Miljardärperspektiv: Musk vs Gates on Crypto

Miljardärperspektiv: Musk vs Gates on Crypto

Köpa Bitcoins
februari 20, 2021 by Bitcoinera
15
2021 har sett kryptovalutamarknaden få mer dragkraft än någonsin. Men vissa tror fortfarande att det är slöseri med utrymme. BiC väger upp två av världens rikaste män och deras åsikter mot krypto. Medan kryptovalutamarknaden stiger till nya toppar, får den uppmärksamhet från alla möjliga människor. Adoptionen sprider sig snabbare än någonsin med årtusenden, småbarn och
bic_elon_musk_bitcoin.jpg.optimal.jpg


2021 har sett kryptovalutamarknaden få mer dragkraft än någonsin. Men vissa tror fortfarande att det är slöseri med utrymme. BiC väger upp två av världens rikaste män och deras åsikter mot krypto.

Medan kryptovalutamarknaden stiger till nya toppar, får den uppmärksamhet från alla möjliga människor. Adoptionen sprider sig snabbare än någonsin med årtusenden, småbarn och till och med gamla affärsmän som nu erkänner den digitala tillgångsklassen som en fördel för det ekonomiska ekosystemet.

Börsvärdet för kryptovalutan har nått en ny höjd på knappt 1,7 biljoner dollar. Bara Bitcoin står för 1 biljon dollar i marknadsvärde.

Ethereum och Bitcoin har båda nyligen nått rekordhöga toppar, och många altcoins gör samma sak. Binancebörsens ursprungliga token, BNB, har ökat till rekordhöjder. På loppet av en vecka valvade den till tredje efter marknadsvärde.

Så medan kryptovalutamarknaderna får fart över hela världen, vad tycker några av de rikaste männen i världen om branschen?

Elon Musk

Musk har visat sig vara en av de främsta anledningarna till DogeCoin-pumpen som såg meme-token-raketen över 800% och har etablerat sig inom branschen som en viktig influencer.

Senast köpte Musks Tesla $ 1,5 miljarder dollar i Bitcoin som en säkring mot fiatvaluta och som en värdeförråd.

Stödet från världens rikaste man har säkert lagt bränsle till den eld som är denna tjurmarknad. Ökningen i Bitcoin-prissättning direkt efter Tesla-meddelandet ensam är ett bevis.

Musk har också twittrat ett dussin gånger om DogeCoin efter att ha fått titeln som VD för DogeCoin. Musk twittrade dock nyligen om sin position på marknaden efter den ökade populariteten relaterad till kryptovalutor.

Musk uppgav att “Bitcoin är nästan lika bs som fiat-pengar” och säger att nyckelordet är “nästan”.

Musk medger också att Teslas beslut att köpa Bitcoin inte är en direkt återspegling av hans egen åsikt. Han specificerar att “att ha lite Bitcoin som helt enkelt är en mindre dum form av likviditet än kontanter, är äventyrligt nog för ett S & P500-företag.”

Det är uppenbart att Musk kanske inte är en faktisk investerare i kryptovalutor. Och medan han nyligen uppgav att det definitivt kommer att finnas ett MARS-mynt en dag, är det uppenbart att Musk helt enkelt har tappat tron ​​på det nuvarande finansiella systemet.

En häck till Bitcoin var dock ett modigt drag för Tesla som har gett resultat. Företaget kommer att sitta ganska medvetna om att deras investering redan har klättrat över 45% på mindre än en månad.

Källa: Tradingview

Bill Gates

Bill Gates är mest känd för att vara skaparen av Microsoft, och inneha titeln som världens rikaste man under lång tid. Men tiderna förändras och det verkar som om de förändras utan 65-åringen.

Gates fokuserar nu på filantropiskt arbete relaterat till många olika orsaker. Lusten att fortsätta bygga och växa företag är inte något han fokuserar mycket på.

Den pensionerade miljardären har tidigare sagt att digitala tillgångar inte är något han är ett stort fan av. Gates tog upp en gemensam fråga som har talats om när man diskuterar kryptovalutor – kriminell verksamhet. På frågan om hans åsikt om kryptovalutor sa Gates att “kryptovaluta fungerar idag tillåter vissa kriminella aktiviteter. Det skulle vara bra att bli av med det ”.

Men även om Gates inte är en populär aktivist för digitala tillgångar, nämnde han att hans nuvarande syn på Bitcoin är neutral och säger “Jag äger inte bitcoin, jag är inte kort bitcoin … Jag har tagit en neutral syn”.

Medan Gates har en neutral åsikt om Bitcoin, blir den uppenbarligen populär över hela världen. Ett företag, MicroStrategy, vill köpa ytterligare 1 miljard dollar i Bitcoin.

Oavsett miljardärens ideal är kryptovalutor här för att stanna och marknaden ser mer hausse än någonsin.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link