‘Jag har inte sålt någon av mina Bitcoin’: Elon Musk

‘Jag har inte sålt någon av mina Bitcoin’: Elon Musk

Bitcoin Sverige
april 27, 2021 by Bitcoinera
3
Miljonärentreprenören Elon Musk har tagit till Twitter för att försäkra kryptosamhället att han inte har sålt något av hans personliga BTC-stash, trots att hans företag Tesla insåg vinst från sina senaste Bitcoin-köp. Musks kommentarer kom som svar på anklagelser från komikern Dave Portnoy om att Teslas VD hade dragit nytta av en Bitcoin-pump och dumpning
1200_aHR0cHM6Ly9zMy5jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMjEtMDQvMzNlOTVjNjYtY2UzNy00YzQwLWJkNDMtMTljZmUxNjVhYzM2LmpwZw.jpgMiljonärentreprenören Elon Musk har tagit till Twitter för att försäkra kryptosamhället att han inte har sålt något av hans personliga BTC-stash, trots att hans företag Tesla insåg vinst från sina senaste Bitcoin-köp.

Musks kommentarer kom som svar på anklagelser från komikern Dave Portnoy om att Teslas VD hade dragit nytta av en Bitcoin-pump och dumpning konstruerad genom sina offentliga uttalanden som stöder kryptovalutan.

Musk förkastade Portnoys påstående och uppgav att “Tesla sålde 10% av sina innehav i huvudsak för att bevisa likviditeten i Bitcoin som ett alternativ till att hålla kontanter i balansräkningen”, tillade:

“Jag har inte sålt någon av mina Bitcoin.”

Som rapporterats av Cointelegraph sålde Tesla Inc. en del av sina Bitcoin-innehav under första kvartalet 2021, vilket genererade nettointäkter på 272 miljoner dollar.

I februari i år katalyserade företaget kryptomarknadens bull run efter att ha avslöjat ett strategiskt förvärv av $ 1,5 miljarder dollar i Bitcoin – värt 7,7% av dess bruttokassa vid den tiden.

Under samma månad meddelade Tesla också att de skulle börja acceptera BTC-betalningar för sina bilar och betonade att de kommer att lagra pengarna i Bitcoin snarare än att konvertera till kontanter.

Elon Musk har vanligtvis varit borta från att avslöja hur mycket Bitcoin han innehar personligen, men hans senaste tweet föreslår att han är ovillig att sälja den.

I skrivande stund har BTC ökat med 3% under det senaste dygnet för att handla till $ 53 600, enligt CoinGecko.