Joe Bidens förslag om att dubbla kapitalvinster skatten sätter finansiella marknader – ekonomi Bitcoin News

Joe Bidens förslag om att dubbla kapitalvinster skatten sätter finansiella marknader – ekonomi Bitcoin News

Bitcoin Värde
april 23, 2021 by Bitcoinera
3
Biden-administrationen har avslöjat planer på att höja skatten på investerare som är miljonärer enligt ett antal nya rapporter. President Joe Biden vill se över den amerikanska ekonomin för att hjälpa till att finansiera amerikansk barnomsorg och utbildning. Bidens förslag kommer nästan att fördubbla den nuvarande skattesatsen för kapitalvinster från 20% till 39,6%, och för vissa
biden30920039.jpg


Biden-administrationen har avslöjat planer på att höja skatten på investerare som är miljonärer enligt ett antal nya rapporter. President Joe Biden vill se över den amerikanska ekonomin för att hjälpa till att finansiera amerikansk barnomsorg och utbildning. Bidens förslag kommer nästan att fördubbla den nuvarande skattesatsen för kapitalvinster från 20% till 39,6%, och för vissa investerare kan skattesatsen vara så hög som 43,4%.

Bidens skattesats för kapitalvinster på rika individer kan klättra så högt som 43,4%

President Joe Biden planerar också att höja skattesatsen på rika individer med 1 miljon dollar eller mer, för att föreslå ny stimulans för att stärka den amerikanska ekonomin. Den ökade kapitalvinstskatten kommer att hoppa till nästan dubbelt för vissa individer och möjligen till och med 43,4%.

Varje rapport som avslöjar kapitalvinstfrågan härrör från människor som är bekanta med förslaget men vill vara anonyma. För närvarande är amerikanska kapitalvinstskatter cirka 20% och marginalräntan på 39.6% är tänkt att vara tillämplig på rika amerikaner.

Vidare kommer 3,8% skatt på kapitalvinster också vara bunden till 39,6% för att stärka Obamacare-finansieringen. Biden började prata om översyn av skattereglerna mer ingående under den första veckan i april, eftersom hans administration hoppas få in 2,5 miljarder dollar i intäkter under en 15-årsperiod.

På torsdag eftermiddag medan aktiemarknaderna var öppna började handlare sälja av aktier och obligationer. Tioåriga statskassan föll och aktier som S&P 500-index såg också vissa förluster på torsdag men aktier och obligationer återhämtade sig fredag ​​morgon.

Joe Bidens förslag om att dubbla kapitalvinstskattesatsen skakar finansmarknaderna

Bitcoin (BTC) och ett antal kryptotillgångar tog också vissa förluster efter att skattenyheten började spridas. På torsdag föll BTC från högsta $ 55,186 per enhet till en lägsta av $ 47,555 vid 3:45 am (EST) på fredag. BTC handlar för närvarande strax under $ 50 000-intervallet och den enda kryptotillgången som inte blev dirigerad var ethereum (ETH). Jeffrey Halley, senior marknadsanalytiker i Asien och Stillahavsområdet, på OANDA noterade att BTC: s värdeflyg härrörde från Bidens förslag till skatteöversyn.

“Bitcoin gick söderut idag efter att president Biden signalerat att han ville höja kapitalvinstskatten i USA”, förklarade Halley på fredag. ”Oavsett om det händer eller inte, så sitter förmodligen många bitcoin-investerare på några betydande kapitalvinster om de har hållit kursen det senaste året. “Jag tror bestämt att utvecklad marknadsreglering och / eller beskattning förblir kryptomarknadens Achilles Heel.”

Sedan torsdagens avslöjanden om skattehöjningen gick viral har kryptokonomin återhoppat ett hår också, men många digitala tillgångar har inte helt återfått alla förluster.

“Vi kan sannolikt tillskriva bitcoins kraftiga nedgång till det faktum att amerikanska investerare står inför en kapitalvinstskatt om de säljer kryptovalutan efter att ha hållit den i mer än ett år mitt i rapporterna om att president Biden överväger att fördubbla detta för de rika,” Don Guo , VD för Broctagon Fintech Group berättade för Bitcoin.com News i ett e-postmeddelande. “Vidare kommer investerare att se prisfallet över kryptomarknaden som en möjlighet att bredda sin portfölj genom att medelvärdera sina investeringsutgifter och köpa in nya altcoins som ethereum”, tillade ledningen.

Guo kommenterade vidare:

Därför, likaså för bitcoin, är en ytterligare nedgång osannolik eftersom de stora konglomeraten ser det som ett lämpligt ögonblick att göra sitt inträde i förvärvet av bitcoin medan priserna är relativt låga.

Vita husets pressekreterare säger att planerna fortfarande är färdiga

President Biden avslöjade sina ansträngningar för att öka kapitalvinsterna på rika individer under kampanjen. Individer som är emot tanken har klagat på att en miljon dollar inte nödvändigtvis gör en person “förmögen” i dessa dagar. Motståndare har sagt att detta kommer att belasta människor som inte har mycket rikedom och de extremt rika kommer helt enkelt att hitta kryphål. Vita husets pressminister Jen Psaki diskuterade skattereformen under sin information på torsdagen med ett snabbt svar på en reporters fråga.

“Vi håller fortfarande på att slutföra hur utbetalningarna ser ut”, berättade Psaki för pressen. Samtidigt kämpar republikanerna för de skattesänkningar som tidigare president Trump infört och kan försöka stoppa förslaget i dess spår. Bidenadministrationen vill också höja fastighetsskatten för rika individer. Amerikaner som tjänar 400 000 USD eller mer per år kan betala mer på fastighetsskatt för att hjälpa till att betala för “American Jobs Plan.”

Vad tycker du om att Joe Biden och hans administration vill öka kapitalvinsterna för dem som har 1 miljon dollar eller mer? Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

Biden skatt, Bitcoin, Bitcoin (BTC), Bitcoin marknader, Obligationsmarknader, BTC, kapitalvinster, kryptotillgångar, ekonomi, Jeffrey Halley, Joe Biden skatt, OANDA, aktiemarknader, skattehöjning, skattehopp, skattesats, skatt på krypto

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller rekommendation av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link