Janet Yellen varnar för att Bitcoin är ‘extremt ineffektivt’ och ‘mycket spekulativt’ när BTC-priset sjunker – Bitcoin News

Janet Yellen varnar för att Bitcoin är ‘extremt ineffektivt’ och ‘mycket spekulativt’ när BTC-priset sjunker – Bitcoin News

Bitcoin Värde
februari 23, 2021 by Bitcoinera
1
USA: s finansminister Janet Yellen har varnat för farorna med bitcoin eftersom priset på kryptovalutan tog en näsdyk. Hon ser bitcoin som en mycket spekulativ tillgång och är orolig för potentiella förluster som investerare kan drabbas av. Yellen tror också att bitcoin inte används i stor utsträckning som en transaktionsmekanism på grund av dess ineffektivitet,
yellen-bitcoin-speculative.jpg


USA: s finansminister Janet Yellen har varnat för farorna med bitcoin eftersom priset på kryptovalutan tog en näsdyk. Hon ser bitcoin som en mycket spekulativ tillgång och är orolig för potentiella förluster som investerare kan drabbas av. Yellen tror också att bitcoin inte används i stor utsträckning som en transaktionsmekanism på grund av dess ineffektivitet, och upprepar sin åsikt att kryptovalutan ofta används för “olaglig finansiering.”

Janet Yellens varning om Bitcoin

Janet Yellen har sprängt bitcoin igen måndag i en intervju med CNBC vid New York Times Dealbook-konferensen. Statssekreteraren “utfärdade en varning om de faror som bitcoin utgör för både investerare och allmänheten”, förmedlade nyhetsbyrån.

När det gäller bitcoin citerades Yellen:

Det är en mycket spekulativ tillgång och du vet att jag tycker att människor borde vara medvetna om att det kan vara extremt volatil och jag oroar mig för potentiella förluster som investerare kan drabbas av.

Priset på bitcoin började falla kraftigt på söndagseftermiddagen och sjönk nästan 18% från det högsta över $ 58K till $ 47827 i skrivande stund, baserat på data från marknader.Bitcoin.com. Dess börsvärde har sjunkit under 1 biljon dollar.

Janet Yellen varnar för att Bitcoin är extremt ineffektivt och mycket spekulativt - BTC-priset sjunker
BTC: s prisdiagram som visar priser mellan 17 februari och 23 februari. Källa: markets.Bitcoin.com.

Statssekreteraren menade vidare:

Jag tror inte att bitcoin … används ofta som en transaktionsmekanism. I den utsträckning det används är jag ofta rädd för olaglig finansiering.

“Det är ett extremt ineffektivt sätt att genomföra transaktioner, och mängden energi som förbrukas vid bearbetning av dessa transaktioner är häpnadsväckande,” tillade hon.

Många bitcoinare baserade Yellens kommentarer på sociala medier och anklagade statssekreteraren för att inte ha förstått bitcoin och rådde henne att göra lite forskning innan de gjorde uttalanden om ämnet.

”Sec Treasury Janet Yellen säger:” Bitcoin är extremt ineffektivt, ”kommenterade författaren Robert Kiyosaki, Rich Dad Poor Dad. “Ge mig en paus. Tror hon att det är effektivt att skriva ut biljoner falska dollar? Vet hon inte ju mer falska dollar hon skriver ut desto effektivare och värdefullare blir bitcoin? Gud välsigna henne.”

Under samma intervju berörde Yellen också ämnet för centralbankens digitala valutor. Federal Reserve har sagt att man studerar den digitala dollarn, som kan rulla ut under de närmaste åren. Yellen sa: “Jag tror att det kan resultera i snabbare, säkrare och billigare betalningar, vilket jag tycker är viktiga mål.”

Treasury Secretary har pratat om bitcoin och kryptovalutor flera gånger sedan hennes senatbekräftelse i januari. Hon har lovat att arbeta med andra federala tillsynsmyndigheter för att genomföra effektiv reglering för kryptovaluta. Hon hävdade att missbruk av kryptovalutor är ett växande problem och betonade förra veckan vikten av att reglera institutioner som handlar med bitcoin för att se till att de följer sina regleringsansvar.

Vad tycker du om Janet Yellens kommentarer om bitcoin? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

bitcoin ineffektiv, Bitcoin Price, Bitcoin-reglering, bitcoin-spekulativ, bitcoin-varning, BTC-pris, olaglig finansiering, Janet Yellen, Janet Yellen Bitcoin, Janet Yellen BTC, Janet Yellen Crypto, Janet Yellen Cryptocurrency

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link