Microsofts vd hävdar ingen plan att följa i Teslas Bitcoin-köpspår

Microsofts vd hävdar ingen plan att följa i Teslas Bitcoin-köpspår

Bitcoin Sverige
februari 17, 2021 by Bitcoinera
9
Källa: iStock / NicolasMcComber Programvarugigant Microsoft har inga överhängande planer på att investera sina företagstillgångar i bitcoin (BTC) trots den senaste tidens uppgång i liknande investeringar, enligt Brad Smith, företagets vd. “Jag har inte hört någon ny konversation om bitcoin, men låt mig bara säga: om vi ändrar vår investeringspolicy för bitcoin, Julia, kommer du
d0dcec2c43.jpg


Microsofts vd hävdar ingen plan att följa i Teslas Bitcoin-köpspår 101
Källa: iStock / NicolasMcComber

Programvarugigant Microsoft har inga överhängande planer på att investera sina företagstillgångar i bitcoin (BTC) trots den senaste tidens uppgång i liknande investeringar, enligt Brad Smith, företagets vd.

“Jag har inte hört någon ny konversation om bitcoin, men låt mig bara säga: om vi ändrar vår investeringspolicy för bitcoin, Julia, kommer du att vara den första, ja, åtminstone den andra som vet”, berättade Smith för CNN: s Julia Chatterley efterfrågade om företagets styrelse diskuterade ”kryptodiversifiering”.

Chatterley sa att hon var tvungen att ställa frågan om ”bitcoin i balansräkningen mot bakgrund av vad Tesla har beslutat att göra ”.

Sedan Tesla tillkännagav att de har investerat 1,5 miljarder USD i bitcoin och syftar till att börja acceptera kryptovalutan som betalning för sina elbilar, höjdes bitcoins pris och översteg 51 000 USD idag.

Som svar på Smiths undvikande uttalande delades Twitter-kommentarerna i Microsofts tveksamma inställning till bitcoin.

”De förnuftiga VD: arna är de som väntar på resultatet av Krusning vs SEC fall, att tro att de inte kommer att följa Bitcoin nästa med tung granskning och reglering är bara skrattretande, Bitcoin har hotat den amerikanska dollarn framtid som världsreservvaluta, tvivlar på att de kommer att låta det glida, “skrev en användare, som går under namnet Gaz Oldskool, och identifierar sig själv som en kryptofanboy.

Medan Microsoft kanske inte hoppade på bitcoininvesteringståget direkt, under 2014, gjorde företaget det möjligt för kunderna att betala för några av sina produkter med bitcoin.

I båda fallen är Microsoft inte det enda stora företaget som bekräftar att det inte har några planer på att investera i BTC.

Till och med onlinebetalningsjätten PayPal som inte sparar några ansträngningar för att låta sina kunder fylla sina stövlar med kryptorelaterade erbjudanden, kommer troligen inte att följa Teslas ledning när det gäller BTC-köp ännu.

Också en ny Gartner en undersökning av 77 finanschefer visade att endast 5% förklarade att de planerar att hålla BTC som en företags tillgång 2021. Cirka 84% av respondenterna sa att de inte planerar att någonsin investera sina företagsfonder i kryptovalutan på grund av bitcoins prisvolatilitet.

Samtidigt ett av de mest hausseartade icke-kryptoföretagen, USA-baserad programvaruutvecklare MicroStrategy meddelade igår att man återigen tänker låna upp till 690 miljoner USD och spendera det på BTC. I slutet av januari ägde företaget cirka 70 784 BTC (3,6 miljarder USD).

I skrivande stund (12:34 UTC) handlas BTC till 51 300 USD, vilket korrigerar lägre än det nya rekordet på 51616 USD, nått tidigare idag, enligt Coingecko.com-data. Priset stiger med 2% på en dag och 10% på en vecka. Det ökade med 43% på en månad och 416% på ett år.
___
Läs mer:
– En våg av jättar som rusar för att investera i Bitcoin kan spåra börsen
– Bitcoin Snowball förväntas träffa fler institutioner 2021
– Teslas Bitcoin-köp kommer som tidigare stora investerares reträtt
– Spanien Crypto Warning var “att skrämma företag som planerar TTC-typ BTC-köp”
– Tesla Bitcoin Buy-höjdpunkter Behöver fixa amerikanska redovisningsregler
– Elon Musk Rages at Wallet, May Land in Hot Water from Regulators
– Här är vad Mainstream Media gör av Teslas Bitcoin-rörelse

Source link