Kinsale Spirits NFT Rare Whisky Auction är en branschens första

Kinsale Spirits NFT Rare Whisky Auction är en branschens första

Köpa Bitcoins
april 23, 2021 by Bitcoinera
4
Kinsale Spirits hoppar på NFT-hype-tåget med en kommande sällsynt whiskyauktion. Sällsynta whiskyer väcker alltid uppmärksamhet men tillägget av NFT i ekvationen gör detta till en banbrytande auktion. Medan NFT-alkoholauktioner har ägt rum tidigare, har den största försäljningsargumentet varit den anpassade flaskkonsten och inte så mycket andens kvalitet inom sig. Kinsale Spirits tar ett annat tillvägagångssätt
BIC_tokenization_art-02.jpg.optimal.jpgKinsale Spirits hoppar på NFT-hype-tåget med en kommande sällsynt whiskyauktion. Sällsynta whiskyer väcker alltid uppmärksamhet men tillägget av NFT i ekvationen gör detta till en banbrytande auktion.

Medan NFT-alkoholauktioner har ägt rum tidigare, har den största försäljningsargumentet varit den anpassade flaskkonsten och inte så mycket andens kvalitet inom sig.

Kinsale Spirits tar ett annat tillvägagångssätt för NFT-spritförsäljning genom att erbjuda en sällsynt 20-årig singelmalt. Öppningsbud börjar vid $ 10 000 och markerar enligt uppgift en första för både digital valuta och sprit. Om 10 000 dollar verkar lite höga för en hopppunkt vid en whiskyauktion bör det nämnas att detta inte är någon flaska whisky.

Kinsale Spirits är inställda på att göra historia

Det är inte en flaska alls.

Auktionen är inte för en 750 ml flaska whisky som du kan köpa i butiker eller till och med en specialtillverkad behållare. Istället är det för ett helt fat av deras flytande guld i översta hyllan, som innehåller cirka 200 liter av de bra grejerna. Det räcker med att fylla cirka 255 vanliga whiskyflaskor.

Det sällsynta fatet är ett av få som finns kvar från Cooleys ursprungliga destilleri i Louth. Av säljarna beskrivs som en sällsynt historia, är whiskyen “Pall nr. 14730” från 2001 och ligger i en ex-bourbonfat.

Noteringen på Opensea beskriver singelmalt som en av mycket få kvar i omlopp. Smaken beskrivs som vackert slät, med en mjuk, men ändå söt, godisfinish och fruktsmak som sultana, röda äpplen och mogna bananer.

Företaget använder inte auktionen för att öka varumärkeskännedomen utan också för att samla in 60 000 euro (cirka 72 500 dollar) för att finansiera ett nytt gin-destilleriprojekt. Företaget har hittills investerat cirka 2 miljoner euro (2,4 miljoner dollar) i satsningen.

I en intervju med The Irish Times talade Ernest Cantillon, grundare av Kinsale Spirits, om sina förhoppningar om att den asiatiska marknaden kommer att driva priset. Cantillon sa:

”Jag skulle hoppas att särskilt anbudsgivare i Asien skulle kunna vara intresserade av detta. Det är en sällsynt whisky som i sig gör det till en bra investering men naturligtvis om det fångar fantasin så får vi förhoppningsvis många multiplar av dess nominella värde. ”

Cantillon fortsatte med att säga att han bankade på kinesiskt budränta på grund av den outnyttjade marknaden för irländsk whisky och Kinsales affärsrelationer i Fjärran Östern.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link