Lösa Blockchain-trilemmaet: Intervju med Amanda Marquis

Lösa Blockchain-trilemmaet: Intervju med Amanda Marquis

Köpa Bitcoins
april 7, 2021 by Bitcoinera
3
Blockchain har jagats av Decentralization Trilemma. Detta är tanken att en blockchain bara kan ha två av de tre egenskaperna: säkerhet, skalbarhet och decentralisering. Nexus skapar en blockchain med alla tre. BeInCrypto hade nöjet att prata med Amanda Marquis, webbutvecklaren på Nexus. Hon har varit ett fan av Nexus i några år och nått ut
BIC_interview_Amanda-Marquis_Nexus.jpg.optimal.jpg


Blockchain har jagats av Decentralization Trilemma. Detta är tanken att en blockchain bara kan ha två av de tre egenskaperna: säkerhet, skalbarhet och decentralisering. Nexus skapar en blockchain med alla tre.

BeInCrypto hade nöjet att prata med Amanda Marquis, webbutvecklaren på Nexus.

Hon har varit ett fan av Nexus i några år och nått ut till ambassadörsteamet för att se om de letade efter några nya medlemmar. Hon hjälpte till med Twitter-kontot, men började snart arbeta med användningsfallet dApps, Nexus-webbplatsen. Hon lär sig nu API. Hon erbjöds ett utvecklaravtal i början av 2021.

Början på det fortfarande utvecklande projektet går tillbaka till 2014. Den inhemska NXS-token handlas till cirka 1,50 dollar i skrivande stund, men har ökat nästan 800% sedan årets början.

Marquis svarade på många av våra frågor om Nexus-väsentligheter, problemen det försöker lösa, färdplanen, innovativ teknik, gränssnittsutveckling, samhället och till och med NFT. Låt oss dyka in!

Lösa blockchain-trilemmet

BeInCrypto: Vad är Nexus? När var uppkomsten?

Amanda Marquis: Nexus är ett samhällsstyrt projekt med uppdraget att ansluta en decentraliserad värld. Vi arbetar med teknik som är utformad för att förenkla liv, stärka samhällen och effektivisera affärer samtidigt som de grundläggande principerna för Satoshi Nakamoto, skaparen av bitcoin (BTC).

Vårt första NXS-block utvanns den 23 september 2014 utan ICO eller förgruva. Den ursprungliga Nexus-koden började som en bitcoin / peercoin-gaffel, men hela kodbasen skrevs om och släpptes med Tritium-protokollet den 5 november 2019.

Nexus har nu utvecklats till en revolutionerande, registerbaserad kontraktsmotor. Tritium Protocol-utgåvan var den första av tre större uppgraderingar för vårt TAO-ramverk (Tritium, Amine, Obsidian).

BeInCrypto: Nexus arbetar med en tredimensionell kedja (3DC). Vad är det?

Amanda Marquis: 3DC är utformad för att lösa Blockchain Trilemma – säkerhet, skalbarhet och decentralisering. Trilemma är tanken att en blockchain bara kan ha två av de tre listade kvaliteterna. Och vi tycker inte att det borde vara fallet!

Nexus 3DC kommer att förvandla storboken till ett flerskiktigt bearbetningssystem för att skala säkert och med en hög grad av decentralisering. 3DC-kedjorna kombinerar kryptografiska primitiver till ett tredimensionellt oföränderligt objekt (ett 3D-block) och har tre kärndimensioner: ryktekanaler (X), oföränderlighet eller äkthet (Y) och tid (Z).

Framväxten av ny teknik

BeinCrypto: Vad är Nexus Protocol (NP)?

Amanda Marquis: Nexus-protokollet är vår vision om ett nytt internet, som drivs av ett blockchain-baserat operativsystem (Nexus ‘LX-OS) och routingsprotokoll (Nexus Protocol), anslutet av ett distribuerat satellitbaserat nätverk. Detta protokoll skulle ta internet ett steg längre genom att decentralisera och demokratisera nätverksinfrastrukturen genom decentraliserad hårdvara och programvara.

BeInCrypto: Vad är LX-OS?

Amanda Marquis: Nexus LX-OS är ett blockchain-baserat operativsystem som är utformat för att motstå attacker och förbättra användarsäkerheten och användarvänligheten. Den första fasen kommer att fokusera på inbäddade system (IoT- och kubsatelliter), med konsumentversionen som tillhandahåller decentraliserade molntjänster, tillsammans med en intuitiv användarupplevelse.

LX-OS syftar till att lösa många av sårbarhetsproblemen i dagens operativsystem som gör det möjligt för hackare att piggybacka skadlig programvara på datorer med hjälp av förhöjda behörigheter genom att autentisera alla ändringar i det virtuella användarutrymmet över hela runtime-miljön.

BeInCrypto: När kommer LX-OS och NP att vara tillgängliga och satelliterna för nätverket lanseras?

Amanda Marquis: Det här är långsiktiga mål för Nexus, så vi har inte en beräknad tid för slutförande och lansering för dem just nu! Kod i produktion nu (LLL-TAO) kommer att användas för LX-OS och NP, så arbetet pågår redan för båda elementen.

De kommer också att bli outtröttligt testade och utvärderade för att säkerställa att den bästa produkten släpps, eftersom det här är en revolutionerande teknik! Vi kommer att lägga till dessa funktioner i vår färdplan på Nexus webbplats under de kommande månaderna.

Fragment från Nexus-färdplanen / Källa: crypto.nexus.io

Mobil plånbok och P2P-marknad

BeInCrypto: Vilka är några kortsiktiga mål för Nexus?

Amanda Marquis: Vi har för närvarande vår mobilplånbok i öppen Beta för iOS och Android. Teamet har strukit ut backend-koden och den fullständiga utgåvan är i horisonten.

Några viktiga funktioner som kommer att släppas i en kommande release av Tritium ++ inkluderar uppdateringar av vår skrivbordsplånbok, lansering av poolade insatser och olika API-förbättringar inklusive ny kod för vår kommande P2P Marketplace och DAO.

BeInCrypto: Vilka är några av funktionerna i mobilplånboken?

Amanda Marquis: Nexus mobilplånbok är en liten nod byggd med fokus på tillförlitlighet och säkerhet, med samma modulära ramverk bakom skrivbordsplånboken. Den mobila plånboken eliminerar beroende av centraliserade servrar och ger oöverträffad tillgång till Nexus-nätverket.

Som en liten nod kommer den inte att ladda ner hela blockchain-historiken till enheten, utan bara lagra och bearbeta blockhuvuden och användarens signaturkedja, från och med hash för det allra första Tritium-blocket som är hårdkodat i plånboken. Den har samma säkerhet och integritet som en plånbok med full nod, med ett minimalt minne, minne och processoravtryck.

BeInCrypto: Vad är utvecklingen av P2P Marketplace, och kommer det att bli en AMM?

Amanda Marquis: Framsteg på det går bra! Vår P2P-marknadsplats bygger på ett helt nytt P2P-marknadsplats-API. När det är klart kommer vem som helst att kunna använda den koden för att bygga sitt eget webbgränssnitt för det.

Det kommer inte att bli en AMM. Det kommer att fungera enligt den traditionella utbytesmetoden för köpare och säljare som lägger ut sina marknader eller begränsar order och kan fyllas helt eller delvis av någon. Det kommer också att förlita sig på konsensusregler och avtalslogik, vilket innebär att säljaren kan dra tillbaka sin beställning när som helst tills den har uppfyllts.

Protokoll och NXS-leverans

BIC: Vad gör Nexus med Quantum Resistance-teknik?

Amanda Marquis: Våra tidigare nämnda signaturkedjor förbättrar säkerheten för befintlig DSA (Digital Signature Algorithm) genom att haska den offentliga nyckeln tills den används medan du ändrar nyckelparet vid varje transaktion.

Vi har också integrerat följande kryptografiska funktioner: FALCON (en andra omgång för NIST Post-Quantum-kryptografitävling), Argon2 (vinnare av lösenordshashkonkurrensen och ett överlägset alternativ till S-Crypt eller B-Crypt), och Keccak (vinnare av SHA3-tävlingen).

BeInCrypto: Nexus är både proof-of-work (PoW) och proof-of-stake (PoS). Varför?

Amanda Marquis: För att hålla vårt projekt decentraliserat. Både PoW och PoS har sina fördelar, och vi ville se till att ingen av våra tre kanaler (Two PoW, Hash och Prime och en PoS) blev för centraliserade. Med enighet balanserad mellan alla tre kanalerna gör det nätverket mer motståndskraftigt mot 51% attacker.

BeInCrypto: Har Nexus maximal tillgång?

Amanda Marquis: Det gör det inte! Den första distributionen kommer att skapa en tillgång på 78 miljoner NXS, som kommer att sluta den 23 september 2024. Därefter kommer den att följa en inflation baserat på den årliga inflationstakten i guld.

Varje PoW-kanal kommer att öka NXS-utbudet med 1% per år och PoS-kanalen kommer att möjliggöra maximalt 3% ökning, men det skulle bara hända om alla NXS i omlopp satsades. Det förväntas falla närmare i linje med PoW-kanalerna, cirka 1%.

Nexus community, adoption och NFT

BeInCrypto: Hur kan människor engagera sig?

Amanda Marquis: Det finns många sätt att engagera sig i Nexus! Vi har flera sociala mediekanaler, såväl som Discord-, Telegram- och Slack-servrar. Att dela Nexus-information över en mängd olika plattformar hjälper till att sprida ordet. Om någon vill engagera sig på ett mer specifikt sätt har vi dedikerade arbetsgrupper tillgängliga på Telegram och Slack som fokuserar på olika uppgifter (innehåll, sociala medier, uppsökande etc.).

Vi uppmuntrar alla som är intresserade av att hjälpa till på något sätt att gå med i dessa arbetsgrupper, och vi kommer att arbeta tillsammans för att fortsätta Nexus-visionen!

BeInCrypto: Hur fortskrider massaöverföring för Nexus?

Amanda Marquis: Under de senaste månaderna har samhället ökat runt om i världen för att öka antagandet av Nexus och användning av NXS för betalning. Med den mobila plånboken i öppen beta har användare nu tillgång till sina signaturkedjor när de är på språng och kan skicka eller ta emot NXS direkt!

Det har varit fantastiskt att se restauranger och butiker börjar acceptera NXS (senast i Thailand), och vi hoppas att många fler platser i framtiden gör detsamma!

BeInCrypto: Kan du bygga NFT på Nexus?

Amanda Marquis: Jo det kan du! Just nu kan användarna skapa dem direkt i vår skrivbordsplånbok eller genom att direkt interagera med vårt API via andra kodade webbplatser eller plattformar som Bubble.

Men på grund av vårt unika TAO-ramverk stöds vi för närvarande inte på NFT Marketplaces. När vår P2P-marknadsplats är tillgänglig kommer det att finnas en plats att köpa och sälja NFT: er!

BeInCrypto: Tack för intervjun och lycka till med det fortsatta arbetet med detta intressanta projekt.

Amanda Marquis: Tack du också! Hälsningar till BeInCrypto-läsare!

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link