Kinesiska myndigheter varnar för ‘Sofistikerad’ Digital Yuan-bluff – Främjar tillgång till en ‘186 miljoner dollar hemlig’ statsfond – Finance Bitcoin News

Kinesiska myndigheter varnar för ‘Sofistikerad’ Digital Yuan-bluff – Främjar tillgång till en ‘186 miljoner dollar hemlig’ statsfond – Finance Bitcoin News

Bitcoin Värde
februari 27, 2021 by Bitcoinera
8
Eftersom Kina fortsätter att bana väg för att anta sin digitala bankcentral (CBDC), dyker också bedragare aktivt upp på scenen. Polisen i en kinesisk provins varnar nu för en “sofistikerad” bluff med CBDC-tema. Den falska plattformen kommer att lanseras i mars, säg bedragare Enligt ett inlägg från Weifang-polisens cyberbrottsenhet i Shandongprovinsen hävdar en bluff som
chinese-authorities-warn-on-sophisticated-digital-yuan-themed-scam-promotes-access-to-a-186m-secret-government-fund.jpg


Eftersom Kina fortsätter att bana väg för att anta sin digitala bankcentral (CBDC), dyker också bedragare aktivt upp på scenen. Polisen i en kinesisk provins varnar nu för en “sofistikerad” bluff med CBDC-tema.

Den falska plattformen kommer att lanseras i mars, säg bedragare

Enligt ett inlägg från Weifang-polisens cyberbrottsenhet i Shandongprovinsen hävdar en bluff som kallas “Centralbanks internationella plånbok” att vara en plattform för digital yuanplånbok. Den falska plattformen verkar ha fångat nästan 500 användare när det gäller presstid.

Bedrägerierna annonserar att plattformen kommer att ge medlemmarna möjlighet att få tillgång till en “hemlig CBDC-marknadsföringsfond” till ett värde av 186 miljoner dollar.

Det bör noteras att Weifang-polisen citerar en tidigare rapport som publicerades första gången av det lokala medierna Sina i frågan. Bedrägerier hävdar att plattformens användare kan få vinst på cirka 24 800 dollar.

Även om plånboken inte är “live”, säger bedrägerier att plattformen kommer att lanseras i mars. Weifang-polisens enhet för it-brottslighet väckte emellertid oro eftersom bedragare redan samlade in personliga uppgifter från användarna, till exempel bankuppgifter och riktiga namn, via en smartphone-app.

Bedrägerierna hävdar vidare att de insamlade medlen kommer att främja den digitala yuananvändningen globalt och rikstäckande. Dessutom lovade bluffoperatörer användare att de kommer att få 2% av bonusar per insättning.

Kinesiska centralbanken varnar för falska digitala yuan-investeringsmöjligheter

Folkets Bank of China har aktivt varnat människor för den kraftiga ökningen av falska organisationer som påstår sig vara digitala yuanpromotorer. Centralbanken säger dock att sådana system visar sig vara bara Ponzi-system dolda bakom “flernivås marknadsföringsstrategier.”

Nyligen delade Pekings kommunregering ut totalt 10 miljoner yuan (1,55 miljoner dollar) digital yuan till 50 000 människor i staden som registrerade sig för lotterivärde med hjälp av mobilappar. Användarna kunde spendera CBDC under firandet av det kinesiska nyåret.

Vad tycker du om varningen från de kinesiska myndigheterna? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link