“Laserögon” att skylla på Bitcoin korrigering – men det är “mycket mild” ändå

“Laserögon” att skylla på Bitcoin korrigering – men det är “mycket mild” ändå

Bitcoin Sverige
april 22, 2021 by Bitcoinera
3
Veteranhandlare och diagramguru Peter Brandt har gjort en fräck korrelation mellan den nuvarande Bitcoin-marknadskorrigeringen och förekomsten av “laserögon” på Twitter. I en tweet den 18 april knöt den tekniska analytikern korrigeringen till irrationell överflöd på marknader som exemplifieras av meme: ”Chanserna för en korrigering i kryptor är direkt relaterade till förekomsten av laserögon på Twitter.
1200_aHR0cHM6Ly9zMy5jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMjEtMDQvZDgwMTkzOWItODVlZS00ODVkLThmNDUtM2M4MjkwNmQzODc0LmpwZw.jpgVeteranhandlare och diagramguru Peter Brandt har gjort en fräck korrelation mellan den nuvarande Bitcoin-marknadskorrigeringen och förekomsten av “laserögon” på Twitter.

I en tweet den 18 april knöt den tekniska analytikern korrigeringen till irrationell överflöd på marknader som exemplifieras av meme:

”Chanserna för en korrigering i kryptor är direkt relaterade till förekomsten av laserögon på Twitter. Vill korrigeringen avslutas? Bli av med dina laserögon. ”

Laserögonmemet som ursprungligen svepte över kryptosociala medier i februari 2021 såg kryptopåverkare, branschledare och vanliga användare ändra sina Twitter-profilbilder för att inkludera laserögon. Modet var att beteckna stöd för Bitcoins prissteg tills det slog $ 100K.

Sammantaget sammanföll det också ungefär med en lokal topp för Bitcoin-priser som nådde 57 800 dollar den 21 februari innan de korrigerade 25% till botten på 43 500 dollar en vecka senare.

I veckans dopp har Bitcoin korrigerats från den senaste tidens högsta nivå på 64 600 dollar den 14 april till nuvarande priser på 53 600 dollar – ett steg på 17% i skrivande stund.

Men Brandt är faktiskt inte så bekymrad över tillbakadragandet. Brandts neddragssiffror sätter den nuvarande korrigeringen närmare 20%, vilket han hävdar är ”mycket mild historiskt”. I en tweet den 20 april sa han att det finns en stark historia av Bitcoin-bulltrender för att testa det 18 veckors glidande genomsnittet som var 46 615 dollar vid den tiden. Detta skulle innebära en mycket större korrigering på cirka 28%.

Den genomsnittliga korrigeringsstorleken från de senaste 14 tillbakadragningarna är cirka 35% enligt Brandts data. Ett fall på denna nivå skulle skicka BTC-priserna till 42 000 dollar.

Andra analytiker har också pekat på den historiska historien som en anledning att inte oroa sig. ‘Rekt Capital’ twittrade att februari-doppet var tre gånger djupare än veckans dopp:

Brandt förklarade sin teori om “laserögon” i intervjun med kryptoforskaren Laura Shin den 13 april och sade att överentusiasm på alla marknader alltid är ett varningstecken:

“Ju fler människor lägger laserögonen, du vet åtminstone att marknaden kommer att bli hackig ett tag och sluta gå rakt upp … När folk börjar kasta bröstet offentligt,” Jag äger Bitcoin. Jag äger Bitcoin. Titta på mig. Jag har laserögon. ‘ Det kommer alltid att vara ett tecken på att marknaden åtminstone kommer att vila. ”

I skrivande stund handlas BTC med 5% under det senaste dygnet till 53 600 dollar.

Source link