Iran bemyndigar banker och valutaväxlare att använda kryptovalutor för att betala för import – Reglering av Bitcoin News

Iran bemyndigar banker och valutaväxlare att använda kryptovalutor för att betala för import – Reglering av Bitcoin News

Bitcoin Värde
april 27, 2021 by Bitcoinera
3
Irans centralbank har auktoriserat banker och valutaväxlare att använda kryptovalutor som bryts av licensierade kryptogruvar i landet för att betala för import. Under tiden utarbetas ett lagförslag för att ge klarhet i reglerna om kryptorelaterade aktiviteter. Använda kryptovalutor för att betala för import Centralbanken i Iran (CBI) har meddelat att banker och licensierade valutaväxlare kan
iran-banks.jpg


Irans centralbank har auktoriserat banker och valutaväxlare att använda kryptovalutor som bryts av licensierade kryptogruvar i landet för att betala för import. Under tiden utarbetas ett lagförslag för att ge klarhet i reglerna om kryptorelaterade aktiviteter.

Använda kryptovalutor för att betala för import

Centralbanken i Iran (CBI) har meddelat att banker och licensierade valutaväxlare kan använda kryptovaluta som bryts av licensierade kryptogruvar i Iran för att betala för import, rapporterade Financial Tribune på lördag. Publikationen beskrev:

Centralbanken säger att långivare och licensierade valutaväxlingskontor har underrättats om regelverket för kryptobetalning.

I oktober förra året ändrade den iranska regeringen sin kryptovalutareglering för att göra det möjligt för landets centralbank att finansiera import med bitcoin som lagligen bryts i landet. Licensierade kryptogruvar är skyldiga att sälja sina mynt direkt till centralbanken. Åtgärden föreslogs av CBI och energiministeriet.

Iran har utfärdat över 1000 licenser till kryptogruvar, inklusive en till den turkiska gruvjätten Iminer. Kraftverk i Iran får bryta kryptovalutor och bitcoingruvarbetare har fått exklusiv tillgång till el som produceras från tre av dem. I januari stängde Iran ner 1 620 olagliga kryptogruvor.

Under tiden sade Mohammadreza Pourebrahimi, chef för den ekonomiska kommissionen, att kommissionen har gjort en omfattande undersökning av kryptoverksamhet i Iran och kommer att presentera sina resultat nästa vecka.

”Vi planerar en proposition där en ny mekanism för kryptovalutarelaterade aktiviteter läggs ut”, citerades han av Tasnim News Agency.

I lagförslaget definieras skyldigheterna för administrativa organ, nämligen Irans centralbank och IKT, industrier, energi- och ekonomiministerier.

Vad tycker du om detta nya direktiv från centralbanken om att använda kryptovalutor för att betala för import? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link