JPMorgan testar Blockchain-betalningar mellan satelliter som kretsar kring jorden

JPMorgan testar Blockchain-betalningar mellan satelliter som kretsar kring jorden

Köpa Bitcoins
februari 24, 2021 by Bitcoinera
9
JPMorgan Chase & Co testade nyligen blockchain-betalningar mellan satelliter kring jorden och fann att digitala enheter kan dra nytta av tekniken bakom virtuella valutor för transaktioner. Internet of Things (IoT), där enheter är sammankopplade, ansluter oftast konsumentelektronik, inklusive smarta högtalare som Amazon Echo och Google Home. Banker vill därför vara redo att behandla betalningar när
bic_j.p.morgan.jpg.optimal.jpgJPMorgan Chase & Co testade nyligen blockchain-betalningar mellan satelliter kring jorden och fann att digitala enheter kan dra nytta av tekniken bakom virtuella valutor för transaktioner.

Internet of Things (IoT), där enheter är sammankopplade, ansluter oftast konsumentelektronik, inklusive smarta högtalare som Amazon Echo och Google Home.

Banker vill därför vara redo att behandla betalningar när smarta enheter börjar handla autonomt. Umar Farooq, VD för blockchain-verksamheten JPMorgan Onyx, anser att rymden är det perfekta stället att prova.

Tingenes internet betalningstest

Farooq sa att idén är att studera IoT-betalningar på ett helt decentraliserat sätt. Enligt företagets uppfattning finns det ingen plats mer decentraliserad och separat från jorden än yttre rymden. “För det andra var vi nervösa, och det var mycket roligare att testa IoT,” han sa.

Bankens blockchain-team skickade inte sin satellit ut i rymden för att starta rymdexperimentet utan arbetade med det danska företaget GOMspace, vilket tillät tredje parter att starta programvaran på sina satelliter.

Farooq sa att satellittester visar att blockchain-nätverk kan möjliggöra transaktioner mellan vardagliga objekt. Testerna visar också att det är möjligt att skapa en marknad för satelliter att överföra data i utbyte mot betalning. Fler privata företag lanserar sina egna enheter i rymden, säger Tyrone Loban, chef för Onyx blockchain.

Exempel på IoT-betalningar som kan bli verklighet snabbare inkluderar smarta kylskåp som beställer och betalar för mjölk på e-handelswebbplatser eller förarlösa bilar som betalar för bensin, sa Farooq.

JPMorgan utforskar Blockchain-teknik

Blockchain, som först uppstod som programvara integrerad med kryptovaluta, är en delad digital huvudbok för att registrera transaktioner. Finansföretag har investerat miljontals dollar i att hitta användningsområden för teknik i hopp om att de kan sänka kostnaderna och förenkla mer komplexa IT-processer som att bearbeta säkerheter eller internationella betalningar.

JPMorgan är en av de mest aktiva bankerna på blockchain och tillkännagav sin egen distribuerade bok som heter Quorum 2016, som såldes till blockchainföretaget ConsenSys förra året.

Banken utvecklar också ett digitalt mynt som heter JPM Coin. Det skapade Onyx 2020. Onyx har mer än 100 anställda, och dess blockchain-applikation genererar nästan intäkter för banken.

Citi, Wells Fargo, US Bancorp, PNC, Fifth Third Bank och Signature Bank är några av de banker som har rapporterat med blockchain. Under tiden kommer ingen av bankerna som omfattas av Bank of America (BofA) att underlätta kryptotransaktioner eller tillåta kunder att ha kryptokonton just nu.

Civic Finance Group sa dock att det teoretiskt var öppet för att låta kunder ha krypto någon gång men behövde utveckla robust penningtvättinfrastruktur.

Flera banker har meddelat att de förväntar sig att tillsynsmyndigheter klargör villkoren för kryptovalutahanteringstjänster innan de antar den digitala valutan.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link