Litecoin (LTC) kämpar efter långvarig avvisande av motstånd

Litecoin (LTC) kämpar efter långvarig avvisande av motstånd

Köpa Bitcoins
februari 25, 2021 by Bitcoinera
5
Litecoin (LTC) har minskat sedan det avvisades av det långsiktiga motståndsområdet $ 238. Litecoin förväntas konsolideras mellan lokala höjder och nedgångar innan det så småningom bryter ut. Litecoin långsiktiga nivåer Veckodiagrammet visar att LTC har minskat sedan det nådde ett högsta värde på 246,40 dollar den 20 februari. Avvisningen inträffade precis vid 0.618 Fib retracement-nivån
bic_litecoin_hashrate_down_ltc.jpg.optimal.jpg


Litecoin förväntas konsolideras mellan lokala höjder och nedgångar innan det så småningom bryter ut.

Litecoin långsiktiga nivåer

Veckodiagrammet visar att LTC har minskat sedan det nådde ett högsta värde på 246,40 dollar den 20 februari.

Avvisningen inträffade precis vid 0.618 Fib retracement-nivån mätt från det höga priset.

Trots avslag och efterföljande nedgång är tekniska indikatorer fortfarande hausse. Både RSI och Stokastisk oscillator ökar.

Medan RSI har genererat en baisseartad avvikelse har en nedgång redan inträffat som ett resultat. Det är möjligt att LTC också kommer att generera en dold hausseartad avvikelse i nästa låg.

LTC-diagram av TradingView

Nuvarande rörelse

Kryptovalutahandlare @Altcoinsherpa skisserade ett LTC-diagram och angav att huruvida det är framgångsrikt att bryta ut över $ 186 kommer att avgöra riktningen för nästa sats.

Källa: Twitter

En titt på det dagliga diagrammet visar att LTC handlar inom området $ 180, som tidigare fungerade som motstånd. Medan LTC fortfarande håller på att validera det, förväntas området fungera som stöd.

De tekniska indikatorerna är dock inte beslutade. RSI har precis passerat under 50 och Stokastisk oscillator kan göra ett baisseartat kors.

Oavsett om LTC bryts ner från eller studsar på $ 180-området kommer det att gå långt för att bestämma riktningen för den framtida trenden.

LTC-diagram av TradingView

Wave Count

Vågantalet antyder att LTC har slutfört en utökad våg tre (vit) av en hausseartad impuls som började i mars 2020.

LTC är sannolikt i våg fyra. Det förväntas fortsätta att korrigera innan det eventuellt bryter ut igen och gör ett försök att nå en ny rekordhög nivå.

Om korrigeringen utvecklas till en fjärde vågstriangel eller en löpande platt, är det möjligt att LTC redan har nått sin lägsta.

LTC / BTC

Veckodiagrammet visar att LTC / BTC handlar mycket nära sina låga nivåer på -0,003 genom tiderna.

Tekniska indikatorer visar hausseartade vändningstecken, vilket framgår av den hausseartade avvikelsen i RSI varje vecka. Trenden kan dock inte betraktas som hausse förrän LTC återvinner den tidigare fördelningsnivån till at0,0055.

Att göra det skulle bekräfta att den långsiktiga trenden är hausse.

LTC-diagram av TradingView

Slutsats

Litecoin förväntas fortsätta att konsolidera innan det så småningom bryter ut.

Medan LTC / BTC visar starka hausseartade omvändningstecken kan den långsiktiga trenden inte betraktas som hausse förrän den lyckas bryta ut över out0,005.

För BeInCryptos senaste Bitcoin (BTC) analys, klicka här

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link