Kina kallar Bitcoin och Stablecoins ‘investeringsalternativ’ för första gången sedan Crypto Crackdown – Finance Bitcoin News

Kina kallar Bitcoin och Stablecoins ‘investeringsalternativ’ för första gången sedan Crypto Crackdown – Finance Bitcoin News

Bitcoin Värde
april 19, 2021 by Bitcoinera
6
Efter den välkända kryptotillverkningen som lanserades av den kinesiska regeringen för fyra år sedan verkar det som om det nu sker en tonändring från landets centralbank. Det är åtminstone det som nyligen har föreslagits av biträdande guvernören för Folkets Bank of China (PBoC). Centralbanken förtydligar sitt regelverk om kryptor kommer att förbli oförändrat Under en
china-pboc.jpeg


Efter den välkända kryptotillverkningen som lanserades av den kinesiska regeringen för fyra år sedan verkar det som om det nu sker en tonändring från landets centralbank. Det är åtminstone det som nyligen har föreslagits av biträdande guvernören för Folkets Bank of China (PBoC).

Centralbanken förtydligar sitt regelverk om kryptor kommer att förbli oförändrat

Under en panel som var värd CNBC vid Boao Forum for Asia, döper Li Bo nu bitcoin (BTC) med “investeringsalternativet” för första gången sedan tillslag. Men han gjorde några förtydliganden om innebörden av sin inställning till kryptovalutor:

Vi betraktar Bitcoin och stablecoin som kryptotillgångar. Det här är investeringsalternativ. De är inte en valuta i sig. Och så, den viktigaste rollen vi ser för kryptotillgångar framöver är huvudrollen investeringsalternativ.

Ett sådant uttalande innebär en oöverträffad förändring i Pekings ton på kryptos, även med experter som citerats av CNBC anser att dessa kommentarer är “progressiva”, eftersom landet också banar väg för den kommande digitala yuanen.

Li fortsatte att utarbeta kryptovalutor som investeringsalternativ:

Många länder, inklusive Kina, tittar fortfarande på det och funderar på vilken typ av lagkrav. Kanske minimalt, men vi måste ha någon form av lagkrav för att förhindra det. Spekulationen av sådana tillgångar för att skapa allvarliga finansiella stabilitetsrisker.

Ändå klargjorde han att PBoC skulle hålla sitt regelverk för kryptos oförändrat.

PBoC förväntar sig att utveckla gränsöverskridande lösningar med digital yuan

Under panelen kommenterade den nyutnämnda centralbankens biträdande guvernör den digitala yuanen. Han påpekade att “vårt mål är inte att ersätta US-dollar eller någon annan internationell valuta, eftersom vårt mål är att låta marknaden välja och underlätta internationell handel och investeringar.”

Med detta sagt avslöjade Li att PBoC har några planer när det gäller att utveckla gränsöverskridande lösningar med “e-yuan”:

Vårt fokus är återigen att vi vill etablera en mycket solid inhemsk e-yuan först och bygga upp ett hälsosamt ekosystem, samtidigt som vi arbetar med våra internationella partner. Förhoppningsvis har vi på lång sikt också en gränsöverskridande lösning.

Vilka är dina tankar om PBoCs biträdande guvernörs ord om kryptos? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link