Kinas koldioxidneutrala hållning sätter tryck på BTC-gruvarbetare, Sichuan-el ökar 150% – Mining Bitcoin News

Kinas koldioxidneutrala hållning sätter tryck på BTC-gruvarbetare, Sichuan-el ökar 150% – Mining Bitcoin News

Bitcoin Värde
april 24, 2021 by Bitcoinera
5
Bitcoins globala hashrat sjönk för tio dagar sedan efter en kolgruvolycka som orsakade betydande strömavbrott i Xinjiang, Kina. Medan de ursprungliga uppskattningarna visade att mer än 40% av hashraten sjönk, visar statistik från ett femdagars genomsnitt att hashkraften bara förlorade cirka 25%. Samtidigt kan kinesiska gruvarbetare i Sichuan utöva mer tryck på vattenkraft, eftersom provinsens
whunnn.jpg


Bitcoins globala hashrat sjönk för tio dagar sedan efter en kolgruvolycka som orsakade betydande strömavbrott i Xinjiang, Kina. Medan de ursprungliga uppskattningarna visade att mer än 40% av hashraten sjönk, visar statistik från ett femdagars genomsnitt att hashkraften bara förlorade cirka 25%. Samtidigt kan kinesiska gruvarbetare i Sichuan utöva mer tryck på vattenkraft, eftersom provinsens tjänstemän har avslöjat att elpriserna är planerade att öka med 150% i år.

Sichuan Electricity Trading Division Report Noter Elektriska priser i regionen kommer att öka med 150%

Gruvdrift bitcoin är extremt konkurrenskraftigt och gruvarbetare sprids över hela världen för att få de billigaste elpriserna de kan förvärva. Eftersom elektriska kostnader i Kina är mycket mindre än ett stort antal regioner runt om i världen, bor en stor del av bitcoingruvarbetare i landet.

För en tid sedan uppskattades att mer än 65% av hashratet var i Kina, medan nyare studier har visat att koncentrationen har sjunkit till cirka 50% av hashratet.

Efter en nylig nedgång i hashrat i provinsen Xinjiang konstaterar en regional rapport att människor som använder el i Sichuan kan få en elektrisk kostnadökning. Finansiell kolumnist Priyeshu Garg förklarar att Sichuan el som drivs av kolmaterial kommer att öka med 150% i år.

Avslöjandena härrör från Sichuan Electricity Trading Division som avslöjade ökningen den 10 april 2021. Ökningen kommer emellertid sannolikt att upplevas av icke-gruvföretag som använder Sichuans nät först eftersom tjänstemän vill minska beroendet av användningen av värmekraft från kolgruvor.

I takt med att kolgruvkraften ökar och kolbaserade kraftanläggningar avvecklas förväntas efterfrågan på vattenkraft öka

Kinas koldioxidneutrala politik syftar till att minska beroendet av koldioxidbaserad kraft, vilket gör det så att icke-gruvdrift också kommer att tvingas använda vattenkraft. Bitcoin gruvarbetare i Sichuan använder redan regionens vattenkraft och kan få runt $ 0,02 / kWh.

Priyeshu Garg säger att den relativt billiga $ 0,02 / kWh-hastigheten i Sichuan ökade med 16% sedan förra året. Sichuan Electricity Trading Division: s rapport uppskattar att bitcoingruvarbetare ensam kommer att konsumera 11,3 miljarder kWh 2021.

Regionreporteren konstaterar att när regnsäsongen börjar snart förväntas fler bitcoin-gruvarbetare migrera till Sichuan i massantal. Följaktligen kommer detta att öka beroendet av alla vattenkraftresurser och om andra icke-gruvdrivande enheter konkurrerar om denna typ av kraft kan vattenkraften se en prisökning följa.

Division Sichuan Electricity Trading konstaterar att den nuvarande mängden vattenkraft som redan finns är knappt tillgänglig.

Vad tycker du om att elpriserna i Sichuan stiger till 150% i år? Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

Bitcoin gruvarbetare, BTC gruvarbetare, huvudstad i Sichuan, kol, kolneutral, Kina, Kina kol, kolgruvor, el, myndigheter, Hashrate, vattenkraft, gruvdrift, tjänstemän, Priyeshu Garg, sichuan, Xinjiang, Xinjiang Kina

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link