MicroStrategy förbereder sig för $ 1 miljard Bitcoin-köp efter skuldemission

MicroStrategy förbereder sig för $ 1 miljard Bitcoin-köp efter skuldemission

Köpa Bitcoins
februari 20, 2021 by Bitcoinera
11
Virginia-baserade företagsintelligensföretag MicroStrategy sa att det hade stängt sitt erbjudande om 0% konvertibla seniornoteringar, meddelade VD Michael Saylor i en tweet. MicroStrategy sålde 1,05 miljarder dollar i konvertibla äldre sedlar, som kommer att förfalla i februari 2027. Detta inkluderade också möjligheten för ackrediterade investerare att köpa $ 150 miljoner sammanlagt huvudbelopp. MicroStrategy behåller möjligheten att
bic_microstrategy_btc_bitcoin.jpg.optimal.jpg


Virginia-baserade företagsintelligensföretag MicroStrategy sa att det hade stängt sitt erbjudande om 0% konvertibla seniornoteringar, meddelade VD Michael Saylor i en tweet.

MicroStrategy sålde 1,05 miljarder dollar i konvertibla äldre sedlar, som kommer att förfalla i februari 2027. Detta inkluderade också möjligheten för ackrediterade investerare att köpa $ 150 miljoner sammanlagt huvudbelopp. MicroStrategy behåller möjligheten att lösa in dem för kontanter, aktier i MicroStrategy stamaktier eller en kombination av de två.

MicroStrategy tillkännagav erbjudandet tidigare i veckan. Vid den tidpunkten hade företaget förväntat sig en försäljning på 600 miljoner dollar i konvertibla äldre sedlar. En konvertibel äldre sedel är en skuld med låg risk som en emittent måste betala före sina skulder om den går i konkurs. Investerare kan byta dem mot aktier i emittentens stamaktier.

MicroStrategy uppskattade att nettointäkterna från försäljningen av sedlarna skulle vara cirka 1,03 miljarder dollar. Den avser att använda dessa nettointäkter för att köpa mer Bitcoin (BTC).

Att sprida det goda ordet

MicroStrategy är ett företagsanalysföretag som tillhandahåller “mjukvarulösningar och experttjänster som ger varje individ handlingsbar intelligens.” Eftersom en växande andel av portföljen representeras av krypto har dess aktie emellertid varit mer som en.

Tidigare denna månad höll MicroStrategy sin årliga konferens för användare, kallad MicroStrategy World 2021. Årets evenemang döptes “Bitcoin för företag.” Syftet med konferensen var att hjälpa deltagarna att bli bekanta med mallen de använde för att anta bitcoin. Ett annat tema som undersöktes var möjligheten att använda bitcoin som en primär reservtillgång.

Strategi: Förvärva och Hodl

MicroStrategy har förvärvat BTC glupskt i år förra året, sedan det första förvärvet förra sommaren.

I december tillkännagav det ett liknande privat erbjudande för 400 miljoner dollar. Det totala sålda beloppet uppgick till $ 650 miljoner, eller $ 150 mer än förväntat. I början av februari köpte företaget ytterligare 10 miljoner dollar i BTC.

Denna strategi har gett resultat för affärsanalysföretaget och har lagt till över 8 miljarder dollar till sitt marknadsvärde, enligt Bloomberg.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link