Japanska myndigheter säger att majoriteten av människor som är involverade i Coinchecks 2018-hack är individer med hög social status – Nyheter Bitcoin News

Japanska myndigheter säger att majoriteten av människor som är involverade i Coinchecks 2018-hack är individer med hög social status – Nyheter Bitcoin News

Bitcoin Värde
februari 23, 2021 by Bitcoinera
2
Mer information dyker upp från polisutredningen om Coincheck-hacket 2018 som stal $ 530 miljoner från kryptobörsen. Japanska myndigheter avslöjade att de flesta berörda individer har en “hög social status”. En av individerna deltog i ett NEM-bytesavtal är värd 64 miljoner dollar Enligt en rapport som publicerades av Bunshun är “majoriteten” av de män som är
japanese-authorities-say-the-majority-of-the-people-involved-in-the-2018-coincheck-hack-were-individuals-with-high-social-status.jpg


Mer information dyker upp från polisutredningen om Coincheck-hacket 2018 som stal $ 530 miljoner från kryptobörsen. Japanska myndigheter avslöjade att de flesta berörda individer har en “hög social status”.

En av individerna deltog i ett NEM-bytesavtal är värd 64 miljoner dollar

Enligt en rapport som publicerades av Bunshun är “majoriteten” av de män som är inblandade i ärendet “höginkomstiga” individer. Faktum är att de kommer från olika yrkesbakgrund, som att vara företagsledare och läkare.

Åklagare sa att individerna är mellan 20 och 49 år, utan att ge större information om deras profiler. De senaste fynden tyder dock på att en av heistfolket deltog i en falsk transaktion med NEM (XEM) -token.

Enligt Cybercrime Countermeasures Division deltog individen i en NEM-byte med en annan token (ej namngiven) i en transaktion värt $ 64 miljoner vid bytet.

Men utredningen har fortfarande betydande svårigheter att gå vidare. Det är åtminstone det som de japanska myndigheterna har sagt nyligen, för var två tredjedelar av de saknade tokens fortfarande är okända. Det finns inga tips om var dessa tokens kunde ha slutat.

Okänt varifrån cirka två tredjedelar av de stulna poletterna

Countercrime Countermeasures Division är en enhet från Life Safety Department vid Metropolitan Police Department i Japan.

Teamet består av tidigare hackare som arbetade för förstklassiga företag. De misstänker också att stulna kryptotillgångar troligen finns i utländska börser. Ändå finns det inga tecken på påstådda cyberbrottslingar i Coincheck-hackningen som tar in stulna tokens i fiat i inhemska kryptoföretag.

Som news.Bitcoin.com rapporterade tidigt i januari, anklagade japansk polis 30 personer för deras påstådda engagemang i olagliga transaktioner kopplade till det välkända $ 530 miljoner Coincheck-hacket 2018.

Tokyos myndigheter spårade alla individs transaktioner till olika platser över hela landet. Coinchecks stöld är fortfarande den största i kryptovalutaindustrin, tillsammans med Mt Gox-hacket från 2014.

Vad tycker du om rapporten från de japanska medierna om Coincheck-hacket? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skador eller förluster som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link