Kan ADA eller DOT ersätta ETH för DeFi?

Kan ADA eller DOT ersätta ETH för DeFi?

Köpa Bitcoins
februari 18, 2021 by Bitcoinera
14
I det här avsnittet av BeInCrypto-videons nyhetsprogram tar värd Jessica Walker upp den fortsatta stigningen i Ethereums (ETH) gaspriser och överväger potentiella alternativ i Cardano (ADA) och Polkadot (DOT). ETH fortsätter att testa all-time highs (ATH). Tidigare i februari rapporterade BeInCrypto om en parallell stigning i gaspriserna. Från och med idag (18 februari) skulle en
bic_artwork_news_18022021.jpg.optimal.jpg


I det här avsnittet av BeInCrypto-videons nyhetsprogram tar värd Jessica Walker upp den fortsatta stigningen i Ethereums (ETH) gaspriser och överväger potentiella alternativ i Cardano (ADA) och Polkadot (DOT).

ETH fortsätter att testa all-time highs (ATH). Tidigare i februari rapporterade BeInCrypto om en parallell stigning i gaspriserna. Från och med idag (18 februari) skulle en genomsnittlig ERC-20-överföring (Ethereum-token) kosta $ 15,15, enligt Etherscans Gas Tracker.

Kommer dessa stigande kostnader att räcka för att driva användare bort till andra alternativ? Det omedelbara svaret är osannolikt, med tanke på att Ethereum har blivit industristandarden med den största gruppen utvecklare. Nätverket har också blivit berget som Decentralized Finance (DeFi) till stor del har byggts på.

Se BIC: s senaste Crypto-videonyheter här:

Ändå börjar alternativen se tilltalande ut för många. Jorge Gomes Durán, grundare av SmartRights, påpekar,

“Många människor kan inte genomföra sina transaktioner på grund av en kraftig ökning av priset på eter och gas, ett pris som alla användare måste betala för att deras transaktion ska valideras, och börjar leta efter alternativ i andra nätverk.”

Cardano-lösningar

Med den framgångsrika implementeringen av Mary hard fork den 3 februari hoppas Cardano att positionera sig som ett naturligt alternativ till Ethereum för DeFi-projekt. Cardiot Foundation Elliot Hill betonade i ett blogginlägg att detta skulle öka decentraliserade applikationer (DApps) och inbyggda tokens avsevärt.

Den 14 februari meddelade Venus Protocol, en plattform för användare att låna ut och låna kryptovalutor, att det skulle lägga Cardano (ADA) till sin penningmarknad, vilket skulle göra kryptovalutan tillgänglig som säkerhet för lån och utlåning. Det betonade att Cardano “snabbt har accelererat till att bli en del av de fyra bästa kryptovalutorna efter marknadsvärde.”

Cardano-teamet planerar också att lansera ett eget utlånings- och likviditetsprotokoll. Den första DApp någonsin som byggdes på Cardano blockchain, kallad Liqwid Finance, introducerades ursprungligen i oktober 2020. Programmet är dock bara på väg att starta efter en slutlig uppgradering.

Men detta program, precis som DeFi-utveckling i Cardanos nätverk, är bara i sin början. Huvudfrågan är om Cardano kommer att överträffa Ethereum och Polkadot som en plattform för DeFi-protokoll.

Polkadot Solutions

Ett annat spännande alternativ som böjer sig till toppen har varit Polkadot. Protokollet syftar till att möjliggöra sammankopplingar mellan olika blockkedjor. Genom att uppnå detta kan det konkurrera med Ethereum när det gäller mångsidighet och som en bro mellan olika plattformar.

När det närmar sig sina slutliga utvecklingsmål har surret kring utrullningen sett DOT-token öka i pris. Den 18 februari nådde DOT en ATH på $ 30,22, en ökning med nästan 300% från år till år. Denna höjning av pris och optimism har gjort att Polkadot tävlar med Cardano om topp fem i termer av marknadsvärde.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link