JPMorgan-strateger varnar Bitcoins momentum kan kollapsa

JPMorgan-strateger varnar Bitcoins momentum kan kollapsa

Köpa Bitcoins
april 21, 2021 by Bitcoinera
6
JPMorgan-strateger varnar för att Bitcoins fart kan kollapsa om det inte bryter över $ 60.000 igen. JPMorgan VD Nikolaos Panigirtzoglou berättar att han såg en sådan negativ prisåtgärd för Bitcoin det senaste året. I dessa fall kunde dock köpare återvända i tid för att förhindra djupare nedgångar. Den här gången rapporterar han att han känner
bic_artwork_bitcoin_general_2.jpg.optimal.jpgJPMorgan-strateger varnar för att Bitcoins fart kan kollapsa om det inte bryter över $ 60.000 igen.

JPMorgan VD Nikolaos Panigirtzoglou berättar att han såg en sådan negativ prisåtgärd för Bitcoin det senaste året. I dessa fall kunde dock köpare återvända i tid för att förhindra djupare nedgångar. Den här gången rapporterar han att han känner större oro.

Bitcoin momentum signaler förfaller

Enligt forskning från Panigirtzoglou-ledda strateger kan momentumsignaler kollapsa om Bitcoin snart inte överstiger 60.000 $. Strategerna säger att rådgivare för råvaruhandel och kryptofonder sannolikt låg bakom den senaste uppbyggnaden av långa Bitcoin-futures. De citerar dem också som ansvariga för den senaste försäljningen.

”De senaste dagarna upplevde Bitcoin-terminsmarknaderna en brant likvidation på liknande sätt som i mitten av februari förra året, mitten av förra januari eller slutet av november förra året,” rapporterade strategerna. “Momentumsignaler kommer naturligtvis att förfalla härifrån i flera månader, med tanke på deras fortfarande förhöjda nivå.”

Strategerna noterar dock att Bitcoin snabbt återhämtat sig i dessa fall. Enligt strategerna var “den totala flödesimpulsen tillräckligt stark för att Bitcoin snabbt skulle kunna bryta ut över nyckeltrösklarna och ge ytterligare uppbyggnader i position av momentumhandlare.” Även om de i det här fallet noterar, återstår det att se om det kommer att hända igen.

Enligt JPMorgan-strateger verkar chansen att detta kommer att ske igen mycket mindre säker. Strategerna säger att momentumförfallet är mer avancerat just nu, vilket gör det svårare att vända. De nämnde också att flöden till Bitcoin-fonder verkar svaga.

Tidigare fart rör sig

När det gäller Bitcoins negativa prisåtgärd i november hade Panigirtzoglou också uttryckt oro över “momentum traders”. Han hade också markerat Bitcoin-fonder, särskilt Grayscale Bitcoin Trust.

JPMorgan-strateger sa vid den tiden att ”ett misslyckande från Grayscale Bitcoin Trust att få ytterligare inflöde under de kommande veckorna skulle också leda till tvivel om tanken att institutionella investerare” skulle omfamna Bitcoin.

Sedan dess har Grayscales totala tillgångar under förvaltning svullnat från $10,8 miljarder till $44,9 miljarder. I synnerhet har Grayscales Bitcoin Trust ökat från 9,049 miljarder dollar till 36176 miljarder dollar.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link