Kanada har godkänt två Bitcoin-ETF: er först börjar börja handlas idag – Bitcoin News

Kanada har godkänt två Bitcoin-ETF: er först börjar börja handlas idag – Bitcoin News

Bitcoin Värde
februari 18, 2021 by Bitcoinera
10
Två bitcoin-börshandlade fonder (ETF) har godkänts i Kanada. Evolve Bitcoin ETF har blivit den andra bitcoin-ETF som får godkännande av Kanadas värdepappersregulator. Den första godkända bitcoin-ETF börjar handlas torsdag. Vissa tror att godkännandet av bitcoin-ETF i Kanada förbättrar chanserna för att en ska godkännas av US Securities and Exchange Commission (SEC). Två nordamerikanska Bitcoin-ETF: er
second-etf.png


Två bitcoin-börshandlade fonder (ETF) har godkänts i Kanada. Evolve Bitcoin ETF har blivit den andra bitcoin-ETF som får godkännande av Kanadas värdepappersregulator. Den första godkända bitcoin-ETF börjar handlas torsdag. Vissa tror att godkännandet av bitcoin-ETF i Kanada förbättrar chanserna för att en ska godkännas av US Securities and Exchange Commission (SEC).

Två nordamerikanska Bitcoin-ETF: er godkända

Nordamerika har nu två godkända börshandlade fonder. Evolve Funds Group Inc. tillkännagav tisdag att det har godkänts att lansera en bitcoin-ETF och bli den andra godkända bitcoin-ETF i Nordamerika. Med 1,7 miljarder dollar i förvaltning är Evolve en av Kanadas snabbast växande ETF-leverantörer.

Den första godkända bitcoin-ETF i Nordamerika godkändes för att lanseras förra veckan av Ontario Securities Commission. Syftet med Bitcoin ETF kommer att börja handlas torsdag på Toronto Stock Exchange.

Evolve Bitcoin ETF kommer också att handlas på Toronto Stock Exchange (TSX), förutsatt att börsen godkänner det. Det kommer att bli ”en av världens första fysiskt avvecklade bitcoin-ETF”, beskrev företaget och tillade att det kommer att finnas två erbjudanden: ETF-enheter som inte är säkrade (ticker: EBIT) och USD som inte är säkrade (ticker: EBIT.U).

Raj Lala, Evolve ETF: s VD och koncernchef, kommenterade:

Bitcoin-ETF är spännande nyheter för investerare. Investerare kommer att kunna handla bitcoin på en reglerad börs. Det blir så enkelt som att köpa aktier via deras bank eller förmedling.

Evolve Bitcoin ETF kommer att ge investerare exponering för de dagliga prisrörelserna för dollarprisen på bitcoin, förklarade företaget. “ETF kommer inte att söka exponering genom derivat eller terminskontrakt och kommer att stödjas direkt av fysiskt avvecklade bitcoininnehav.”

Elliot Johnson, Chief Investment Officer och Chief Operating Officer för Evolve ETFs, förklarade: ”EBIT kommer direkt att äga bitcoin på bitcoin blockchain i en kall plånbok. Vi är mycket nöjda med att arbeta med de bästa kryptovalutaexperterna, inklusive Gemini Trust Company, CF Benchmarks, Cidel Trust Company och CIBC Mellon Global Services. ”

Kryptosamhället applåderar den kanadensiska tillsynsmyndigheten för att fortsätta att godkänna bitcoin-ETF: er. Vissa tror att US SEC kommer att följa efter och godkänna en bitcoin-ETF i år. Bland dem är Twitter-användaren “Mags”, som tror att två godkända bitcoin-ETF i Kanada “ökar sannolikheten för en amerikansk ETF-lansering 2021.”

Användaren tillade att “De flesta (om inte alla) SEC: s tidigare bekymmer har tagits upp” och betonat att regeringsmän och tillsynsmyndigheter “ser till konkurrerande jurisdiktioner, särskilt med avseende på innovation – prejudikat har fastställts.” Flera bitcoin-ETF-förslag har lämnats in till US SEC.

Vad tycker du om att bitcoin-ETF: er godkänns i Kanada? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link