Marlton applåderar beslutet att öka den digitala valutagruppens auktoriserade köp av GBTC-aktier för 750 miljoner dollar – Finance Bitcoin News

Marlton applåderar beslutet att öka den digitala valutagruppens auktoriserade köp av GBTC-aktier för 750 miljoner dollar – Finance Bitcoin News

Bitcoin Värde
maj 3, 2021 by Bitcoinera
2
Kapitalförvaltningsföretaget Marlton har applåderat det senaste beslutet att godkänna Digital Currency Groups (DCG) köp av upp till totalt 750 miljoner dollar i aktier i Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Denna senaste åtgärd följer Marltons senaste uppmaning till DCG och Grayscale-styrelsen att göra mer för att minska rabatten på GBTC-aktier. Stöd för köptillstånd I ett uttalande säger
marlton-applauds-decision-to-increase-digital-currency-groups-authorized-purchase-of-gbtc-shares-to-750-million.jpg


Kapitalförvaltningsföretaget Marlton har applåderat det senaste beslutet att godkänna Digital Currency Groups (DCG) köp av upp till totalt 750 miljoner dollar i aktier i Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Denna senaste åtgärd följer Marltons senaste uppmaning till DCG och Grayscale-styrelsen att göra mer för att minska rabatten på GBTC-aktier.

Stöd för köptillstånd

I ett uttalande säger Marltons vd, James C. Elbaor, att denna DCG-åtgärd är “ett mer konstruktivt tillvägagångssätt för att lindra den dramatiska rabatten mellan marknadspriset på GBTC-aktier och substansvärdet.” Han lade till:

Vi fortsätter att tro att GBTC bibehåller en konkurrensfördel som världens största Bitcoin-fond och uppskattar att GBTC har insett behovet av att ta meningsfulla steg som är anpassade till värdeskapandet av aktieägarna och säkerställer bästa vägen framåt.

Som tidigare rapporterats av Bitcoin.com News hävdade Martlons Elbaor i ett öppet brev att ett modifierat nederländskt auktionserbjudande på GBTC-aktier skulle “väsentligt begränsa – om inte eliminera – rabatten till substansvärdet.”

Vid den tiden varnade Elbaor att om Grayscale Investments tog hänsyn till förbehåller sig Marlton rätten att “vidta ytterligare åtgärder för att skydda våra investeringar och andra aktieägares.”

Inget specifikt antal aktier

Samtidigt avslöjar Grayscales förälder i sitt eget uttalande efter det nya köpgodkännandet att “den 30 april 2021 har DCG köpt aktier i GBTC till ett värde av 193,5 miljoner dollar.” Dessa inköp följer en tidigare auktorisation som gjorde det möjligt för DCG att köpa upp till $ 250 miljoner GBTC-aktier.

DCG varnar emellertid för att detta nya tillstånd inte binder eller förpliktar det att göra några speciella inköp. Moderbolaget för Grayscale Investments förklarade:

Bemyndigandet om aktieköp förpliktar inte DCG att förvärva något specifikt antal aktier under någon period och kan utvidgas, förlängas, modifieras eller avbrytas när som helst. Den faktiska tidpunkten, beloppet och värdet på aktieköp beror helt på ett antal faktorer, inklusive tillgängliga nivåer av kontanter, pris och rådande marknadsförhållanden.

När det gäller sådana framtida aktieköp säger DCG att denna information kommer att finnas tillgänglig i de periodiska GBTC-rapporterna som lämnats in till Securities and Exchange Commission (SEC) på blanketterna 10-K och 10-Q i enlighet med tillämpliga regler i Exchange Act.

Tror du att det nya tillståndet kommer att bidra till att avsevärt minska rabatten på GBTC-aktier? Berätta oss dina åsikter i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link