MicroStrategy syftar till “gratis” 1 miljard USD att köpa mer Bitcoin

MicroStrategy syftar till “gratis” 1 miljard USD att köpa mer Bitcoin

Bitcoin Sverige
februari 17, 2021 by Bitcoinera
11
MicroStrategys VD Michael Saylor. Källa: en skärmdump, Youtube / Swan Signal – En Bitcoin Channel Ett av de mest hausseartade icke-kryptoföretagen, USA-baserad programutvecklare MicroStrategy ökade bara sin ursprungliga plan för att åter låna upp till 690 miljoner USD och spendera den på bitcoin (BTC) till över 1 miljard dollar. Den här gången – gratis. (Uppdaterad
d129e19f70.jpg


MicroStrategy syftar till
MicroStrategys VD Michael Saylor. Källa: en skärmdump, Youtube / Swan Signal – En Bitcoin Channel

Ett av de mest hausseartade icke-kryptoföretagen, USA-baserad programutvecklare MicroStrategy ökade bara sin ursprungliga plan för att åter låna upp till 690 miljoner USD och spendera den på bitcoin (BTC) till över 1 miljard dollar. Den här gången – gratis. (Uppdaterad kl 13:39 UTC: uppdateringar genom hela texten)

Den ursprungliga planen tillkännagavs igår och i likhet med det tidigare erbjudandet av konvertibla seniorlån förra året ökade erbjudandet nu till 900 miljoner USD. Dessutom beviljade MicroStrategy även de initiala köparna av sedlarna en option att köpa, inom en 13-dagarsperiod, upp till ytterligare 150 miljoner USD i sammanlagt huvudbelopp av de 0% konvertibla äldre sedlarna till 2027.

Erbjudandet förväntas avslutas den 19 februari 2021.

MicroStrategy uppskattar att nettointäkterna från försäljningen av sedlarna kommer att uppgå till cirka 879,3 miljoner USD eller 1 miljarder USD om de första köparna utnyttjar sin möjlighet att köpa ytterligare sedlar till fullo. I slutet av januari ägde företaget cirka 70 784 BTC (för närvarande 3,5 miljarder USD).

Enligt företaget kan sedlarna omvandlas till kontanter, aktier i MicroStrategys stamaktie A, eller en kombination av kontanter och aktier i MicroStrategys stamaktie A, vid företagets val.

“Stora till 1,05 miljarder dollar, 50% premie, nollkupong för en 6-årig konvertering – det är i stort sett det perfekta exemplet på gratis pengar”, Richard Galvin, grundare och VD för Digital kapitalförvaltning, reagerade.

Enligt till MessariMira Christanto, investerare ger MicroStrategy “gratis pengar” för optionen att köpa sina aktier till en premie på 50% eftersom “de tror att priset kommer att bli mycket högre.”

I skrivande stund (12:58 UTC) handlas BTC till 50 929 USD, vilket korrigerar lägre än det nya rekordnivån på 51616 USD, som nåddes tidigare idag. Priset stiger med 3% på en dag och 9% på en vecka. Det ökade med 42% på en månad och 411% på ett år.
__

Andra reaktioner:

___
Läs mer:
– 1 400+ företag flockar för att lära sig mer om Bitcoin, men ‘Det finns ingen spelbok’
– Microsofts vd hävdar ingen plan att följa i Teslas Bitcoin-köpspår
– En våg av jättar som rusar för att investera i Bitcoin kan spåra börsen
– Bitcoin Snowball förväntas träffa fler institutioner 2021
– Teslas Bitcoin-köp kommer som tidigare stora investerares reträtt
– Listat tyskt cannabisföretag för att köpa Bitcoin, Slates Euro och USD

Source link