högre produktionskostnader till sina konsumenter.

Under tiden kan företag också söka sätt att skydda sina kassareserver från nedgång i amerikanska dollar efter de nästan 6 biljoner dollar i stimulanspengar som hälls in i den amerikanska ekonomin under den pågående koronaviruspandemin.

Tillbaka i augusti 2020 gjorde Business Intelligence MicroStrategy rubriker när det tillkännagav sitt första Bitcoin (BTC) -köp. Michael Saylors företag har nu över 90 000 BTC värderade till mer än 5 miljarder dollar, med tillgången nästan femfaldig sedan augusti 2020.

På måndagen tillkännagav Tesla försäljningen av Bitcoin till ett värde av 272 miljoner dollar – cirka 10% av sina BTC-innehav – i företagets finansiella rapport för första kvartalet. Enligt Teslas intäktssamtal för första kvartalet 2021 netto biltillverkaren nettovinsten på 101 miljoner dollar från försäljningen.

Tesla avslöjade först sitt BTC-ägande redan i februari och meddelade att det har köpt cirka 1,5 miljarder dollar i Bitcoin.

Eftersom inflationen förväntas fortsätta i sin uppåtgående bana åtminstone på kort sikt kan fler amerikanska företag konvertera en del av sina kassareserver till Bitcoin. Denna sannolikhet är trots argument motsatta av finansexperter redan i februari.

Redan i mars sa Dawn Fitzpatrick, investeringschef för Soros Fund Management, att BTC inte längre var en marginell tillgång på grund av nedgång i amerikanska dollar.