Lycklig ‘DOGE Day’: DogeCoin rally 455% under 7 dagar före 4/20

Lycklig ‘DOGE Day’: DogeCoin rally 455% under 7 dagar före 4/20

Bitcoin Värde
april 20, 2021 by Bitcoinera
8
I flera veckor steg priset på Bitcoin stadigt. I flera veckor följde Ether och andra altcoins med. Pengar flödade till kryptomarknader utan något synligt slut i sikte, och då – och sedan. Under det senaste dygnet har kryptos totala marknadsvärde tappat cirka 200 miljarder dollar och fallit från 2,1 biljoner dollar till 1,9 biljoner dollar,
Screenshot-2021-04-20-at-12.42.09-1024x378.png


I flera veckor steg priset på Bitcoin stadigt. I flera veckor följde Ether och andra altcoins med. Pengar flödade till kryptomarknader utan något synligt slut i sikte, och då – och sedan.

Under det senaste dygnet har kryptos totala marknadsvärde tappat cirka 200 miljarder dollar och fallit från 2,1 biljoner dollar till 1,9 biljoner dollar, cirka 9,52 procent. Samtidigt har priset på Bitcoin sjunkit mer än 5 procent och sjönk genom supportlinjen på 60 000 USD för första gången på nästan en vecka. Altcoin-marknaderna har följt efter: det totala börsmarknaden för altcoin har sjunkit från $ 1.032 biljoner till $ 924 miljarder, en förlust på ungefär 10,5 procent.

Ser fram emot att träffa dig på iFX EXPO Dubai maj 2021 – Få det att hända!

Ett diagram som visar förluster i altcoin-börsvärde.

Under tiden finns det en kryptotillgång som verkar trotsa oddsen – på gott och ont.

Faktum är att medan andra altcoins står inför branta korrigeringar, ökar Dogecoin (DOGE). Priset på DogeCoin steg nästan 20 procent under 24 timmar före presstiden och har ökat med cirka 450 procent under de senaste sju dagarna.

Myntet har varit föremål för mycket kontrovers sedan årets början. För det första är dess avkastning helt käftande hög. Priset på DOGE har stigit från 0,004886 $ den 1 januari till 0,41 $ vid presstiden, en ökning med mer än 8 200 procent.

Myntets förespråkare – som räknar som Elon Musk, Snoop Dogg och Gene Simmons bland dem – fortsätter att sjunga DOGE beröm. SouljaBoy verkar vara den senaste kändis som har hoppat på tåget med en enkel, ett ords bekräftelse på DogeCoin.

Kritiker av myntet säger dock att det inte har något grundläggande värde och att DogeCoin-innehavare spelar ett farligt spel.

Under tiden fortsätter DogeCoin att klättra – och myntets förespråkare verkar driva det längre och längre. DogeCoin-innehavare på Twitter försöker göra den 20 april till “DogeCoin Day”; många hodlers försöker pressa myntpriset till $ 0,69 i slutet av dagen. (Varför? Gör matematiken.)

SlimJim & Snickers omfamnar DogeCoin-hype

Enligt Förmögenhetverkar den aktuella omgången av DogeCoin-mani ha drivits av en ganska osannolik källa: Slim Jim.

För de av oss som aldrig har prydt kakelgolven i den stora amerikanska institutionen som kallas 7-Eleven, är en Slim Jim en produktiv förpackad köttprodukt som är formad som ett långt, tunt rör. Slim Jim hoppade in på Dogecoin-vagnen förra veckan, när dess Twitter-konto publicerade en bild av raketbilder som stavade ordet “DOGE” med frasen “RT för att skicka Doge till månen !!”

Enligt Fortune ”fungerade ropet. Dogefans – och även andra märken – hoppade snabbt på vagnen. ” Det officiella Twitter-kontot för Snickers (ja, godisbaren) twittrade på måndagen ”Gissa vilken dag det är? #DogeDay. I morgon? # DogeDay420 😎 (inte ett verkligt Snickers-paket, bara en cool #doge-gif) ”

Allt är roligt och spel tills någon skadas

Medan Twittersphere nyfunna kärlek till Dogecoin verkar ha en luft av lekfull spänning, är vissa analytiker och investerare oroliga för att det roliga kan gå lite för långt.

Miljardärens kryptoförespråkare och Galaxy Digital-grundaren Mike Novogratz pekade på DOGE förra veckan i en intervju med Bloomberg TV om överköp på altcoin-marknader. På den tiden sa Novogratz att ”[Dogecoin] är en memecoin … den har inte riktigt ett syfte. ”

“Det påminner om GameStop”, sa Novogratz, med hänvisning till WallStreetBets (WSB) -investerare som pumpade miljoner till GameStop-aktier (NYSE: GME) och flera andra “meme-aktier” för det enda syftet att “pressa” hedgefonder på Wall Street tidigare det här året. “Jag skulle vara väldigt, mycket orolig om en av mina vänner investerade i Dogecoin till dessa priser.”

Egentligen verkar DogeCoin-rallyet som för närvarande pågår ha sina rötter i WSB-rörelsen. I februari riktade en spinoff-grupp av WSB-investerare DOGE som sin nästa tillgång till “pump”. Uppgången fortsatte när Tesla-grundaren, Elon Musk, offentligt visade sin kärlek till DogeCoin på Twitter i en veckors lång serie pro-DOGE-tweets.

Mike Novogratz: ”Det finns en detaljhandeln. Det syns inte riktigt i Bitcoin och Ethereum. ”

Men bortom Elon och Dogecoin-hype-besättningen tror vissa analytiker att DogeCoin kan samlas på grund av högt intresse över altcoin-marknaderna.

James Putra, chef för produktstrategi på TradeStation Crypto, sa till Finance Magnates att “många altcoins samlades helt enkelt när investerare i detaljförsök försöker hitta nästa bitcoin.”

Föreslagna artiklar

Går marknaden in i en råvarusupercykel? Gå till artikeln >>

Eftersom Bitcoin har blivit större och större, fortsatte listan över företag och institutionella investerare som lade BTC till sina balansräkningar att växa. Men detaljhandelsinvesterare som jagar högre avkastning verkar alltmer ha sökt billigare altcoins.

Mike Novogratz förklarade fenomenet på detta sätt: “det finns en detaljhandel frenesi,” sade han. ”Det syns inte riktigt i Bitcoin och Ethereum. Tvärtom: pengar kommer ut ur Bitcoin och Ethereum och flyttar in i dessa andra mynt för mer juice, för mer spänning. ”

James Putra, chef för produktstrategi på TradeStation Crypto.

James Putra förklarade att ”Liksom öreaktier lockas många detaljhandelsinvesterare till lågpris kryptoassets. Nackdelarna är att altcoins tenderar att vara längre ut på riskkurvan, många mynt är fortfarande tidigt i sin utvecklingslivscykel och många är fortfarande helt enkelt idéer med ett altcoin. ”

På samma sätt berättade Arnab Naskar, grundare av STOKR, till Finance Magnates att ”det flyter mycket pengar in i kryptovalutaindustrin, och det kommer alltid att finnas de som tror att de har hittat nästa Bitcoin. Diversifiering är normalt på aktiemarknaden, så många nya investerare försöker följa en liknande strategi på kryptovalutamarknaden. ”

“Tyvärr är de grundläggande faktorerna med många aktier helt enkelt inte där, vilket gör diversifiering av Bitcoin till en extremt riskabel strävan.”

Inget guld kan stanna

Vad är nästa för DogeCoin? People’s Reserve (TPR) digital valutakonsult Shaune Clarke sa till Finance Magnates att “Dogesamlingen kommer att sluta någon gång.”

“Medan vissa detaljhandelsinvesterare av WSB kan vara realistiska om Doges öde och på sitt eget världströtta sätt är de redo att förlora allt för att bevisa en poäng (eller för att de tycker att det är kul), verkligheten satsar människor sina livsbesparingar på Doge i hopp om att bli miljonärer. ”

Om det verkar som en överdrift, låt det vara känt att ett antal Reddit-användare har gjort inlägg om att satsa stora delar av deras livssparande på DogeCoin. NewsWeek plockade upp en sådan berättelse med rubriken “Dogecoin Investor blir miljonär efter att ha lagt livräddningar i Meme Crypto.”

Arnab Naskar, grundare av STOKR.

Och när DogeCoin fortsätter att pumpa kan det fortsätta att locka liknande risktagare: “kom ihåg att vinsterna bara är dina när du har sol,” berättade Clarke för FM. “Vad händer om du inte är tillräckligt snabb för att ens komma på raketskeppet?”

Vad händer om verkligen? Visst, de iögonfallande höga vinster som DogeCoin konsekvent tar in kan fresta andra att ta liknande risker. Och, som Mike Novogratz sa i sin intervju med BloombergTV, ”Jag skulle vara väldigt, mycket orolig om en av mina vänner investerade i Dogecoin till dessa priser,” sa han.

Pseudonymt Twitter-konto @Thecryptonomist twittrade att ”Min farbror ignorerade mitt råd att köpa $ btc till 5 000 kr. Min farbror ignorerade mitt råd att köpa $ bnb till $ 30. Nu köpte min farbror självständigt $ Doge som sitt första kryptoköp på 40 cent. Vissa människor kan bara inte räddas. (sic)”

Emellertid @AndersonCryptoP, en annan anonym Twitter-användare, svarade att ”det läskiga är att han kan ha det bra. Doge har ombetalt till Doge till $ 1. ”

Kan DogeCoin slå $ 1 när som helst snart? Kryptomarknadsanalytikern Alex Kruger skrev på Twitter att ”Jag trodde inte att $ DOGE skulle nå $ 1 denna cykel. Nu gör jag. Stor lektion där inne. (sic)”

Även om DogeCoin inte slår någonstans nära $ 1 denna cykel, finns det några bevis för att DOGE tas mer på allvar som en investering, och att Dogecoin-nätverket kan användas för betalningar. DogeCoin-entusiastkontot @itsALLrisky skrev att bland annat ”varumärken accepterar [Dogecoin] som betalning. ” Bland dem: AirBaltic, Dallas Mavericks merchbutik, lyxhotell The Kessler Collection och andra.

Vad är nästa för Dogecoin?

Men även om Dogecoin kan vinna popularitet på kort sikt är myntets långsiktiga bana omöjligt att avgöra.

Som sådan kan det vara så att Dogecoin bara är en bland “ett antal altcoins upplever obefogade prisökningar”, säger Jack Campbell, CPA och grundare av Executive CPAs, till Finance Magnates.

“[…] Ökningen av altcoins är ett klassiskt exempel på den större idiotteorin. Tanken är att du kan tjäna pengar på att köpa övervärderade värdepapper eftersom det vanligtvis finns någon annan (den ”större dåren”) som är villig att betala ett ännu högre pris. ”

Tror du att Dogecoins uppgång är ett exempel på teorin om ”större idiot”, eller är det mer som spelar? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

Jack Campbell, CPA och grundare av Executive CPA.

Source link