JPMorgan lanserar enligt uppgift en aktivt förvaltad Bitcoin-fond

JPMorgan lanserar enligt uppgift en aktivt förvaltad Bitcoin-fond

Bitcoin Värde
april 26, 2021 by Bitcoinera
4
JPMorgan Chase omfattar helt digitala tillgångar eftersom bankjätten förbereder sig för att starta en aktivt förvaltad Bitcoin-fond, enligt en Coindesk rapport publicerad på måndag. Även om Wall Street-jätten inte tillkännagav något officiellt, avslöjade flera källor för publikationen att banken skulle kunna starta fonden så snart sommar. Rapporten skisserade vidare att långivaren kommer att samarbeta med


JPMorgan Chase omfattar helt digitala tillgångar eftersom bankjätten förbereder sig för att starta en aktivt förvaltad Bitcoin-fond, enligt en Coindesk rapport publicerad på måndag.

Även om Wall Street-jätten inte tillkännagav något officiellt, avslöjade flera källor för publikationen att banken skulle kunna starta fonden så snart sommar. Rapporten skisserade vidare att långivaren kommer att samarbeta med NYDIG för sina kryptovärden.

Ser fram emot att träffa dig på iFX EXPO Dubai maj 2021 – Få det att hända!

Detta är en massiv vändning från bankens sida, med tanke på JPMorgans vd Jamie Dimons hårda kritik mot Bitcoin. Dimon gick så långt som att kalla den digitala valutan för ett fullständigt “bedrägeri” men tonade ner hans avsmak genom åren. Han pekade emellertid på det oundvikliga tillbakagången i kryptorummet och sa till och med att Bitcoin inte är ‘min kopp te’.

Föreslagna artiklar

Förstå Bidens skatteplaner Gå till artikel >>

JPMorgans direkta antagande av Bitcoin visar det höga institutionella intresset för kryptovalutor. Bankerna Bitcoin-fonden kommer endast att vara tillgänglig för privata investerare, de kryptofokuserade medierna detaljerade.

Wall Street satsar på Bitcoin

Medan JPMorgan ännu inte lanserar sin Bitcoin-fond, erbjuder rival Morgan Stanley redan tre Bitcoin-fonder till sin rika kundbas. Morgan Stanley utnyttjade dock tjänsterna från Galaxy och NYDIG, som bara ger kryptoexponering utan någon aktiv fondförvaltning.

Även om Dimon var hård mot Bitcoin, publicerade hans bank kontinuerligt en hausseartad syn på Bitcoin. I en anteckning som publicerades tidigare denna månad höll banken ett teoretiskt långsiktigt prismål på $ 130 000 för Bitcoin.

Under tiden är JPMorgan mycket investerade i blockchain-teknik och testar JPM Coin för intern transaktionsavveckling. Banken lanserade också en indirekt krypto-angränsande investeringsprodukt förra månaden, bestående av aktier i företag som MicroStrategy, Riot Blockchain, NVIDIA, PayPal och några andra företag med höga insatser i kryptoekonomin

Source link