Janet Yellen betonar vikten av krypto-reglering, se till att Bitcoin inte används i olagliga transaktioner – Reglering Bitcoin News

Janet Yellen betonar vikten av krypto-reglering, se till att Bitcoin inte används i olagliga transaktioner – Reglering Bitcoin News

Bitcoin Värde
februari 19, 2021 by Bitcoinera
12
USA: s finansminister Janet Yellen har bekräftat att det är viktigt att se till att bitcoin och andra kryptovalutor inte används för olaglig finansiering. Dessutom betonar hon vikten av att reglera institutioner som hanterar bitcoin. Janet Yellen hävdar att det är viktigt att se till att Bitcoin inte används för olaglig finansiering USA: s finansminister
yellen-bitcoin.jpg


USA: s finansminister Janet Yellen har bekräftat att det är viktigt att se till att bitcoin och andra kryptovalutor inte används för olaglig finansiering. Dessutom betonar hon vikten av att reglera institutioner som hanterar bitcoin.

Janet Yellen hävdar att det är viktigt att se till att Bitcoin inte används för olaglig finansiering

USA: s finansminister Janet Yellen svarade på några frågor angående bitcoin- och kryptovalutareglering i en intervju med CNBC torsdag.

Yellen sa att hon betraktar bitcoin som en “mycket spekulativ tillgång” och betonar dess höga volatilitetsnivå under de senaste åren. Som svar på en fråga om huruvida bitcoin och kryptovalutor måste regleras, sade finansministeriet:

Jag tycker att det är viktigt att se till att det inte används som ett medel för olagliga transaktioner och att det finns investerarskydd. Och så reglerande institutioner som handlar med bitcoin och ser till att de följer sina lagstadgade ansvarsområden, tycker jag är verkligen viktigt.

Priset på bitcoin nådde en heltidshöjd igen fredag ​​och pressade sitt börsvärde över 1 biljon dollar. I skrivande stund ligger BTC-priset på 54 757 dollar.

Det är inte första gången Yellen pratar om kryptovalutor som driver olagliga transaktioner. Vid sin senatsbekräftelse i januari sa hon: ”Kryptovalutor är ett särskilt bekymmer. Jag tror att många används … främst för olaglig finansiering. ” Hon klargjorde därefter sin ståndpunkt och lovade att arbeta med andra federala tillsynsmyndigheter för att genomföra “effektiv” krypto-reglering. Sedan förra veckan sa hon att missbruk av kryptovalutor “är ett växande problem” och upprepar att de “har använts för att tvätta vinsten för online-narkotikasmugglare” och har “varit ett verktyg för att finansiera terrorism.”

I en kommentar till Yellens kommentarer om bitcoin på torsdagen skrev författaren Rich Dad Poor Dad Robert Kiyosaki:

Sec Treasury Yellen sa just på CNBC bitcoin används i kriminell verksamhet. Ge mig en paus. Och den amerikanska dollarn är det inte. Vem kan tro på dessa akademiska eliter? Tror de att vi är så naiva? Definitivt köp mer guld, silver, bitcoin.

Ett växande antal stora företag har omfamnat bitcoin. Kryptovalutan fick nyligen en enorm boost när Elon Musks elbilföretag, Tesla, avslöjade att den hade köpt 1,5 miljarder dollar i BTC och snart kommer att acceptera kryptovalutan som betalningsmedel för sina produkter. Mastercard meddelade också att det kommer att tillåta vissa kryptovalutor i sitt nätverk, och landets äldsta bank, BNY Mellon, presenterade en kryptoenhet för att tillhandahålla bitcoin-tjänster. Dessutom försöker den amerikanska staden Miami bli ett bitcoin-nav.

Under tiden är den amerikanska senatorn pro-bitcoin från Wyoming, Cynthia Lummis, på uppdrag att övertyga Yellen om att bitcoin är ett stort värde. Lummis sa att hon träffade Yellen och tror att hon har ett öppet sinne om detta ämne. Senatorn tror dock fortfarande att det kommer att ta lite tid att övertyga statssekreteraren.

Vad tycker du om Yellens bitcoinanmärkningar? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.





Source link