Intel undviker en kula men behöver fortfarande en större pistol

Intel undviker en kula men behöver fortfarande en större pistol

Köpa Bitcoins
april 23, 2021 by Bitcoinera
6
Intel har kört högt för sent, eftersom Biden-administrationen fokuserar på att se till att halvledartillverkningen hålls nära hemmet för att förhindra försörjningsstörningar för en strategisk tillgång. Och nu har chiptillverkaren bara undvikit en kula efter att en federal jury i Texas rensat den från påståenden att den bryter mot patent som tidigare ägdes av NXP
Untitled-design-2021-04-22T191640.714.png


Intel har kört högt för sent, eftersom Biden-administrationen fokuserar på att se till att halvledartillverkningen hålls nära hemmet för att förhindra försörjningsstörningar för en strategisk tillgång.

Och nu har chiptillverkaren bara undvikit en kula efter att en federal jury i Texas rensat den från påståenden att den bryter mot patent som tidigare ägdes av NXP Semiconductors på sätt att påskynda datorer.

Bara förra månaden fick Intel uppmanas av en annan jury att betala VLSI-teknik, 2,18 miljarder US-dollar för en annan uppsättning patent och har ytterligare en testperiod som ska börja i juni.

VLSI Technology har inga produkter och dess enda potentiella intäkter är dess tvister.

Intel har tillkännagett miljarder dollar i utgifter för nya fabriker och skapat en gjuteriverksamhet som är avsedd att ge sina sydkoreanska och taiwanesiska konkurrenter en chans för sina pengar – att göra marker för andra företag.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (+ 0,17%) varnade nyligen för att dess produktionskapacitet kan påverkas av geopolitiska spänningar som skulle neka det tillgång till tillverkningsutrustning och potentiellt kasta en skruvnyckel för företag som Nvidia (+ 1,25%), AMD (+ 2,95%) och nu Apple (+ 0,29%), som litar på att företaget tillverkar marker som de designar.

Intels uthållighet att hålla tillverkningen internt och i Amerika har länge varit ett drag på aktiekursen, eftersom konkurrenterna Nvidia och AMD hade lagt ut det mer kapitalintensiva arbetet med låg marginal till kontraktstillverkare i Taiwan och Sydkorea.

Men när geopolitiska spänningar har ökat mellan Kina och USA har närhet av dessa tillverkningsbaser till Kina och Pekings förmåga att sätta press på dem kommit i skarp fokus, med Biden-administrationen som kräver att mer chiptillverkning baseras närmare till hemmet.

Oavsett är chiptillverkning en extremt dyr affär och Intel har kämpat de senaste åren för att få rätt till de komplexa tillverkningsprocesserna för sina 7-nanometerchips, som nu ligger över ett år efter schemat.

Medan Samsung Electronics (+ 0,12%) inte bara har perfektionerat sina 7 nm-chips, sägs det arbeta med marker som så småningom kommer att bli så små som 3 nm.

Storleken spelar roll vid chiptillverkning – mindre chips kräver mindre kraft för dataprocesser och kommer att ha applikationer för allt från smartphones till Internet-of-Things, vilket möjliggör smartare och anslutna enheter, från bärbar dator till apparatkommunikation.

Även om Intel kan ha det politiska stödet från Washington, kan investerare som vill satsa på företaget behöva närmare undersöka dess förmåga att komma över betydande tekniska hinder inom chiptillverkning som Intel fortsätter att kämpa med.

Source link