MakerDAO erbjuder MKR-fond tillbaka till decentralisering av bolster

MakerDAO erbjuder MKR-fond tillbaka till decentralisering av bolster

Köpa Bitcoins
maj 4, 2021 by Bitcoinera
7
I sitt pågående försök att bli mer decentraliserat har utlåningsplattformen MakerDAO återlämnat en stor summa medel från utvecklarfonden tillbaka till DAO. Den 3 maj meddelade DeFi-motståndaren Maker att de har returnerat 84 000 MKR-tokens från sin utvecklingsfond till DAO-styrningsmodulen. Stiftelsen slutförde överföringen av tokens till Maker Governance i mars 2020 i sitt första steg mot
BIC_DeFi_Deep_Dive_MakerDAO.jpg.optimal.jpgI sitt pågående försök att bli mer decentraliserat har utlåningsplattformen MakerDAO återlämnat en stor summa medel från utvecklarfonden tillbaka till DAO.

Den 3 maj meddelade DeFi-motståndaren Maker att de har returnerat 84 000 MKR-tokens från sin utvecklingsfond till DAO-styrningsmodulen.

Stiftelsen slutförde överföringen av tokens till Maker Governance i mars 2020 i sitt första steg mot fullständig decentralisering och det senaste steget har lagt till det incitamentet.

”Stiftelsen har inte ställt några villkor eller förväntningar på MakerDAO angående den återlämnade MKR. Istället har MKR-innehavare, precis som de gör i styrningen av protokollet, total oberoende kontroll för att bestämma hur (eller om) de införlivar denna MKR i sina framtida planer. ”

Till nuvarande MKR-priser var överföringen värt cirka 493 miljoner dollar.

Decentralisering av DeFi

Maker-samhällets styrningsstöd har gjort det möjligt för stiftelsen att starta upp DAO och bedriva sin egen föråldring. Tillkännagivandet tillade att stiftelsen nu vänder sig inåt för att enbart fokusera på dess upplösning.

“För detta ändamål har den behållit mindre än en procent av den totala nuvarande MKR-utbudet för att hantera övergången och som ett skydd mot framtida potentiella skulder.”

Upplösning av stiftelser och fullständig decentralisering har riktats in senast den 31 december 2021.

Protokollet styrs sedan enbart av gemenskapens och tokeninnehavare. Det kan dock fortfarande finnas centraliseringsproblem när valar dominerar förslag och styrröster med en handfull adresser som kontrollerar lejonparten av tokens.

Andra avvikelser har inträffat, till exempel händelsen i oktober 2020 när en tredje part tog upp ett flash-lån i MKR för att öka sitt eget förslag.

Den 20 april röstade MakerDAOs styrelse för att justera likvidationsmekanismen för att skydda Dais stabilitet. Likvidationer 2.0, som det kallas, kommer att införa en ny auktionsmodell för likviderade säkerheter för att förhindra ytterligare en “Black Thursday” -händelse.

MKR-prisuppdatering

Vid tidpunkten för pressen handlade MKR till 5 930 dollar. Sedan början av året har MKR ökat nästan 900% till nuvarande priser.

Den svalnar för närvarande från en 3 maj-rekordhög nivå på strax under 6300 dollar och har en marknadsvärde på 5,2 miljarder dollar med drygt 900 000 poletter i omlopp.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link