Körs tjuren över? BTC förlorar $ 50 000 när transaktionsavgifterna ökar

Körs tjuren över? BTC förlorar $ 50 000 när transaktionsavgifterna ökar

Bitcoin Sverige
april 24, 2021 by Bitcoinera
5
Kommer varje lördag, Hodler’s Digest hjälper dig att spåra alla viktiga nyheter som hände den här veckan. De bästa (och värsta) offerten, antagande och reglering höjdpunkter, ledande mynt, förutsägelser och mycket mer – en vecka på Cointelegraph i en länk. Topphistorier den här veckan Bitcoin tumlar 10% på 12 timmar och faller under 50000 dollar
18-24-April.jpg


Kommer varje lördag, Hodler’s Digest hjälper dig att spåra alla viktiga nyheter som hände den här veckan. De bästa (och värsta) offerten, antagande och reglering höjdpunkter, ledande mynt, förutsägelser och mycket mer – en vecka på Cointelegraph i en länk.

Topphistorier den här veckan

Bitcoin tumlar 10% på 12 timmar och faller under 50000 dollar för första gången sedan mars

Det såg markant baisseartat ut för Bitcoin efter förra helgens snabba och plötsliga korrigering, vilket fick Bitcoin att krascha av 20% på en timme.

Inom några minuter förra söndagen, $ 60.000 blev ett avlägset minne … med tjurar tvingade att försvara 55 000 dollar istället. BTC: s uppskattade marknadsvärde på 1 biljoner dollar förlorades också, och vid ett tillfälle sjönk dominansen under 50% – en milstolpe som inte har setts sedan 2018.

Men tidigt på fredagen, när försäljningspressen ökade, gav världens största kryptovaluta under och sjönk under 50 000 dollar för första gången sedan mars.

Ether, som hade lyckats slå en ny all-time high of 2 641,09 dollar under timmarna före kraschen var det inte heller immun mot försäljningen.

Masslikvideringar, en överhettad terminsmarknad, minskningen av Kimchi-premien, valförsäljning och oro över president Joe Bidens skatteplaner kan alla ha varit faktorer i den stora korrigeringen.

PlanB spekulerar i att Bitcoins prisfall inte betyder slutet

Det har inte funnits någon brist på reaktion på Bitcoins förlust av fart, med PlanB, analytikern bakom stock-to-flow-prognosen, och insisterade på att fallet under 50 000 dollar betyder inte att den aktuella tjurkörningen är över.

Påpekade att ingenting går upp i en rak linje, twittrade han: “#Bitcoin har gått upp sex månader i rad, fram till denna månad. Det ser ut som det halvvägsdopp som vi också såg 2013 och 2017. ”

ExoAlphas Élie Le Rest anser också att det finns skäl att vara optimistiska och säger: ”Den här typen av tillbakadragande på marknaden är väldigt frisk eftersom det bidrar till att minska marknadsdeltagarna och bygger mark för en mer stabil tillväxt. ”

Nästa stora drag i Bitcoins pris kommer att visa sig vara avgörande, vilket hjälper oss att avgöra om detta bara är en försenad korrigering eller den inledande salvan för nästa björnmarknadscykel.

Veteranhandlare och diagramguru Peter Brandt slösade lite tid i att göra en fräck observation, skrivning: ”Chanserna för en korrigering i kryptor är direkt relaterade till förekomsten av laserögon på Twitter. Vill korrigeringen avslutas? Bli av med dina laserögon. ”

Bitcoin transaktionsavgifter i amerikanska dollar nära rekordhöga nivåer

I andra tecken på att historien upprepar sig närmade sig Bitcoin-transaktionsavgifterna mätt i US-dollar rekordhöga rekord under 2017.

Data från Blockchair visar den genomsnittliga kostnaden för en BTC-transaktion på $ 58 på tisdag – närmar sig rekordet på $ 62 som sattes i december 2017.

Den senaste ökningen av BTC-transaktionsavgifter kommer mitt i en kraftig nedgång i Bitcoin-nätverkets hashhastighet, vilket kan ha förvärrats av massiva strömavbrott i det kinesiska gruvcentrumet Xinjiang.

Och spiken har också fått några kryptobörser att införa billigare sätt att flytta Bitcoin snarast också.

OKEx har nu integrerat Lightning Network, medan Square’s Cash App har tyst upp minsta Bitcoin uttag till 0,001 BTC – 100 000 satoshier – markant högre än 0,0001 BTC som var i kraft tidigare.

“Bitcoin uppmuntrar förnybar energi”, håller Elon Musk och Jack Dorsey överens

När kryptohandlare med furade ögonbryn konfronterades med ett hav av rött fokuserade industritungviktarna sin uppmärksamhet på hur man skulle bli grön.

Jorddagen 2021 hände denna vecka, och med Bitcoin som regelbundet kastad för de höga energinivåerna som krävs för att hålla nätverket säkert, gjorde några av kryptovalutans mest högljudda stödjare fallet för BTC: s miljöeffektivitet.

En ny rapport författad av The Bitcoin Clean Energy Initiative argumenterar för att Bitcoin-gruvdrift stimulerar elproduktionen “från förnybara kolfria källor.”

Papperet har fått stöd från de bästa kryptolamporna, inklusive Square Jack Dorsey, Teslas Elon Musk och Ark Invests Cathie Wood.

Tether noteras på Coinbase Pro

Coinbase Pro har meddelat att de noterar Tether på sin plattform och banar väg för handelspar som länkar ERC-20-versionen av USDT med BTC, ETH, USDC, euron, det brittiska pundet och US-dollarn.

Detta är en ganska stor sak, och det betyder att utbytet är inte orolig om stablecoins tidigare regleringsfrågor eller den långvariga kontroversen om giltigheten av Tethers stöd.

Bitfinex teknologchef Paolo Ardoino berättade för Cointelegraph: ”Vi är nöjda med Coinbases beslut att lägga till Tether-tokens på ERC-20 till sin Coinbase Pro-plattform. Detta händer när vi närmar oss ett börsvärde på 50 miljarder dollar och representerar ytterligare ett steg framåt när vi utvidgar vårt samhälle. ”

Vinnare och förlorare

I slutet av veckan är Bitcoin på $ 49,237.93, Eter vid 2 203,74 dollar och XRP vid $ 1,06. Det totala marknadspriset är på 1 813 860 544 571 $.

Bland de största 100 kryptovalutorna är veckans tre bästa altcoin-vinnare Solana, Celo och PannkakaSwap. Veckans tre bästa altcoin-förlorare är Bitcoin SV, NEM och Ontologi.

Läs mer om kryptopriser Cointelegraphs marknadsanalys.

Mest minnesvärda citat

“I motsats till vad du kanske har fått höra eller önskar är #crypto inte ett snabbt schema.”

Changpeng Zhao, Binance VD

”Bitcoin ökade med 600% förra året. Guld ökade med 3% förra året. Inget mer tweeting förrän guld kan slå inflationen, Peter! ”

Anthony Pompliano, Bitcoin-förespråkare

”Utan någon stark katalysator ser det svårt att bryta över $ 60 000 just nu, och en paus under $ 50 000 kan driva Bitcoin ner till $ 30 000. Traditionella marknader som visar tecken på utmattning kan också sätta en bit på återhämtningen på kryptomarknaderna. ”

David Lifchitz, ExoAlpha-investeringschef

“ETH blir snabbt den digitala världens valuta och BTC är den orörda säkerheten och baslagret.”

Raoul Pal, VD för Real Vision

”Jag tycker att kryptoutrymmet är fantastiskt just nu. Det är den bäst bevarade hemligheten i världen och kanske finansmarknadens historia. ”

Thomas Farley, New Yorks börschef

”DOGE är relativt väl lämpad för betalningar. Det är extremt snabbt och effektivt – transaktioner kostar mindre än en cent. ”

Jason Lau, OKCoin Chief Operating Officer

“Osäker”

Luke Martin, blockchain-utvecklare

“Vi har ingen aptit för att hantera kunder, vare sig vi tar dem som nya kunder eller har ett fortlöpande förhållande med människor, vars huvudsakliga verksamhet stöds av ett utbyte mot kryptovalutor eller på annat sätt handlar i kryptovalutor som deras huvudsakliga aktivitet.”

Morten Friis, Chef för NatWest för riskutskott

”Jag skulle hävda att en sådan förändring är kritiskt viktigt för Bitcoin att förbli världens dominerande kryptovaluta. PoWs nuvarande energibehov och koldioxidavtryck är redan ohållbart höga. ”

Chris Larsen, Grundare av Ripple

”Chanserna för en korrigering i kryptor är direkt relaterade till förekomsten av laserögon på Twitter. Vill korrigeringen avslutas? Bli av med dina laserögon. ”

Peter Brandt, veteranhandlare

“70% av vår tid bör fokuseras på kärnarbete, 20% på strategiska satsningar och 10% på innovativa experiment.”

Coinbase

“Jag tror att vi kan dra tillbaka till $ 20 000 till $ 30 000 på Bitcoin, vilket skulle vara en nedgång på 50%, men det intressanta med Bitcoin är att vi har sett den här typen av nedgångar tidigare.”

Scott Minerd, Guggenheim investeringschef

”Kan Bitcoin verkligen stoppas av regeringen? Jag tror faktiskt att det kanske kan vara. ”

Curtis Spencer, Grundare av Electric Capital

Veckans förutsägelse

Guggenheim CIO upprepar $ 20 000 Bitcoin-prisprognos när BTC fördubblas sedan senaste varning

Investeringschefen för Guggenheim har upprepat sin varning om att Bitcoin kommer att krascha till 20 000 dollar.

Scott Minerd sa till CNBC: ”Med tanke på det massiva drag vi har haft i Bitcoin på kort sikt är det väldigt skumt, och jag tror att vi kommer att behöva göra en större korrigering i Bitcoin. ”

Det är värt att notera att Minerd är övertygad om att Bitcoin kan slå 400 000 dollar i det långa loppet. Han sa: “Jag tror att vi kan dra tillbaka till 20 000 till 30 000 dollar på Bitcoin, vilket skulle vara en nedgång på 50%, men det intressanta med Bitcoin är att vi har sett den här typen av nedgångar tidigare.”

Många Bitcoin-förespråkare har avvisat förslag om att djupare förluster var oundvikliga, med hänvisning till en kombination av faktorer, inklusive starka kedjeindikatorer. Minerd har också haft fel tidigare. Tillbaka i januari sa han att Bitcoin hade lagt in en pristopp för 2021 … och sedan dess har den mer än fördubblats.

Veckans FUD

Inte så säker? SafeMoons paraboliska rally är inte hållbart, varnar handlare

En symbol på Binance Smart Chain har fått mycket uppmärksamhet från kryptoentusiaster på TikTok, men det finns varningar om att dess senaste rally inte är hållbart.

SafeMoons pris steg från $ 0,0000,0029 till $ 0,0000074 på bara tre veckor – vinster på 2200%. Altcoin minskade sedan dramatiskt med 50% på två dagar.

Luke Martin, en välkänd kryptovalutahandlare, beskrev prisutvecklingen för SafeMoon som ”unSAFEMOON” efter att den hade sjunkit 65% på kort tid den 22 april.

En annan brittisk bank serverar anti-kryptomeddelande till kunder

Den brittiska banken NatWest har sagt att den kommer att vägra att betjäna företagskunder som accepterar kryptovalutabetalningar.

En rapport i The Guardian citerade chefen för bankens riskutskott, Morten Friis, som sa: “Vi har ingen aptit för att hantera kunder, vare sig vi tar dem som nya kunder eller har ett fortlöpande förhållande med människor, vars huvudsakliga verksamhet stöds av ett utbyte mot kryptovalutor eller på annat sätt handlar i kryptovalutor som deras huvudsakliga aktivitet.”

Friis kommentarer återger liknande känslor som nyligen tillskrivits HSBC, en annan brittisk bank, som använde identiska uttalanden när de meddelade sitt beslut att hindra kunder från att köpa MicroStrategy-aktier. HSBC: s anti-kryptoställning såg också att banken vägrade att tillåta kontoinnehavare att sätta in vinster från kryptovalutabörser tidigare på året.

Regeringar kan stoppa Bitcoin genom att stänga gruvdrift, säger Electric Capital exec

Electric Capital grundare och partner Curtis Spencer har antytt att Bitcoin-nätverket kan vara skyldig sin fortsatta existens till världsregeringernas nåd.

I en panel vid Collision Conference-webbmötet på tisdag sa Spencer att lagstiftare är de som ger Bitcoin en chans att växa genom att inte införa strängare begränsningar för gruvdrift i sina respektive länder.

Han argumenterade: ”Kan Bitcoin verkligen stoppas av regeringen? Jag tror faktiskt att det kanske kan vara. Om du tänker på kostnaden för att attackera nätverket är det inte något som nationalstater inte kunde göra. ”

Spencer pekade sedan på vad som hände i Xinjiang, där ett strömavbrott dramatiskt påverkade Bitcoins hashfrekvens.

Bästa Cointelegraph-funktioner

Satoshi Nakamoto räddar världen i en NFT-aktiverad serietidning

En komisk version av Satoshi Nakamoto (SATOSH1) utforskar en “avlägsen dystopisk framtida version av vår jord efter” Big Reset “, där de stora företagen och citadellerna har makten.”

DOGE utom kontroll? Sociala medier och valar svänger Dogecoin prisåtgärder

Dogecoin som publicerar mer än 14 000% vinster på ett år kan vara ett tecken på ökningen av detaljhandelsinvesterare på kryptomarknaden, men kommer priset att öka ännu längre?

En vecka med COIN: Hur Coinbases Nasdaq-notering håller på att utvecklas hittills

Coinbases största investerare – Andreessen Horowitz, Union Square, Ribbit Capital – har redan tappat vinster på flera miljarder dollar.

Source link