Konvergensen mellan Tesla, SpaceX, förnybar energi och Bitcoin-gruvdrift

Konvergensen mellan Tesla, SpaceX, förnybar energi och Bitcoin-gruvdrift

Bitcoin Sverige
april 25, 2021 by Bitcoinera
3
Tesla – ett topp 10-företag i Fortune 100 som drivs av en av världens rikaste människor, Elon Musk – överförde 1,5 miljarder dollar av sina egna kontanter till Bitcoin (BTC) i början av februari. Musks Bitcoin-köp skrämde traditionella investerare, som nu var tvungna att förstå hur deras investering i Tesla skulle relatera till Bitcoin. För
1200_aHR0cHM6Ly9zMy5jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMjEtMDQvZGU3NTEyZGUtMTQyOC00ZGY0LWJmYmItMWZmYjc1ZTQ5YjRiLmpwZw.jpgTesla – ett topp 10-företag i Fortune 100 som drivs av en av världens rikaste människor, Elon Musk – överförde 1,5 miljarder dollar av sina egna kontanter till Bitcoin (BTC) i början av februari. Musks Bitcoin-köp skrämde traditionella investerare, som nu var tvungna att förstå hur deras investering i Tesla skulle relatera till Bitcoin.

För närvarande kommer mycket av Teslas intäkter från att sälja överskott på förnybar energi, eller REC, som kommer att torka ut under de närmaste åren när konkurrerande biltillverkare producerar sina egna utsläppsfria fordon och bygger upp REC med stater som kräver dem.

I Teslas arkivering till United States Securities and Exchange Commission uppgav företaget att det uppdaterade sin investeringspolicy för att vara mer flexibel när det gäller att diversifiera och maximera avkastningen på tomgångskontanter. Som en del av denna plan sa Tesla att man skulle investera i vissa ”alternativa reservtillgångar inklusive digitala tillgångar, guldmetaller, [and] guldbörshandlade fonder. ” Uttalandet fortsätter:

”Därefter investerade vi sammanlagt 1,50 miljarder dollar i Bitcoin enligt denna policy och kan förvärva och hålla digitala tillgångar då och då eller på lång sikt. Dessutom förväntar vi oss att börja acceptera Bitcoin som en betalningsmetod för våra produkter inom en snar framtid, med förbehåll för gällande lagar och initialt på en begränsad basis, som vi eventuellt kan avveckla vid mottagandet. ”

Bitcoin-marknaden har sett Teslas erkännande och framsteg i kryptoindustrin som institutionell validering för Bitcoins användning som värdeförråd.

Relaterad: Tesla, Bitcoin och kryptomiljön: Showen Musk fortsätter? Experter svarar

Använda decentraliserade mikroenergikällor för Bitcoin-gruvdrift

Teslas andra företag producerar och säljer solpaneler, soltak och batterier. Batterierna används i sina bilar och tillhandahåller energilagring för bostads solsystem.

Bostads solsystem kan mata överskottsenergi till nätet. Det lokala elföretaget kommer att prorera kundens elräkning baserat på mängden ström som dras från systemet.

Tesla Powerwalls kan lagra det överflödiga energin och driva olika saker i ditt hem, inklusive luftkonditioneringsapparater, och ladda ditt Tesla-elfordon.

Överskottet av energi från Teslas mikroenergikällor kan omdirigeras för att driva kryptogruvdrift. Utan kryptogruvning slösas överskottsenergin antingen bort eller lagras och säljs för pennor på dollarn. Nu kan Tesla och andra energibolag förvandla överflödig kraft till en digital tillgång, som Bitcoin, som är omedelbart bankbar.

Relaterad: Från mammas hus till lager: Bitcoin-gruvdrift blir industriellt

Hur SpaceX passar in

Många spekulerar i att Teslas investering i och acceptans av Bitcoin som betalning är en signifikant signal om företagets riktning. Som vi vet är Musk också VD för SpaceX, företaget som planerar att inrätta en koloni på Mars under det kommande decenniet. Amerikanska dollar fungerar dock i grunden inte på Mars. Den förlängda kommunikationstiden mellan Earth-servrar och Mars-servrar innebär många problem. Det kommer fortfarande att behöva finnas ett verifierbart, pålitligt sätt att överföra värde mellan planets ekonomier.

Bitcoin erbjuder en bättre lösning för att säkert överföra värde mellan planeter i ett pålitligt nätverk där de 10-minuters blockeringstiderna blir fördelaktiga istället för krångel. SpaceXs koloni kan handla lokalt med hjälp av ett bekvämt lokalt bytesmedel och säkert överföra värdet hemma till jorden utan några mellanhänder eller oro över inflationens penningpolitik på jorden. Bitcoin erbjuder människor ett mer sömlöst sätt att integrera ekonomier mellan planeterna. Därför kommer kolonier på Mars sannolikt att köra Bitcoin-noder som använder sig av SpaceXs satellitkonstellation Starlink.

Decentraliserad serverarkitektur för att skapa värdets internet

Övergången från den analoga världen till ett digitalt infödd samhälle kräver programmerbara pengar. Det nuvarande fiat-banksystemet är arkaiskt, ineffektivt och oförmöget att tillgodose ett tekniskt avancerat samhälls behov.

Bitcoinbrytning är ryggraden i denna utveckling. Bitcoin är den mest erkända digitala valutan i den nyligen bildade decentraliserade ekonomin. Bitcoin har nått kritiska nätverkseffekter och är det logiska valet för en digitalt inbyggd global reservvaluta. Värdeinternet – där värdet överförs så effektivt, billigt och pålitligt som data nu är – är fritt från någon enskild regering eller enhetens kontroll. Bitcoin tjänar detta syfte på grund av den decentraliserade arkitekturen inbyggd i Bitcoin-protokollet.

Kritiker attackerar Bitcoin för att ha för mycket av sin processorkraft inrymt i Kina. Under tiden kommer decentraliseringen av Bitcoins datorkraft att fortsätta att förbättras när fler energiproducenter inser fördelarna med att omvandla överskott till digitala tillgångar genom Bitcoin-gruvdrift.

Relaterad: Är Bitcoin slöseri med energi? För- och nackdelar med Bitcoin-gruvdrift

Bitcoin-gruvdrift är nödvändigt för att upprätta lager-en-säkerhet för den decentraliserade ekonomin, en funktion som centralbanker nu tillhandahåller för den fiatcentrerade globala ekonomin. Den decentraliserade ekonomin blir mer effektiv och flerskiktad. Bitcoins styrka är att den har världens mest kraftfulla datanätverk för att säkra den decentraliserade ekonomins baslager, på vilket alla andra värdetransmissionslösningar bygger. Vi bevittnar utvecklingen av ett nytt, decentraliserat ekonomiskt ekosystem. En dag kan du kanske skicka $ 20 till dina kompisar på Mars utan att tänka två gånger på vad som krävs för att få det dit.

Denna artikel innehåller inte investeringsråd eller rekommendationer. Varje investerings- och handelsrörelse innebär risker och läsare bör göra sin egen forskning när de fattar ett beslut.

De åsikter, tankar och åsikter som uttrycks här är författarens ensamma och återspeglar inte nödvändigtvis Cointelegraphs åsikter och åsikter.

William Szamosszegi är VD och grundare av Sazmining Inc, en gruvutvecklare och konsultföretag för kryptovaluta, och värd för Everything Crypto Mining: The Sazmining Podcast. Han är hausse på Bitcoins framtid som den dominerande globala digitala reservtillgången och tror att Bitcoin är lösningen för sunda pengar. William växte upp i Maryland och studerade psykologi och ledning vid Bucknell University. William spenderar sin fritid på att träna, träffa vänner och läsa.